Dolar 34,1438
%0.1
Euro 38,2233
%0.15
Altın 2.915,750
%0.04
Bist-100 10.027,00
%-0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Şahin’den Polis Teşkilatı’na Tam Destek

Başkan Şahin’den Polis Teşkilatı’na Tam Destek

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Türk Polis Teşkilatı’nın 168. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında polisler ve ailelerine yönelik moral gecesi düzenledi. Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ihtiyaç duyduğu araç ve personeli temin edeceğini de müjdeleyen Başkan Şahin; Emniyet Teşkilatı’na desteklerinden dolayı plaketle onurlandırıldı.

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 10:17
İZMİR - Menemen’de Polis Haftası etkinlikleri kapsamında emniyet mensuplarına moral gecesi düzenlendi. Rüya Garden Park’ta yapılan eğlence programında konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; zor şartlarda büyük bir özveriyle görev yapan polisler ve cefakar eşlerini, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri, sivil toplum örgütleri başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları ve muhtarların da eşleriyle birlikte katılacağı bir etkinlikte buluşturmak ve Menemen’de birlik ve beraberliği daha da pekiştirmek adına bu geceyi düzenlediklerini açıkladı.

168 yıl önce kurulan Türk Polis Teşkilatı’nda bugün 250 binin üzerinde polisin görev yaptığına ve ülkemiz nüfusunun 70 milyona ulaştığına dikkat çeken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin konuşmasına şunları söyledi; “Ülkemizde 275 kişiye bir polis düşüyor. Menemen’de ise 258 polis görev yapıyor yani ilçemizde 515 kişiye bir polis arkadaşımız düşüyor. Menemen’de Türkiye ortalamasının birebir eksiğiyle polis arkadaşlarımız görev yapıyor. Özelikle Menemen’de bu kadar zor şartlarda görev yapan polis arkadaşlarımız; vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlamakta geri kalmıyor, anayasal düzeni bozmaya çalışanlarla ve terörle mücadele ediyor, hırsızlıkla, kapkaçla, kaçakçılarla, organize suçlarla mücadelede ediyor, asayişin yanında pasaport ve trafik gibi hizmetler sunuyor, halkın huzuru ve refahı için çalışıyor. Buna karşın Amerika’da polis 7500 dolar, Almanya’da 3000 Euro alırken, Türk Polisi ise 3000-3500 TL arasında ücret alıyor. Böyle zor şartlarda hizmet eden polis arkadaşlarımızı ve cefakar eşlerini yürekten alkışlıyoruz” dedi.

Başkan Şahin Müjdeler Verdi
Göreve ilk başladığı 1999 yılından buyana Menemenlilere hizmet ederken Emniyet Teşkilatı’nın önemli katkılarını gördüğünü açıklayan Başkan Tahir Şahin, Menemen’de görev yapan tüm polislere şahsı ve Belediye ailesi adına teşekkür etti. Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nin ihtiyaç duyduğu sivil personeli karşılayacağını müjdeleyen Başkan Şahin; “Yine İlçe Emniyet Müdürümüz Polis Haftası münasebetiyle makamımıza yaptığı ziyarette, bir aracının trafik kazasında kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Bu kadar zor şartlarda çalışan Emniyet Teşkilatımıza iki ay sonra Doublo aracımızı teslim edeceğiz” dedi.

Türk Polisi’nin; Türk, Kürt, Laz, Boşnak, Arnavut gibi alt kimlik ayırımı yapmadan sadece Türk Milleti için hizmet ürettiğini ifade eden Başkan Şahin; “Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere PKK teröründe şehit olan polislerimizin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum” dedi ve konuşmasını Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ne mutlu Türküm diyene” sözü ile bitirdi.

Hizmetlere plaketle teşekkür edildi
Gecede ‘üstün hizmetlerinden dolayı’ Komiser Erdal Oğuzhan, Baş Polis Memuru İhsan Erol, Polis Memurları Orhan Küçükomuzlu, Fatih Bozkurt, Mustafa Kartalmış, Mehmet Karcı ve Ömer Sümbül’e plaketlerini Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Hurşit Ağırcan, Belediye Başkanı Tahir Şahin, 1. Sınıf Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Yaşar Karakurt, İlçe Güvenlik Hizmetleri Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Murat Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Atay sundu. Emekli Polis Memurları Feridun Cancelik ve Ömer Çelik’e ise hizmetlerinden dolayı plaketlerini İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Bütçe Şube Müdür Yardımcısı İsmail Yalçın ve Menemen İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Ulaş takdim etti.

Plaketle ödüllendirilen polis memurlarına saat hediye eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e Emniyet Teşkilatına desteklerinden dolayı teşekkür plaketi sunan İlçe Emniyet Müdürü Kamil Atay, “Olması gereken personelin yarısı kadar personel ve yarısı kadar araçla ancak mevcut imkanların iki katı asayiş ve huzur hissini vererek benimle birlikte Menemenlilere güven duygusunu yaşatan tüm personelime şükranlarımı iletiyorum. Hep yüreğimizle çalışıyoruz, terimizi akıtıyoruz, gün geliyor kanımızı akıtıyoruz. Bundan hiçbir zaman için geri durmadık. Belediye Başkanımızdan gelen bu gecenin hazırlanması teklifi bizim için sürpriz oldu. Çok mutlu olduk, manevi olarak bizi doyurdu. Bunun üzerine bir de Doublo hediye etti. Maddi olarak desteğini her zaman gösterdiği gibi bugün de sürpriz olarak gösterdi. Bunun karşılığında şükranlarımızı bir plaketle göstermek zorunda kendimizi hissediyoruz. 1999’dan beri Teşkilatımıza desteklerini hiç eksik etmemiş. Ben geldikten sonra da eksik etmeyen Başkanımıza Teşkilatım adına bu plaketi sunmaktan onur duyuyorum” dedi. Bu plaketi almaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise Menemen’de huzur ve güvenin teminine sağladıkları katkılardan dolayı İlçe Emniyet Müdürü Kamil Atay, Menemen Bölge Trafik Denetleme ve İstasyon Amiri Talat Karagöz ile Menemen Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Erdem Sipahi’ye plaket takdim etti.

Menemen Belediyesi’nin düzenlediği kutlama gecesine katılmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu söyleyen Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal ise; ülkemizin güvenliği, milletimizin huzur ve asayişi için 168 yıldır cansiperane bir mücadele veren Emniyet Teşkilatı’nın değerli çalışmalarının bundan sonra da artarak devam edeceğine inandığını ifade ederek, özverili çalışmalarından dolayı Emniyet Teşkilatı’nın tüm mensuplarını kutladı.

Kutlama Pastası Kestiler
Menemen Belediyesi’nin düzenlediği yemekli moral gecesinde, Türk Polis Teşkilatı’nın 168. Kuruluş Yıldönümü Kutlama Pastasını Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Hurşit Ağırcan, Belediye Başkanı Tahir Şahin ve İlçe Emniyet Müdürü Kamil Atay birlikte kesti. Davetlilerin ellerinde Türk Bayraklarıyla 10. Yıl Marşı’nı hep birlikte söylemesiyle salonda büyük bir coşku yaşandı. Geç saate kadar davetliler, Bergama Tayfa’nın seslendirdiği parçalar eşliğinde dans edip gönüllerince eğlendiler.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.