Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baykal'dan İzmir değerlendirmesi

Baykal'dan İzmir değerlendirmesi

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin yerel seçimlerde İzmir’de 6 ilçeyi AK Parti, 2 ilçeyi de MHP’ye kaptırmasının uyarı niteliğinde olduğunu söyledi. Baykal, “Sonuçlar üzüntü verici. Ancak bunlar, yeni değerlendirmeler için bir vesile ve fırsattır. Partilerin böyle erken uyarılara da ihtiyacı var” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.06.2014 - 14:30
SERCAN AVCI/HABER SERİVİSİ - CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Gümrük ve Tekel eski Bakanı Mahmut Türkmenoğlu’nun kızının nikah törenime katılmak için İzmir’e geldi. Seçimlerden sonra ilk kez İzmir'e gelen Baykal’ı havaalanında CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,CHP İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman, İl eski Başkanı Kemal Karataş, DSP Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Ertan Avkıran ve partililer karşıladı. Bazı partililerin Baykal’ı, “Cumhurbaşkanımız hoş geldin” diyerek karşılaması dikkat çekti. CHP İl Başkanı Engin ise, seçim döneminde partisinden istifa ederek DSP’den aday olan Ertan Avkıran ile samimi bir şekilde sohbet etti.


SEKİZ İLÇENİN GİTMESİ ÜZÜCÜ
Havaalanına iner inmez basın mensuplarıyla bir araya gelen Baykal, yerel seçimlerde CHP’nin İzmir’de 8 ilçeyi kaybetmesinin uyarı niteliğinde olduğunu söyledi. Baykal, “Sekiz ilçenin kaybedilmesi tabiki üzüntü verici. Ancak siyasette böyle iniş ve çıkışlar olur. Bunlar yeni değerlendirmeler için vesile ve fırsattır. Partilerin böyle erken uyarılara da ihtiyacı var. Sonuçları partililer, örgüt ve genel merkez en iyi şekilde değerlendirecektir. Partimiz, gücünü daha da arttıran bir yolu bulacaktır. İzmir, muhteşem bir halk. Örgütümüz, deneyimli ve birikimli. Önümüzdeki dönemde bu durum tersine dönecek” dedi.


ADAYLIK ÇALIŞMASINA GELMEDİM
Basın mensuplarının Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Baykal, “Benim çalışma, temas veya projem yok. Burada sadece İzmir’i ziyaret etmeye ve İzmir ile hasret gidermeye geldim. Zaman zaman bu ortamda böyle temenniler ve değerlendirmeler ifade ediliyor. Bu süreci tüm Türkiye yaşıyor. Siyasi parti liderleri ve kamuoyu önderleri de çalışmalar yapıyor. Henüz o çalışmaların bir sonucu alınmadı. Herkes iyi niyetle, güven verici bir adam arayışı içinde. Bu arayış noktalanmadan değerlendirme yapmak doğru olmaz” dedi. 

İzmir Eski Milletvekili ve eski Gümrük ve Tekel Bakanı merhum Mahmut Türkmenoğlu'nun kızı Bahar Türkmenoğlu ve Damat Selim Çekiç’in nikahını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kıydı.Çiftin nikah şahitliğini CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Narlıdere Belediye Başkan Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve İzmir Eski Milletvekili Bülent Baratalı yaptı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.