Dolar 34,2024
%0.06
Euro 38,1234
%0.08
Altın 2.898,060
%0.07
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Durak'tan engellilere iki müjde

Başkan Durak'tan engellilere iki müjde

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’tan engellilere “Dünya Engelliler Günü”nde iki müjde geldi. Girne Caddesi’nde eski lunapark alanında yapımı devam eden “Sosyal Yaşam Alanı” projesinde sadece engellilerin çalışacağı özel kafe yer alacağını belirten Başkan Durak, Zübeyde Hanım Mahallesi’nde gerçekleştirecekleri “Sosyal Yaşam Merkezi” içinde bulunan bölümde de engellilerin eğitim ve gündüz bakımlarının yapılacağını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 04.12.2012 - 13:02

İZMİR3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan engellilerle Atakent Gondol Kafe’de kahvaltıda bir araya gelen Başkan Durak, sorunlarını dinledi, sohbet etti. Karşıyaka Engelliler Meclis Başkanı Hülya Polat ve yöneticilerinin de katıldığı kahvaltıda, belediyenin tüm tesislerinde engellilere yönelik iyileştirme yaptıklarını belirten Başkan Durak, “Ülkemizde 8 milyona yakın engelli ver. Onlarla ilgili yapılacakları sadece bir güne indirmek olmaz. Sizler hayatımızın parçasısınız. Bütünü sizlerle oluşturuyoruz. Karşıyaka Belediyesi olarak tüm hizmetlerimizde engellileri düşünerek hareket ediyoruz“ dedi.
Yeni projelerde de engellileri unutmadıklarını belirten Başkan Durak, “Eski lunapark alanında yapımı devam eden projemizde engellilerin çalışacağı bir kafe de yapıyoruz. Daha önce Osman Bey Parkı’nda açtığımız Sevgi Kafe ile birlikte engellilere iş imkanı sağladığımız tesis sayısını ikiye çıkartmış olacağız. En önemli projem olan Sosyal Yaşam Merkezi içinde ise, engelli vatandaşlarımız için bakım imkanı da sunacağız. Özellikle engelli çocukları olan aileler günlük işleri sırasında çocuklarını bırakacak yer bulmakta sıkıntı çekiyor. Bu tesisimizle, ailelere günlük işleri sırasında engelli çocuklarını, yakınlarını bırakacakları bir yer imkanını sağlayacağız” diye konuştu.

Engelliler kendileri için sahneye çıktı

Öte yandan, Karşıyaka Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü de, “Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde sahneye çıkan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Empati Tiyatro Atölyesi oyuncuları engellilerin günlük yaşamda başlarına gelen olayları konu alan “Yoksa Engel Siz Misiniz'” adlı oyunu sergiledi. İçinde engellilerin de yer aldığı Ramazan Baş’ın yazıp Özkan Güngör’ün sahnelediği oyunu engelliler izledi. Engellilerin günlük hayatta yaşadığı sıkıntıları kara mizah olarak anlatan oyun büyük beğeni topladı.  “Hayaller engel taşımaz ve engelliyiz ama özrümüz yok“ sloganlarıyla yola çıkan tiyatro oyununda engellilerin beklentileri, hayalleri ve yaşamda verdikleri mücadeleler de anlatılıyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.