Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şengül kentsel dönüşümü ile ilgili merak edilenlere açıklık getirdi

Şengül kentsel dönüşümü ile ilgili merak edilenlere açıklık getirdi

AK Parti İl Genel Meclisi Grubu, kentsel dönüşüm konulu toplantı düzenledi. İl genel meclisi öncesinde, grup toplantısında düzenlenen bilgilendirme, AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve İl Genel Meclis Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu önderliğinde, AK Parti il genel meclisi üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

  • Ege Postası
  • 07.02.2013 - 13:21

İZMİR - Yaklaşık olarak 6 ay önce yasalaştırılan ketsel dönüşümün İzmir’de nasıl yapılacağını ve dönüşümün kente kazanımlarını anlatan Şengül, İzmir’de başlayan kentsel dönüşümün; vatandaşın rızası alınmadan yapılmayacağını önemle vurguladı. Şengül,’’ Vatandaşın rızası alınacak. Hiç kimse mağdur olmayacak ‘’dedi

Şengül, Afet riski ilan edilen ve dönüşüme karar verilen bölgelerin, gayrimenkul değerlerinde artış gerçekleşeceğini vurguladı. Kentsel dönüşümün öncelikle gecekondularda başlayacağını belirten Şengül,’’ Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak için, kentsel dönüşümün olması gerekiyor. Biz fiziki olarak birçok şey yapabiliriz. Önemli olan yeni nesle olan yatırımımızdır. Biz ülke olarak iyi nesil yetiştirmek zorundayız. Sağlıklı, ahlaklı, bilinçli, nesil yetiştireceğiz. O çocukları suyu, kanalizasyonu, alt yapısı olmayan, spor alanı, sosyal donatı alanları olmayan, yaşam mücadelesi veren, kişiler olarak değil, kendine güvenen çocuklar olarak yetiştireceğiz. O bölgelerde öyle binalar yapağız ki, Spor alanı, sosyal donatı alanları… Spor yapan çocukların sosyal hayatı gelişecek. Kötü alışkanlıkları olmayacak!  Biz yatırımı, yeni neslin gelişimine yapıyoruz’’dedi

Kentsel dönüşümün sadece gecekondularla sınırlı olmadığını, şehir merkezlerinde oturan kişilerinde apartman binalarını yenilemek isterlerse, afet riski tespiti yaptırıp, bu imkandan yaralanabileceğini belirten Şengül,‘’ Kentsel dönüşüm, sadece gecekondularda uygulanacak gibi algılıyoruz. Oysaki Kordon’da, Karşıyaka Sahilde de olacak, Mesela mühendislik hizmeti almamış, 8 katlı, 32 daire bir bina deprem riski altında, sağlıklı yapılmamış binalarda oturan vatandaşlarımızda, gidip tespitini yaptırıp, depreme dayanıksız raporu aldıklarında; kendileri, devletten uzun vadeli faizsiz kredi alarak binalarını yaptırabilirler.’’dedi.

Kentsel dönüşümün aynı zamanda kültürel ve sosyal bir restorasyona da imza attığını belirten, Nazmi Kalyoncu, ‘’Kentsel dönüşümle, o bölgedeki sosyal dokunun; yeniden bir inşası söz konusu, kent bilincinin yerleşmesi söz konusu, bu bizim çok fazla üzerinde durmamız ve donanımlı bir şekilde her yönüyle izahını halkımıza anlatacağımız önemli bir konu’’dedi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.