Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şengül, mahalle mahalle gezip Kentsel dönüşümü anlatıyor

Şengül, mahalle mahalle gezip Kentsel dönüşümü anlatıyor

Mahalle mahalle gezerek dönüşümü anlatan AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Kentsel Dönüşüm Yasası hakkında vatandaşın kafasını kurcalayan sorulara açıklık getirdi.

  • Ege Postası
  • 08.02.2013 - 11:12
EGE POSTASI- Dönüşüm öncesinde vatandaşın elindeki malın değerinin dönüşüm sonrası en az iki misli olacağını söyleyen Şengül, asıl rant sahibinin vatandaş olacağını açıkladı. Şengül, “Planlamaların, analiz ve fizibilite çalışmalarının ardından dönüşüm çalışmalarına başlandığında vatandaşın arsasının, evinin, binasının değeri neyse dönüşümden sonra en az 2 kat değerlenecek. Buradaki zenginlik vatandaşa yansıyacak, asıl rant vatandaşın olacak” açıklamalarında bulundu. 


ŞENGÜL'DEN RAHATLATAN AÇIKLAMA HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BİRBİRLERİNE ZARAR VERİR

 Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu katip üyesi olan Şengül, Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme toplantıları kapsamında son olarak Gaziemir Aktepe Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. “Kentsel dönüşüm işine siyaseti sokmayacağız” diyen Şengül, dönüşüm siyasete alet edilirse partililerin enerjilerini kaybederek birbirlerine zarar vermiş olacağını belirtti. Şengül, şu açıklamalarda bulundu:


VATANDAŞIN KAFASINI KARIŞTIRDILAR

“Bizler dönüşümde öncelikle vatandaşın rızası dedik, bu misyonla yola çıktık. Ama bazı çevreler yalan siyasetle insanları korkuttular. Vatandaşın kafasını karıştırdılar. Ben kendimi dönüşümü anlatmaya adadım ve vatandaşa birinci ağızdan mahalle mahalle gezerek dönüşümü anlatıyorum. Bir derdimiz var, o da vatandaşımıza sağlıklı, yaşanılabilir çevreler oluşturmak. Bunu yaparken dönüşüme siyaseti de sokmayacağız. Eğer bu işin içine siyaset girerse partililer birbirlerine zarar vermekten öteye gidemez ve ciddi zaman kaybı yaşamış oluruz. Bizim tek derdimiz vatandaşımıza yaşanılabilir çevreler oluşturmaktır. Bunu halkımızla beraber başaracağız. Vatandaşın kafasındaki endişelerini gidermeden mahallelere dönüşümü getirmeyeceğiz. Bunu açıkça belirtmek istiyorum. Bizler için en önemlisi vatandaşın rızasını alabilmektir. Yasayı her yönüyle vatandaşa anlatıp, rıza alındıktan sonra dönüşüm başlayacak” dedi. Şengül ayrıca Aktepe Mahallesi ile ilgili dönüşümün gerçekleştirileceği alanın belirlenmiş olduğunu ve çalışmaların yakında başlatılacağını söyledi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.