Dolar 34,2336
%-0.03
Euro 37,5576
%-0.21
Altın 2.871,930
%-0.52
Bist-100 9.004,00
%-0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şahinbey Sanayi Sitesi için 757 oto tamircisi ön kayıt yaptırdı

Şahinbey Sanayi Sitesi için 757 oto tamircisi ön kayıt yaptırdı

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından yapımı devam eden Şahinbey Sanayi Sitesi için 757 oto tamircisinin ön kayıt yaptığı bildirildi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, esnafın uzun vadede işyeri sahibi olması için çalışmalarının...

  • Ege Postası
  • 03.06.2013 - 18:46
Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından yapımı devam eden Şahinbey Sanayi Sitesi için 757 oto tamircisinin ön kayıt yaptığı bildirildi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, esnafın uzun vadede işyeri sahibi olması için çalışmalarının son noktaya geldiğini ve yakın zamanda netlik kazanacağını söyledi.

Şahinbey Belediyesi haziran ayı meclis toplantısı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. 15 maddenin yer aldığı meclis toplantısında Tahmazoğlu, ilk olarak mayıs ayı içerisinde yapılan belediye hizmetlerini slayt eşliğinde anlattı. Şehrin içerisinde kötü şartlarda faaliyet gösteren tamirci esnafını şehir dışında modern bir sanayi sitesine taşımak için Şahinbey Sanayi Sitesi'ni hızlı bir şekilde tamamlamaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, “Müracaat şartlarını geçen ay belirlediğimiz site ön kayıtları için talepte bulunmuştuk. Bu bağlamda 757 esnafımız bize müracaat ederek işyeri talebinde bulundu. Daha önceden 2 yıl maliye şartı belirlemiştik. Ancak taleplerde bu kriterlere uymayan 100’e aşkın esnafımızda bize başvurularını yaptılar. Biz de bu esnaflarımızı mağdur etmemek adına 2 yıl şartını 6 ay gibi kısa bir süreye indirmek için çalışmalarımızı başlattık ve Şahinbey Belediyesi meclisimizde bunu oylarınıza sunarak oy birliği ile kabul edilmesini sağladık.” dedi.

Şimdiye kadar böyle bir çalışma yapılmadığını belirten Başkan Tahmazoğlu, “Burda amacımız tamircilerimize rahatça çalışabilecekleri bir mekana taşınması. Bizden önce böyle bir çalışma yapılmadı. Birilerinin burada rant sağlamasına müsaade etmeyiz. 2 yıl şartı sunduğumuzda. Bazı şahısların hemen harekete geçerek “sen git kaydını yaptır, sen alamazsan parasını öder ben alırım” şeklinde entrikalar yaptığını gördük. Onun için bu süreyi koyduk. Burada kimseyi zengin etmek gibi bir niyetimiz yok." diye konuştu.

Yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindiğini ve ödeme planının 10 yıl vade de yapılacağının altını çizen Tahmazoğlu, “İçişleri Bakanlığı, Bayındırlık Bakanlığı Konut ve Arsa Satış Yönetmeliği'nde süre sınırlı. Bizde bu bakanlıklarımız ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ödeme şartlarının kolaylaştırılması konusunda çalışmlarımız sürüyor. Peşinat konusunda ve taksit ödeme planını 10 yıl gibi geniş vade de esnafımızın maddi açıdan zorlanmaması konusunda çalışmalarımız tamamlanma aşamasında." şeklinde konuştu.





Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.