Dolar 34,1438
%0.1
Euro 38,2233
%0.15
Altın 2.915,750
%0.04
Bist-100 10.027,00
%-0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyük ustanın anısına yarışma düzenlendi

Büyük ustanın anısına yarışma düzenlendi

Konak Belediyesi ve Han Tiyatrosu Ünal Gürel Kültür Sanat Derneği’nin düzenlediği ‘Ünal Gürel Kısa Oyun Yazma Yarışması’ ödül töreni Han Tiyatrosu’nda gerçekleşti.

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 10:16
İZMİR - Tiyatronun ve beyaz perdenin unutulmaz ismi Ünal Gürel’in anısına ikinci kez düzenlenen yarışma sonucunda ödüller sahiplerini buldu. Büyük ustanın oğlu Rüçhan Gürel, sanata verdiği katkı için Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ederek, “Genç yazarları cesaretlendiren bir yarışma oldu ve bu yıl geçen seneye göre daha yüksek bir katılım gördük. Bu sevindirici ve umut verici. Konak’ın gülen yüzü ve herkesin Başkanı Dr. Hakan Tartan’a da sanatçıya ve sanata katkıları için şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
İzmir’de sanat, spor ve bilimle yaşayan bir gençlik oluşturan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, ödül kazananları ve yarışmaya katılanları kutladı, “Yöneticilerin görevi kentin altyapı çalışmalarının ötesinde topluma umut kazandırmak, geleceğe yön vermektir. Geleceğin umudu da pırıl pırıl gençlerimiz. Kültür sanatla, sporla, bilimle içi içe bir gençliği, bunun için yapılan tüm iyi ve güzel etkinlikleri gönülden destekliyoruz” şeklinde konuştu.
Altmış dokuz adayın katıldığı yarışma sonucunda Demet Saka, ‘Kız Yemek Yapmadık Yine Dayak Yiyeceğiz’ adlı oyunuyla birincilik ödülünü kazandı. Pınar Gürbüzoğlu ‘Savaşın Sesi’ adlı oyunuyla ikinci, Erdal Göze ve Engin Ağır da birlikte yazdıkları ‘Önce Oyun Vardı’ eserleriyle üçüncü oldular. Yarışmaya ‘Kral Düştü’ adlı eseriyle katılan Sevda Alkan ‘Güngör Dilmen Seçici Kurul Özel Ödülü’nü alırken, Ali Ömür Ulusoy da ‘Morg’ adlı oyunuyla
‘Jüri Özel Ödülü’nü kazandı. Ödül töreninin ardından birinci gelen eser sahnelenerek izleyiciyle buluştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.