Dolar 34,2336
%-0.03
Euro 37,5576
%-0.21
Altın 2.871,930
%-0.52
Bist-100 9.004,00
%-0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Ok, çevreci öğrencilerle bir araya geldi

Başkan Ok, çevreci öğrencilerle bir araya geldi

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Çevre Haftası dolayısıyla çevre gönüllüleri olan öğrencilerle bir araya geldi. Çevre Eğitim Parkı’nda gerçekleşen etkinliğe Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, 23 Nisan İlkokulu Müdürü Necmettin...

  • Ege Postası
  • 03.06.2013 - 18:47
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Çevre Haftası dolayısıyla çevre gönüllüleri olan öğrencilerle bir araya geldi.

Çevre Eğitim Parkı’nda gerçekleşen etkinliğe Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, 23 Nisan İlkokulu Müdürü Necmettin Işık, Ercan Kıvrak İlkokulu Müdürü Özdemir Camkaya, 23 Nisan ve Ercan Kıvrak İlkokulu Çevre Gönüllüleri öğrencileri ile öğretmenleri katıldı. Etkinlikte ilk olarak öğrencilere, Balıkesir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri tarafından Çevre Eğitim Parkı’nda bulunan bilgi panoları önünde; atıkların geri dönüşümü, hava kirliliği ve Balıkesir Belediyesi Katı Atık Yönetimi Projesi hakkında kısa bilgiler verildi. Başkan Ok daha sonra gönüllü çevreci öğrencilerle bir araya gelerek Çevre Haftası’nı kutladı ve onlarla bir süre sohbet etti.

Çevre Eğitim Parkı’nın görüntüsünden oluşan birer yap-boz armağan eden Başkan Ok, hafta nedeniyle kısa bir konuşma da yaptı.

Çevrenin acımasızca ve düşüncesiz bir biçimde yok edildiğine işaret eden Başkan Ok, "Günümüzde, daha fazla kazanma hırsı, çevremizi maalesef yaşanmaz hale getiriyor. Başta toprak olmak üzere, yeraltı ve yerüstü suları ile havamız hızla kirleniyor. Bunun en büyük göstergesi, son günlerde kanser vakalarının sayısındaki artıştır. Çevremizi, yarının geleceği olan gençlerimize temiz teslim etmek zorundayız. Balıkesir Belediyesi, son yıllarda bu konuda ciddi yatırımlar yapmaktadır. Bunların en büyüğü de Katı Atık Yönetimi Projesi’dir. Bunun yanında gençlerimizin, çocuklarımızın eğlenerek bilinçlenmeleri için yaptığımız Çevre Eğitim Parkı Projemiz, hayata geçmiştir. Bu parkımızın aydınlatılması ise güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretilerek sağlanmaktadır." dedi.

Balıkesir Belediyesi tarafından Çevre Haftası nedeniyle hafta boyunca çeşitli etkinliklerin yapılacağı bildirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.