Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da Benzer sahaya indi

Buca'da Benzer sahaya indi

Kongre sürecine giren Buca’da son ilçe kongresinde olduğu gibi ufukta yine çok adaylı bir yarış gözüküyor. Buca’da başkanlığı düşen Bektaş Gül koltuğa yeniden talip olduğunu dile getirmiş, son ilçe kongresinde başkanlık için yarışan ancak on oyla kaybeden İl Genel Meclis Üyesi Umut Orkun Uğraş da adaylığa yeşil ışık yakmıştı. Buca’da sahaya aday olarak inen bir başka isimde Çiğli Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Benzer oldu. 30 yıldır Buca’da oturan ve ilçede sevilen isimlerden olan Benzer’e, bir çok yapının, kimsenin adamı olmayacağı, tüm partiyi kucaklayacak bir isim olması ve belediyeyle örgüt arasındaki ilişkiyi iyi yöneteceğini düşündükleri için destek verdikleri öğrenildi.Benzer, delegelerin adreslerine posta yoluyla bildiri göndermeye başladı.

  • Ege Postası
  • 07.02.2013 - 13:27

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -  Buca CHP’de eski İlçe Başkanı Bektaş Gül'le anlaşamayan 9 ilçe yöneticisinin istifa etmesi üzerine yönetim düşmüş Genel Merkez tarafından Kayyum Heyeti atanmıştı. 24 Şubat’taki kongre öncesi Buca’da hareketlilik artmaya başladı.  Buca’da başkanlığı düşen Gül koltuğa yeniden talip olduğunu dile getirmiş, son ilçe kongresinde başkanlık için yarışan ancak on oyla kaybeden İl Genel Meclis Üyesi Umut Orkun Uğraş’a da ilçenin aktif siyasetçilerinden Mehmet Süne’yle birlikte belediye meclis üyeleri Veli Balyemez ve Güngör Kaya’yla birlikte Oktay Gökdemir ve Nebi Yaşar gibi isimlerde tam destek vermiş, Uğraş da adaylığa yeşil ışık yakmıştı.

BENZER SAHAYA İNDİ

Buca’da sahaya aday olarak inen bir başka isimde Çiğli Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Benzer oldu. 30 yıldır Buca’da oturan ve ilçede sevilen isimlerden olan Benzer’e, bir çok yapının, kimsenin adamı olmayacağı, tüm partiyi kucaklayacak bir isim olması ve belediyeyle örgüt arasındaki ilişkiyi iyi yöneteceğini düşündükleri için destek verdikleri öğrenildi. Süne ve ekibinin Uğraş’ı aday göstermesi ve dayatmacı girişimi de bazı yapıların tepkisini çekmiş ve bu yapılar farklı bir aday üzerinde çalışmalara başlamıştı. Bu yapılarında Benzer ismine sıcak baktıkları öğrenildi. Benzer’e destek verenlerin başında Necati İmam, İsmail Öznur, Ali Güzel, Dursun Ali Polat, Adem Erergin gibi isimler var.

“PARTİ GÖREVİ KAMU GÖREVİDİR”

Ege Postasına süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Benzer, “ Partiyi halkla buluşturmak istiyoruz. CHP Buca örgütü geniş bir aile…Tüm üyelerin haklarını korumak ve 10 bin üyenin tamamını kucaklamak istiyoruz. Delegelerin aday olmam için desteği vardı. Bende bu desteği karşılıksız bırakmak istemiyorum. Parti görevi bir kamu görevi gibidir” dedi.

“30 YILDIR BUCA’DA OTURUYORUM”

Çiğli’de belediye meclis üyesi olmasıyla ilgilide konuşan Benzer, “ Rahmetli Ensari Bey beni Çiğli’de birikimimden tecrübemden faydalanmak için danışman olarak yanında görmek istedi. Bende Çiğli’de parti adına çalıştım. Son seçimlerde Çiğli'de AKP'yle oluşan 15 bin oy farkta emeğim oldu. Daha sonra orada meclis üyesi olarak devam ettim. Ben 30 yıldır Buca’da oturuyorum. Seçme ve seçilmem hakkım var. Haftada 2 saat meclis üyeliği görevini yapmak adına Çiğli’deyim. Buca’da kritik bir süreç var. Partim için en iyisini yapmak adına bende sürece dahil oldum” dedi.

DELEGEYE BİLDİRİ

Sahaya inen ve delegelerle birebir görüşmeler yapan Benzer toplantıları aralıksız sürdürürken farklı bir çalışmaya da imza atıyor. Delegelerin adreslerine hazırladığı bildiriyi postalayan Benzer, bu bildiriyle delegeye olağan üstü kongre sürecinin oluşmasının nedenlerini ve ne yapılması gerektiğini anlatıyor.

 İŞTE O BİLDİRİ;



 
Sayın Delegemiz 

Bildiğiniz üzere yeni bir ilçe kongresiyle karşı karşıyayız. Kongreye gidilmesindeki amaç öncelikle, bu kongreyi yaratan sebepleri ortadan kaldırmak, partimizi geleceğe hazırlayarak yerelde ve genelde başarı sağlamaktır. Başarı tesadüflerle elde edilemez; çalışarak, üreterek, olaylara eleştirel bir pencereden bakarak, eksiklerimizi gidererek, halkımıza güven vererek ve yeni politikalar üreterek elde edilir.

