Dolar 34,2599
%0.06
Euro 37,6306
%0
Altın 2.921,040
%-0.02
Bist-100 9.120,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Türk Bayrağı seçim malzemesi yapılamaz”

“Türk Bayrağı seçim malzemesi yapılamaz”

CHP, AK Parti’nin İzmir’de Türk Bayrağı’nı propaganda aracı olarak kullandığını öne sürerek, İzmir Valiliği ve Emniyeti’ne şikayette bulundu.

  • Ege Postası
  • 22.02.2014 - 16:05
(HABER SERVİSİ) – AK Parti’nin seçim yasaklarına rağmen Türk bayrağını siyasi propaganda amaçlı kullandığını öne süren CHP İzmir İl Başkanlığı harekete geçti. Gazi Osman Paşa Caddesi ile Şair Eşref bulvarının birleştiği kavşakta, AKP’nin parti bayrağı, Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı bulunduğu bayraklar ve Türk Bayrağı’ndan oluşan süsleme yapması üzerine, CHP İzmir İl Başkanlığı hem İzmir Valiliğine hem de Emniyet müdürlüğüne şikayette bulunarak, Türk bayrağının milletin ortak değeri olduğu, yasalar ve YSK’nın yasakları çerçevesinde de seçim propaganda malzemesi olarak kullanılamayacağı belirtildi.

VALİLİK VE EMNİYETE ELEŞTİRİ
Konuya ilişkin açıklamada bulunan CHP İzmir Seçim ve Tanıtımdan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç,  Türk bayrağının seçim malzemesi olarak kullanılmasına müsade edemeyeceklerini belirterek, “Dilekçemizi yolladık, acilen gereğinin yerine getirilmesini bekliyoruz. Umarız diğer dilekçemiz gibi emniyette bekletilip, AKP’nin yasalara aykırı uygulamasına göz yumulmaz. Aksi takdirde artık İzmir’de YSK’nın yasaklarına kimse uymaz ve tam bir karmaşa yaşanır. Bunun sorumlusuda yasaları yerine getirmeyenler olur” dedi.

CEVAP ALAMADIK
Şikayette, bir önceki dilekçede uygulanan yöntemde eleştirildi. Yeni dilekçede “Önceki dilekçelerimiz gibi kurumlar arası yazışmalarla, İl ve İlçe Seçim Kurulunun şu an için yetkisinde olmadığının bilinmesine rağmen görüş sorulmasıyla, geçirilecek zaman kaybına yol açılmadan” ibaresi yer aldı. CHP İzmir İl Başkanlığı seçim yasaklarına uyulmaması ile ilgili olarak AKP hakkında,  daha önce de Seçim Yasakları gereğince, adayların bina giydirmesi yapmalarının yasak olduğu halde, AKP İzmir büyükşehir belediye başkan adayının resminin yer aldığı afişin, Çankaya da bir binaya giydirilmesi ile ilgili şikayette bulunmuş, bu şikayetine karşılık ne Valilikten ne de Emniyetten bir cevap alamadığını açıklamıştı.



                                                                  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.