Dolar 34,2529
%0.04
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.909,020
%-0.43
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Batur’dan Narlıdere’de gövde gösterisi

Batur’dan Narlıdere’de gövde gösterisi

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ilk seçim bürosunu düzenlediği tören ile açtı. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ilk seçim bürosunu düzenlediği tören ile açtı.

  • Ege Postası
  • 23.02.2014 - 11:13
İZMİR - Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ilk seçim bürosunu düzenlediği tören ile açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen açılışa CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, PM üyesi Hüseyin Saygılı, CHP İzmir İl başkanı Ali Engin, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve partililerin yanı sıra sayıları binleri aşan Narlıdere’li vatandaşlar katıldı. Miting gibi başlayan seçim bürosu açılışı, şenlik havasında devam etti.
 
Bahane üretmeyeceğiz, sorun çözeceğiz
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un seçim bürosu açılışında, belediye meclis üyesi adaylarının halka tanıtılmasının ardından ilk konuşmayı CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen gerçekleştirdi. Esen ‘Buradan söz veriyoruz. Bahane üretmeyeceğiz, sorun çözeceğiz. Hep birlikte, halkımız ile birlikte karanlığı ülkemizden defedeceğiz. Hırsızlardan, talancılardan, yalancılardan sandıklarda hesap soracağız. 2009 yılında CHP Narlıdere olarak % 70,1’lik bir oranla rekor kırmıştık. Başkanımız ile bir söz verdik ve herkese duyurduk. Bu seçimlerde % 75’lik oy alarak CHP’ye ve sizlere armağan edeceğiz” dedi.



Sizlere güveniyorum
Seçim bürosu açılışına Abdül Batur’un ailesi de destek verdi. Eşi ferah Batur ve torun Ateş Batur ile kalabalığa poz veren Abdül Batur oldukça keyifliydi. Miting alanına dönen seçim bürosu açılışında bir konuşma yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ‘Narlıdere’nin her mahallesinden seçim büromuzun açılışına gelerek bize destek veren siz değerli Narlıdereliler saygı ve sevgi ile selamlıyorum’ diyerek sözlerine başladı. Batur “ 15 yıl önce çıktık bu yola. Sizlerin her zaman desteğini gördüm. Birlik ve beraberliği gördüm. Narlıdere’mize rekor oy ile hizmet etme ayrıcalığını sağlayan güven ve dayanışma ruhunu bana verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Ben Narlıdere’de doğdum, Narlıdere’de öleceğim. Narlıdere için hazırladığımız ve yakın zamanda hizmete açacağımız projelerimiz ile Narlıdere layık olduğu çağdaş hayat ulaşacak. Önümüzdeki aylarda hep beraber Narlıdere için çok değerli projelerimizin açılışlarını yine beraber gerçekleştireceğiz. Sizden bir isteğim var. İlkönce sandıklarımıza sahip çıkacağız, sonra kıracağımız yeni rekorları tüm Türkiye’ye duyuracağız. Beş haftamız kaldı. Beş hafta içinde Narlıdere’nin her yerine ve köşesine ulaşacağız. Narlıdere’de destan yazmaya devam edeceğiz. Ben sizlerin yüzündeki bu ışığa güveniyorum. Gecenin bu saatine kadar açılışımızı bekleyen arkadaşlarıma, dostlarıma, Narlıderelilere güveniyorum. Önümüzde yalnızca beş hafta kaldı. Tüm kırgınlıklarımızı, küskünlüklerimizi bir kenara bırakarak, ilk önce yerelde belediyeler, sonrasında ise asıl hedefimize, hepinizin gönüldün sevdiği ve desteklediğini bildiğimiz dürüst insan Kılıçdaroğlu ’nu Başbakan yapacağız” dedi. Batur konuşmasının sonunda yolumuz açık olsun, sizlere güveniyorum.  Bu yolda bize hep destek olan, on yıldır beraber çalışmaktan onur duyduğum, Abimiz, İzmir’deki CHP’lilerin abisi, İzmirlilerin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sizler adına buradan teşekkür ediyorum” dedi.
 
