Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Karabağ:Laf değil hizmet üretiyoruz

Başkan Karabağ:Laf değil hizmet üretiyoruz

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ CNN Türk’te yayınlanan ‘Sanayi Rotası’ isimli programda kentsel dönüşümü anlattı ve “halka lafla değil hizmetle ulaşırsınız’ mesajını verdi

  • Ege Postası
  • 26.09.2012 - 15:35

EGE POSTASI-HABER SERVİSİ: CNN Türk’te yayınlanan Murat Ongun’un hazırlayıp sunduğu ‘Sanayi Rotası’nın konuğu Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’dı. Kentsel dönüşümle ilgili gelinen süreci değerlendiren Başkan Karabağ; “Kentsel dönüşüm çok önemli. İnsanların hem kalacakları binaların hem de yaşam kalitelerinin yükseltilmesi gerekir. Buna çalışıyoruz. Bayraklı çok büyük bir alan. 700 bin metrekarelik bir alanda kentsel dönüşüm yapılacak. Bu insanlar öyle dün köyden gelen insanlar değil. 3 kuşaktır, 4 kuşaktır, 5 kuşaktır bu bölgede yaşayan ve şimdi kentsel dönüşümün yapılacağı alanda yaşayan insanlar var. Bu insanlar daha çok yeşil alanlı, otoparklı, daha konforlu evlerde yaşamak istiyorlar. Ben eminim bir yıl içinde 300-500 konut yaptığımızda bu insanlar çorap söküğü gibi kentsel dönüşüm için başvuru yapacaklar. Bayraklı’nın kentsel dönüşümü bu insanların yüzünü güldürecektir’ dedi.

HER KESİMDEN ELEMAN ALDIK

Yeni kurulan bir belediye olarak 1800 civarında eleman aldık. Bunları alırken ayırım yapmadık. Kime oy vermişler diye sormadık diyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ “ilçemize Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanlar var. 70’ten fazla hemşeri derneği bulunuyor ilçemizde. Eleman alırken bütün bu derneklerle temasa geçtik. Onlarla birlikte seçim yaptık. Ayırımcılık yapmadığımız için de bütün kesimler bu durumdan memnun’ diye konuştu. İlçelerine yatırım için gelen şirketlere hep aynı mesajı verdiklerini belirten Başkan Karabağ “onlara şunu söylüyoruz. Bizim elimizde tamamı Bayraklı’da oturan insanların başvurusundan oluşan çok kalın dosyamız var. Bizimle temasa geçin, bu insanlardan eleman olarak faydalanın’.

ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISI

Gerek SBS, gerekse üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere destek olmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini vurgulayan Başkan Karabağ, “ 270’ten çok genç Anadolu lisesini üniversiteyi kazanmış durumda. Ayrıca kız öğrencilerimiz için yurt açtık. Başvurular ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gözler önüne serdi.

70’ten çok dernek var. Eleman alırken bunların hepsinden eleman almaya özen gösterdik. Kime oy verdiği hiç önemli değil.

BAYRAKLI’YA MÜZE ŞART

‘Bayraklı İzmir’in temellerinin atıldığı Smyrna’ya ev sahipliği yapıyor’ diye konuşan Başkan Karabağ, “Tepekule’deki kazılar devam ediyor. Belediye olarak bu kazılara her türlü desteği verdik, veriyoruz ve vereceğiz. Ancak, İzmir’in temellerinin atıldığı Bayraklı’ya müze şart. 8 bin yıllık tarihimizi yansıtan bir müzenin ilçeye kazandırılması eminim çok faydalı olacaktır” dedi.

BÜTÜN İBADETHANELER BİZİM

 Bayraklı’da ne kadar ibadethane varsa hepsi bizim diye konuşan Başkan Karabağ, “camileri de cemevlerini de bakımlarını yapıyoruz. Sürekli temizliklerini kontrol ediyoruz. İnsanların en temel hakkı olan inanç özgürlüğüne sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Bayraklı’da yaşayan herkes bunun farkında” mesajı verdi. İlçede daha önce evinden dışarı çıkmamış olan insanlar olduğuna ve bun insanların kapalı devre bir yaşam sürdüğüne işaret eden Başkan Karabağ ‘kültür turizmini önem verdik. Bu insanları Çanakkale’ye götürdük. Denize girmelerini sağladık. Yaşadıkları çevreyi tanımalarını, onlarla kaynaşmalarını sağladık” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.