Dolar 34,2636
%0.06
Euro 37,6212
%0.06
Altın 2.880,700
%-0.99
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkandan sulu çöp uyarısı

Başkandan sulu çöp uyarısı

Sıcak havalarda sulu çöplerin bulaşıcı hastalık yaydığını belirten Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sulu çöplere dikkat edilmesini istedi.        Konu ile ilgili bir açıklama...

  • Ege Postası
  • 30.06.2013 - 12:58
Sıcak havalarda sulu çöplerin bulaşıcı hastalık yaydığını belirten Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sulu çöplere dikkat edilmesini istedi.

        Konu ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Memduh Büyükkılıç, meteoroloji raporlarına göre mevsim normallerinin üstündeki sıcakların tüm yurdu kapladığını hatırlattı, çöp kutularına sulu çöp atılmamasını istedi. Bulaşıcı hastalıkların temel kaynağının kirli ortamlar olduğunu ifade eden Büyükkılıç, aşırı sıcaklarda gıdaların çabuk bozulduğunu ve çevreye hem pis koku yaydığını, hem de bakteri üreterek çevre sağlığını tehlikeye attığını vurguladı. Özellikle ev hanımlarının sulu çöp konusunda dikkatli olmasını talep eden Başkan Memduh Büyükkılıç, evsel atıkların mutlaka yemek ve kuru atıklar olarak ayrılması, yemek artıklarının da mutlaka suları süzdükten sonra naylon poşetlere konulması gerektiğini kaydetti.

        Büyükkılıç, çöp kutuları dahil birçok yerde ilaçlama çalışmasını yerine getirdiklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.