Başarı sadece parti içi kurumlara nöbet tutturarak, diğer grupları ve kişileri ötekileştirerek te elde edilemez. Bugüne kadar birçok örgütümüz de yönetimler, partiyi sadece kendi muhaliflerine karşı korumayı görev bilmişler ve uygulamışlardır. Oysa ilçe yönetimlerimiz tüm üyelerini kucaklamalı, üyelerinin tüzükten doğan haklarını eşit olarak kullanabilmelerine olanak sağlayacak yapıyı oluşturmakla görevli olmalıdırlar. Ancak ve ancak bu şekilde herkes kendini örgütüne ait hisseder, içselleştirir ve böylelikle örgütsel sinerji oluşturulabilir.

Yerel örgütler tüm üyelerini kapsadığı takdirde enerjisini siyasi çalışmalarda kullanabilirler. İlçemizde iç çekişmelerin buna engel olduğu ise aşikardır. Bu durum partinin kamu adına iktidar olma talebini de geride bırakmaktadır. Örgütümüzü geliştirerek, eğiterek, üreterek, kamuoyuna güven vererek iktidara talip olunabilir. Yönetimler bunu birincil ve öncelikli görev olarak saymalıdırlar. Bu anlayış aynı zamanda tüm partililerimizin görevi olmalıdır.

Son dönem süreçle ilgili değerlendirmeler yaparsak, olağanüstü kongremizin oluşmasının başlıca nedenleri vardır. Bunlardan birincisi;

İktidarda olduğumuz yerel yönetimle, yerel örgütün ilişkilerinde ki yanlışlıklardır. Bu ilişkiler iki ilçe yönetimi değişmesine rağmen giderilememiş, sorunlar daha da karmaşık hale gelmiştir. Yerel yönetimimiz ile yerel örgütümüz arasında bir bütünlük sağlanamadığı gibi yapılan hizmetlerde kamuoyunda tartışılır hale gelmiştir. Hepimizin bildiği üzere yerel yöneticiler partinin onlara kefil olmasıyla, yani parti politikalarına uygun bir anlayışla seçilmektedirler. Buca halkı partimize ve politikalarımıza güvenerek yerel yönetimi onların adına yönetmemize onay vermiştir. Bu onay 5 seneliktir. Bize oy veren halkımız, görevimizi layıkıyla yerine getirebilirsek devamına onay verecektir. Ayrıca, yerelde ki başarısızlık sadece yerel yöneticileri değil partimizin genel durumunu da etkileyecektir. Onun için bu dönem ki ilçe yapılanmamız şansa bırakılmamalıdır. Bu durumu değerlendirmek ve mevcut sorunu çözmek ilçe yönetimini aşan bir durumdur, partimizin üst kurullarını bağlamaktadır. Bu sorunu kamuoyunda tartışarak değil, üst kurullara doğru, objektif ve gerçekçi bilgiler vererek üst yönetimlerimizin çözmesini sağlamalıyız.

Olağanüstü kongrenin oluşmasının ikinci nedeni ;

Kişilerin örgütlerimizi geleceklerinin teminatı olarak görmeleri, yapılacak çalışmaları kendi geleceklerini oluşturmak üzere şekillendirmeleridir. Halbuki, örgütlerimiz kamu görevi yapmak için hazırlık yapılacak, deneyim sahibi olunacak, politikalar üretilecek kurumlar olarak görülmelidir.Örgütlerimiz üyelerimize eşit mesafede olmalı, kamunun ve demokrasimizin teminatı olmalıdırlar. Seçilecek yönetimler sadece kapı anahtarlarının kendisinde olduğu yöneticilerden değil, siyaset iradesinin de kendisinde bulunduğu yöneticilerden oluşmalıdır.

Bu kongrede, örgütümüzün iç sorunlarını aşmış bir şekilde çıkabilmesi için, geçmiş olumsuzluklardan ziyade gelecekle ilgili öneriler konuşulmalıdır. Çünkü oluşacak bu yönetim gelecek 5 yılımızı etkileyecektir. Bunun için delegelerin, sayılar toplamı olarak görülmemesi, görüş ve önerilerinin alınaraktan Buca’nın geleceğini oluşturacak bireyler olarak görülmesi gerekmektedir. Bu süreçte oluşacak yönetim, Buca’da yaşayanlarca belirlendiği zaman gerçek öz yönetim olacaktır. Demokrasimizin tartışıldığı, hak ve özgürlüklerin git gide kısıtlandığı, fikir özgürlüklerinin yok sayıldığı bu günlerde, örgütlerimiz gerçek anlamda demokrasi için mücadele platformları haline getirilmelidirler.

Olağanüstü kongrenin oluşmasının bir diğer nedeni de ;

Belediye meclis üyelerimizin disiplinle yanlışlıklar arasında tercihe zorlanarak, mevcut sorunların daha da karmaşık hale getirilmesidir. Partimiz organları, yerel yönetim politikalarımızın genel politikalarla uygunluğunu ele alıp, kamu verimliliği ve başarı konularında değerlendirmeler yapıp bir sonuca varmalıdır. Bu sorun ilçe kongresi malzemesi yapılarak çözüm elde edilemez.

Sonuç olarak;

Başkalarının geleceğimizi oluşturmasını beklemek yerine, kendi kararlarımızı alarak geleceğimizi oluşturmaya çağırıyorum sizleri. Unutmayalım ki biz birlik, dayanışma ve sevgiyle bir arada ancak halkımızdan gerekli desteği alabiliriz. Desteğinizle birlikte, birikmiş sorunlarımıza çözümler üreterek, fikir ve eylem birlikteliği oluşturarak, başarıya ulaşacağımıza dair inancım tamdır. Bu başarı hepimizin başarısı olacaktır.

Katkılarınızla, katılımınızla ve kararlılığınızla Bucamızı birlikte yönetmek istiyorum.

Yerelde iktidarımızın devamı, genelde de iktidar olmamız dileğiyle.

Saygılarımla

Hüseyin BENZER

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.