Dolar 34,5658
%0.07
Euro 36,2997
%0.81
Altın 2.916,970
%-2.94
Bist-100 9.660,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yılmaz Çiğli esnafına projelerini anlattı

Başkan Yılmaz Çiğli esnafına projelerini anlattı

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz Çiğli esnafına yaklaşan yerel seçimler öncesi projelerini ve hedeflerini anlattı. Alt yapı sorunundan, çöpe, futbola aktarılan paradan kuş cennetine kadar geniş bir yelpazede açıklamalarda bulunan Adnan Yılmaz, ‘ilçede yerel yönetimler bizde olsa alttan girer, üstten çıkar, o yat limanını Çiğli’ye getirirdim’ dedi…

  • Ege Postası
  • 08.02.2013 - 14:31
EGE POSTASI- Çiğli Anemon Otel’de düzenlenen ‘esnaf buluşma toplantısına’ AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz’ın konuşması damgasını vurdu. “Çiğli’nin merkezine yaptıkları özürlü rampasına bakın, insanlar yürürken bile kayıyor. Arkadaşlar burada kiminin kolunu kırdığını, kiminin düştüğünü topuğunu kırdığını, buna benzer birçok sorunlarla karşılaşıyoruz” diyen Yılmaz “Şurada ana caddeden bir engelli geçemiyor. Biz bu alt geçitlerle ilgili sayın bakanımızdan bunun sözünü aldık. Ben bakanımızın programı olmadan önce belediye başkanımızla birlikte kaymakam ve ilçe emniyet müdürümüz, jandarma komutanımızla beraber kahvaltıdaydık. Destek istedim, yapılabilecek bir proje varsa biz de çalışalım diye fakat bakanımızın programından bir gün önce basına kendileri çıktılar dediler ki ‘’burayı biz düzelteceğiz’’. Yaklaşık bir yıl oldu tık yok. Başkan yardımcıları ile birlikte fotoğrafları var. Onları inşallah ileride sizlere göstereceğiz. Alt geçitten, metrodan, denizin sahili ile ilgili Çiğli’de hiçbir çalışma yok” dedi.


ORADA KUŞ DEĞİL, HİÇBİR ŞEY YAŞAMIYOR!

Çok güzel bir 9 kilometrelik sahilimiz var. Bu sahil şeridinde Mavişehir’den sonrası tamamen ölü. Kuşlarla ilgili bazen görüşmelerde sit alanı ilan etmişler. Orada kuş değil, hiçbir şey yaşamıyor. Fakat Mavişehir ile Çiğli’nin sınırına yat limanı gelmesi için bir mücadelemiz var” diye konuşan Yılmaz “Tabii bu yeri geldiği zaman bakanlığımız elinde ama şuanki yat limanı Karşıyaka’ya yapılacakken, Karşıyaka Nikah Sarayı’nın yanı. Biz oraya tamamen Karşıyaka’ya hizmet edecek düşüncesiyle biz yat limanının Çiğli bölgesine ve Karşıyaka sınırına gelmesini istedik. Bununla alakalı girişimimiz var. Yaklaşık 5 bin kişiye istihdam gelecek. Tüm yat turizmi hemen limandan başlayacak ve tüm Ege’yi kapsayacak şekilde. Bunların buraya gelmesi için biz yeterli mücadeleyi versek bile belki de ciddi anlamda başarı sağlayamayabiliriz. Burada da yerel yönetimin çok önemi var” mesajı verdi.


YEREL YÖNETİM BİZDE OLSA BEN LİMANI GETİRİRİM

Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti. Yerel yönetimler bizim elimizde olsa alttan girer üstten çıkar o yat limanını ben buraya getirtirim. Ama belediye bizde değil. Orada derinlikle ilgili sıkıntılar çıkıyor, başka konularla ilgili sorunlar çıkıyor. Ben bir sefer destek görmedim. Mücadele veriyoruz. Ankara’da Karşıyaka Belediye Başkanı’mızla birlikte onun da olurunu aldık. Sağolsun Cevat Durak başkanımız bu konunun mantıklı olduğunu düşünüyor. Çünkü Karşıyaka Çiğli sınırında çok ciddi bir silküle olabilecek ve boğaza en yakın bir alan ve gemi trafiğine de yolcu vapurlarının trafiğini rahatlatabilecek bir proje. Allah nasip ederse mücadelemizi veriyoruz.