İzmir’in rantını ham yapmaya geliyorlar
Narlıderelilerin büyük bir coşku ile karşıladığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmasında ‘Çalıştık, on yıldır büyükşehir belediye başkanlığınızı yaptım, her sınavdan geçtik. Alnımız açık. Biz bu kenti kalkındırmak için yola çıktık’ diyerek sözlerine başladı. Konuşmasında hükümete yüklenen Kocaoğlu “Karşımızda gitmeye niyeti olmayan, giderse başına ne geleceğinden korktuğu için koltuğa sımsıkı sarılan bir iktidar var. Bundan kurtulmanın yolu açık ara seçim almaktan, birbirimize sımsıkı sarılmaktan, oylarımızı bölmemekten ve 17 Aralıkta yaşadıklarımızı unutmamaktan geçiyor.  İzmir’e yatırım yapmayan hükümet şimdide ‘İzmir köy, bizim yaptığımız yatırımların zekâtını bile yapmadı’ diyor.  Bir rakam vereceğim. İzmir 2012 yılında 37,5 milyar merkezi hükümete vergi verdi. 2013 yılında 40 milyardan fazla vergi verdi. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti 2013 yılında İzmir’e 738 milyon lira yatırım yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi 1 milyar 200 milyon lira yatırım yaptı. Vergi olarak verdiğimiz parayı onların yaptığı yatırıma bölersek 50 kat fark çıkıyor. Bizim kutsal kitabımızda zekât en fazla kırkta bir. Bunlar zekâtımızı da yapamıyorlar diyorlar ya, asıl onlar İzmir’in verdiği verginin zekâtını bile yatırmadılar. Başbakan ‘Gâvur İzmir’ dedi.  Genel Başkan yardımcıları ‘ sümüklü eli yüzü pis çocuk’ dedi. Köşe yazarları Türkiye’nin en aydınlık ve modern şehrine ‘Faşist İzmir’ dedi. Şimdide İzmir adayları bu kentin belediye başkanı olmaktan hicap duyuyorum dedi. Ondan sonradan geldi diyanet işleri başkanı irfanı eksik bu kentin dedi. Geçen hafta sayın başbakan İstanbul’da  ‘İzmir Adalet ve kalkınma partisine muhtaç, İzmir Binali Yıldırıma muhtaçtır dedi.  Bu kadar rencide ettikten sonrada sıkılmadan oy istiyorlar. Bugüne kadar İzmir’in rantını belediye başkanlarımız ile birlikte bunlardan koruduk. İstanbul’un, Ankara’nın rantını bitirdiler, şimdi İzmir’in rantını ham yapmaya geliyorlar. İzmir’i satmak istiyorlar. Sattırmayacağız. Biz adalet istiyoruz, biz tarafsız polis, tarafsız savcı, tarafsız hâkim istiyoruz. Tarafsız vali istiyoruz. Tarafsız kaymamak istiyoruz. Tarafsız bakan istiyoruz. Tarafsız başbakan istiyoruz” dedi.
 
Bu işi yaparız hem de en iyisini yaparız
Seçim bürosu açılışında son sözü alan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin 30 Martı işaret etti. Engin “30 Mart’ta oylarımızı bölmeyeceğiz. Narlıdere Abdül Batur’a, Büyükşehirde Aziz Kocaoğlu’na vermenizi istiyorum. Verdiğiniz bu oylar özgür basını yaratacak. Hukuk devletine yeniden dönmemizi sağlayacak. Özgür üniversiteler yaratacak. Özgür insanlar yaratacak. Kaynaklarını doğru kullanan hükümet yaratacak. Aranızdan iki bakan çıkartacaksınız.  Sayın Kılıçdaroğlu ‘nu başbakan yapacağız. Biz İzmirliyiz, biz Narlıdereli’yiz,  Ödemişli’yiz, Foçalıyız, biz bu işi yaparız hem de en iyisini yaparız” dedi.

Binler yürüdü
Seçim bürosu açılışının ardından başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl başkanı Ali Engin olmak üzere, partililer ve seçim bürosu açılış törenine katılanların oluşturduğu binler, Mithatpaşa caddesini yürüyerek geçti. Vatandaşlardan ve esnafta yoğun destek alan kalabalık yürüyüşünü eski belediye binası önünde tamamladı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.