Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ak Parti'nin muhalefetine rağmen krediye onay

Ak Parti'nin muhalefetine rağmen krediye onay

Gaziemir Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı 2. birleşim toplantısını Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un Ankara’da olması sebebi Başkan Vekili Yılmaz Ağırbaş yönetti. Meclis toplantısında hizmet binası için İller Bankasından alınacak 9 milyon liralık kredi tartışma konusu oldu.

  • Ege Postası
  • 08.02.2013 - 10:35
HABER SERVİSİ- Gaziemir Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı 2. birleşim toplantısında Hizmet binası için iller bankasında alınacak 9 milyon liralık kredi CHP ve AK Parti grubunu karşı karşıya getirdi. AK Parti adına söz alan Grup Sözcüsü Kerem Fahri Baykalmış, " , Gaziemir Belediyesi bu aldığı borçla, bütün gelirlerin iller bankasına ipotek ederek daha önce yaşadığımız gibi işçilerin parasını ödeyemeyecek durumu düşebiliriz” uyarısında bulundu. Başkan Vekili Yılmaz ise, “Gaziemir Belediyesinin hizmet binası yapılması gerekiyor. Gaziemir’e yakışmıyor, herkes bunu istiyor ama her türlü engel çıkarılmaya çalışılıyor.” Diyerek karşılık verdi.
Meclis toplantısında ilk söz alan AK Parti adına söz alan Grup Sözcüsü Kerem Fahri Baykalmış, "Daha önceki meclis toplantısından biz çekincelerimizi dile getirmiştik. Geçmiş dönem performans programına baktığımızda Gaziemir Belediyesinin bütçesinde olumlu bir gelişmenin olmadığını görüyoruz, Belediyemize bünyesinde mülkiyetindeki her türlü gayri menkullü , İller Bankasına ipotek vermeye, Belediyemize ait her türlü ticari işletmeyi iller bankasına rehin vermeye, ifadesi ile komisyondan gelen bu raporu görüşmeye açmış durumdayız.

BU KREDİ BELEDİYEYİ BORÇ BATAĞINA SOKAR

Biz komisyon toplantısında da Gaziemir Belediyesinin borç içinde olduğunu, alınacak bu borç ile Gaziemir Belediyesinin alacağı bu borç harmanı yüzünden uzun yıllar hizmet üretemeyeceğini ifade ettik.Hatta bu şartlarda bu belediye iflas eder. Biz Yılmaz bey ile birlikte Belediyenin gider ve gelirlerinin belediyenin sadece normal giderlerini karşılayacak durumda olduğunu imza altına aldık.Umarın Gaziemir Belediye binası planlanan zaman içinde bitirilir.

YANLIŞ BÜTÇE PLANLAMALARI YAPILDI

Daha önce Tahsin bey ile ciddi çalışmalar yaptık. 2004-2009 yılları arasında çök önemli çalışmalar yaptık. Buradan harcadığımız paraları sponsorlar aracılığı ile yapmıştık. Ancak; 2013 bütçesinde Kültür Komisyonu ve Halkla ilişkilerde 23 nisanda ayrılan para, 1milyon lira çok ciddi bir rakam, Bu yıl Belediyenin güvenlik hizmetleri için 1404 bin lira bütçemize koyduk. 2012 yılında çöp ihalesi için 4, 150 bin gibi bir rakam varken, 8,120 bin lira ödendi.

BU BORÇLANMA GELECEĞİMİZ İPOTEK ALTINA ALACAK

Keşke bu bütçelerin belediyenin hizmetlerinin daha doğru yapılması için daha dikkatli yapılmış olsaydı. Eğer bu planlamalar daha doğru yapılmış olsaydı, bugün hiç kredi almadan hizmet binamızı yapardık. Biz bugün yine ayni şeyi savunuyoruz, Gaziemir Belediyesi bu aldığı borçla, bütün gelirlerin iller bankasına ipotek ederek daha önce yaşadığımız gibi işçilerin parasını ödeyemeyecek durumu düşebiliriz. AK Parti grubu olarak, bu borçlanma Gaziemir Belediyesini geleceğinin ipotek altına alınmasını gönlümüz tabiî ki razı olmazdı. Bunlar gelir giderle beraber yaptığımız harcamalar doğru dürüst harcansa bu borçlanmaya ihtiyaç duyulmazdı. Bu paraya ihtiyaç ver ki hem iller bankasından 9 milyon lira borçlanıyoruz, hem de büyükşehir Belediyesinden hibe alıyoruz. Bağış adı altında bütçemizde belirtildiği gibi alıyoruz. Bu borçlanmanın Belediyemizi borç batağına sokacağını ve bu neden ile bu vebalini alamayacağımız için bu karar hayır oyu kullanacağız” dedi.

AK Partili Baykalmış’a cevap Başkan Vekili Yılmaz Ağırbaş’tan geldi. Ağırbaş "Bu kredi İller Bankasından alınan bir kredidir. İller bankası Belediyenin gelir ve gider arasında ki dengeyi, mal varlıklarını yeterli bulmadığı zaman, zaten bu krediyi vermez. Demek ki, Gaziemir Belediyesi bu krediyi alacak güce sahip. İnşallah kredinin tamamını kullanmaya gerek kalmayabilir. Çünkü bu kredi nakit olarak alınacak bir kredi değil, yapılacak olan hak edişe karşı ödemesi yapılacak bir kredi.Gaziemir belediyesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bağış almıyor.İzmir büyükşehir belediyesi ile Gaziemir belediyesi arasında ortak yürütülecek bir projedir.Gaziemir Belediyesinin hizmet binası yapılması gerekiyor. Gaziemir’e yakışmıyor, herkes bunu istiyor ama her türlü engel çıkarılmaya çalışılıyor."dedi

Konuşmaların ardından İller Başkasında 9 milyon kredi alınması için Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’ yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.