BAŞKA İLLERDE OLSA BURASI UÇAR

Kuş cenneti ve doğal yaşam parkıyla alakalı da 40 sene önce ne biliyorsak şimdi de aynısı. Kuş cennetinde çok değişik bir turizm sahası açılabilir. Tanıtımı yapılabilir. Başka illerde olsa inanın burası uçar. Sadece siyasi bir döngüyle değil, siyasi boyutun dışında yerel belediyeciliğin burada yapacağı çalışmalar, burada yapacağı etkinlikler çok çok önemli. Hepimize katkı sağlayacak bir proje. Büfecisinden araç tamircisine, benzinliğinden mobilyacısına varana kadar her türlü katkıyı koyabilecek bir proje. Çiğli’de önceden turist yoktu. Buraya otel yapıldıktan sonra her gün yabancı turist veya yabancı iş adamı geliyor. Burada çalışmalar yapıyor. Bizim bakış açımız sadece Çiğli’de yaşayan insanların gelişimiyle alakalı değil, Çiğli’de yaşanılabilir ve Çiğli’de yaşamaktan zevk alınacak bir ilçe konumuna taşımak. Bakıyoruz yeni birçok yerleşim birimleri açılıyor. Birçok alanlarda ciddi anlamda gelişmeler var. Fakat bakın yapılan tüm yatırımlar o bölgede o parsellerde inşaat yapan müteahitlerin çalışmalarıyla Çiğli gelişiyor. Onun dışında elle tutulur bir tane proje yok. Biz Çiğli’deki yapılaşmanın daha sağlıklı olmasını istiyoruz.


İMAR SIKITILARINA DİKKAT

Bakıyoruz birbirine geçen evler var. Yakın mesafede kat sayısıyla alakalı sıkıntılar var. Köyiçi, İstasyonaltı, Güzeltepe, Maltepe Mahallelerinde yaşanılan imar sıkıntıları var. Sasalı da var. Yeni yeni şeylerle karşılaşıyoruz. Maltepe’nin altyapısının olmayışından kaynaklanan bir imar çalışması yapılamıyor. Ama Karşıyaka’ya gidin, aynı altyapı üstünde 8 kat. İstasyonaltı Mahallesi’ne gidiyorsunuz imar veriliyor 4 kat, yan tarafına 8 kat. Köyiçi Mahallesi’ne gidiyorsunuz 2 kat. Şimdi siz kenti yenileyeceğim diyeceksiniz, denizkıyısı bir şehirde hizmet edeceksiniz, ama bir yağmur yağdığı zaman her yer suyun altında kalacak. İstasyonaltı ve Köyiçin’de bunları yaşadık. Hatta 1995 senesinde bir sel yaşadık. Yaşadığımız bu sıkıntıları biz de sizlere ilerleyen süreçte anlaşılabilecek şekilde somut projelerle anlatmamız gerekiyor. Bizler kendi egolarımızı tatmin etmekten ziyade hizmet etmeyi amaçlıyoruz.


ALLAH BİZİ HARAM LOKMADAN KORUSUN

Sizlerden bu konuda destek istiyoruz. Biz burayı bir dönem alalım bir daha bizden alamazlar. Çünkü Allah bizi haram lokmadan uzak tutsun nasip etmesin, haram lokma peşinde koşturulduğu taktirde hizmeti de aramayın. Biz seçildiğimiz günden bugüne kadar halk günleri yapıyoruz. Halk günlerinde birçok fakir fukara insanlarla bir araya geliyoruz ve onların dertlerini paylaşarak derman oluyoruz. Öyle sorunlar var ki para bir tarafa bazı insanlar yaşayan ölü diyoruzya aynı o şekilde yaşıyor. Devletin imkanlarından bilgisi yok, veya gitse de destek alamıyor. Bazı bürokrasideki fırsatları insanlar ellerinde güçmüş gibi kullanmaya çalışıyor. Bu ilçede insanların daha rahat daha iyi hizmet alabilmesi için ben elimden gelen ne varsa sizlerin emrindeyim. Benim kurumlar içerisinde vatandaşa ters bir algıyla vatandaşın işini görmeme algısıyla karşı koyacak, o karşıdaki hizmet verecek insanın sizleri değişik yollardan sıkıntıya sokacaksa gelin arkadaşlar ama bazen öyle ortamlarda kalıyoruz yanlış bilgilendirmeler sonucu biz de pimi çekilmiş bomba gibi mücadele veriyoruz ama istediğimiz ortamlarla da karşılaşmıyoruz. Biz hükümetimizin yapılması gereken işlere ne kadar samimi olması, en kolay şekilde vatandaş ile çözüm bulunmasından yanayız. Ama maalesef istediğimiz ortamlarda kafalardaki engellerden dolayı, 4+4+4 ile ilgili çok ciddi sorunlar yaşadık. Vatandaş çocuğu kaydetmiyor. Bir eğitim öğretim yılı içerisinde kayıt yaptıracağız ama öğretmenin kafasındaki engeli aşamıyoruz. Veya sağlık konusundaki reformu desteklemeyen ufak beyinli doktorların engellerine takılıyoruz.


AMACI HİZMET OLMAYANLA İŞİMİZ OLMAZ

Bizim amacı hizmet etmek olmayanlarla işimiz olmaz. Sorunları da gerekli yerlere şikayet ederiz. Onlar vatandaşa hizmet etmek zorunda. Ama vatandaşımızın da bu algıda bir ders çıkartması gerekiyor. Yapacağı mücadelede haklı pozisyonda kalmalı. Çiğli’de kurumlar arasında gerçekten şuan güzel bir birliktelik var. Onları buradan seçim anlamında siyasi bir baskı anlamında değil bilmiyorum şuan buradaki huzur diğer ilçelerde varmı. Ben kendilerine de teşekkür ediyorum. Vatandaşın algılamasındaki sorunları da çözebiliyoruz.

Doğal Yaşam Parkı’nın ilk açıldığı günü hatırlayın ozamanlar çoluğumuzu çocuğumuzu götürüp gezebiliyorduk. Şuan ne içerde hayvan var ne de ziyaretçi var. Bu yer inanın Çiğli’yi uçurması gereken biryer. Ama hayvanların bile bakımsızlıktan ölür hale geldiği geçenlerde gazetelerde de gördük. Bunların hepsi yerel yönetimin çalışmasıyla alakalı. Ama biz şöyle yaptık böyle yaptık dedikleri yerlerde maalesef insanların heyecanla beklediği yerlerden çıkıp insanlara külfet getirecek yerler haline geldi. Buralar değişik projelerle uçacak yerler. İleride burası nasıl bu hale geldi diyebiliriz. Ama maalesef çalışmamalarından dolayı bu duruma gelen bir yer.


BİZİM EN BÜYÜK SORUNUMUZ

Bizim en büyük sorunumuz aslında çöp, alt geçit derken bizim kimlik sorunumuz var. Doğru düzgün bir kaymakamlık binamız yok. Belediye sarayımız yok. Foça çok hoşuma giderdi önceden ama şuanda yeni yeni hükümet konakları olduğu için o bile istenilen şekilde kalmadı. Ama bir Foça’daki gibi hükümet binamız olsun. Mücade veriyorsunuz tutamıyorsunuz. En son kaçırdığımız İŞKUR. Bazı arkadaşların yaklaşımından da kaynaklanıyor. İşçi bulma kurumu diyorsunuz sadece Karşıyaka’da hizmet veriyor. Noter diyorsunuz Çiğli’de hizmet veriyor. Bunların çeşitli sebepleri olabilir ama bizim en büyük sorunumuz kurumları toplayacak hükümet konağı. Bununla alakalı da hükümet konağının yeri belli. Bunda benim yüzde yüz katkım vardır. Kavşaktaki alan hükümet konağı olarak tahsis edildi. Yaklaşık 2.5 yıldan beri de projelerini onaylatamadılar halen büyükşehirde takılı. Yakın zamanda onaylatırlar. Çünkü diyecekler ki buranın imarını biz açtık. Biz buranın şehircilik bakanlığından imar çalışmalarının hepsini getirtirdik. Onlar bize vermiyordu. Üç emsalde çıkartıldı. Fakat Aziz Kocaoğlu dedi ki, burası bizim bölgemizde kalan bir yer. Yarın vatandaş bunun hesabını sorar. Biz geçirelim bunu sizin istediğiniz emsalde. Maalesef yine geçiremediler. Burada bir üniversitenin tıp fakültesinin gelmesi bir hükümet konağının gelmesi hemen Çiğli’deki yapıyı da değiştirir. Kimliğimize kimlik katar. Bir sürü tıp fakültesi öğrencisi gelecek ve dünyadaki bir numaralı hastane olacak. Yaklaşık 65bin metrekarelik hastane olacak. Ama yüzdük yüzdük kuyruğuna geldi. Seçimlere kadar bunu da çıkaracaklarına inanıyorum. Seçimlerde çıkartmazlarsa da zaten siyaset yapmak da bize düşüyor.


O PARAYI HEBA ETTİLER

Çiğli Belediyespor’u yakından takip eden arkadaşlarımız var. 6 trilyon parayı her yıl heba ediyorlar. 3 lige çıkan takıma 6 trilyon parayı yok ettiler. 26 mahallemiz var hiçbirinde doğru düzgün bir spor alanı yok. Siz Çiğli Belediyespor adı altında 6 trilyonu heba ediyorsunuz ve 25 tane futbolcu üzerinden. Şimdi Çiğli’de 200bin nüfus var 50bini çocuk. Ve bu çocukların spor yapacakları bir alan bile yok. Bu anlayış kesinlikle değişmeli. Güzeltepe’de Çiğli’de top sahası var. Diğer bütün sahaları bile kapattılar. Geçtiğimiz günlerde çocuklara bir toplantı yaptı. Müjde veriyor sizlere spor tesisi yapacağım diye. Bu güne kadar ne yaptın kardeşi? Oradaki yaşayan çocukların yaşam kalitesine baktığımız zaman hepsi ortaokul lise mezunu. Okuyamıyor. Siz 6 trilyonu futbol takımına harcayacağınıza en azından 2 trilyonu eğitime katkı koysanız o çocukların gelişimine eğitimine faydalı olursunuz. Diğer spor kulüplerinin hepsi ayakta kalma mücadelesi veriyor. Çiğli Belediyespor’daki çocuklara da o 6 trilyonun hepsini vermiyorlar onu da söyleyim. Orası onların bir çıkış kapısı. Çiğli Belediyespor adı altında çok değişik yerlere değişik yollardan paralar gidiyor.


MARKA PROJELERİ ÇİĞLİ’YE GETİRMEK İSTİYORUZ

Bizim amacımız Çiğli’nin diğer ilçelerden daha farklı olması. Marka projeleri Çiğli’ye getirmek istiyoruz. Ticaret yapan arkadaşlarımız para kazanması, Çiğli’de yaşayan insanların da Çiğli’de kalıp kendi ilçelerine hizmet etmesini amaçlıyoruz. Sahil ve çöp sorununu aşmamız lazım. Aziz Kocaoğlu’nun ben çöp alanını kaldıracağım dediğine bakmayın, çöp konusu patlamaya hazır bomba haline geldi. 1 sene sonra buradaki çöpü almazlarsa o halk çöpün altında kalacak. Çöplerin yüksekliği 30 metreleri buldu. Sızıntıları evlerin içerisinden çıkmayı başladı. Eğer bu çöpü almazlarsa bu işin altından kalkamazlar. Sizlerin de bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Bu konu ile ilgili söyleyeceklerinizi esirgemeyin. Çöp bizim en büyük sorunumuz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.