Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baykam'ın bıçaklanmasıyla ilgili TMK savcılığı da soruşturma başlattı

Baykam'ın bıçaklanmasıyla ilgili TMK savcılığı da soruşturma başlattı

Ressam Bedri Baykam’a yönelik bıçaklı saldırının örgütlü olduğu iddiasıyla şikayet üzerine Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. madde ile görevli savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Şikayet dilekçesinde Baykam, kendisine yapılan...

  • Ege Postası
  • 24.04.2013 - 14:29
Ressam Bedri Baykam’a yönelik bıçaklı saldırının örgütlü olduğu iddiasıyla şikayet üzerine Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. madde ile görevli savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Şikayet dilekçesinde Baykam, kendisine yapılan saldırının arkasında organize bir gücün olduğunu ileri sürdü.

Ressam Bedri Baykam ve Tuba Kurtulmuş’u bıçakla yaraladığı iddiasıyla 40 yıla kadar hapisle yargılanan Mehmet Çeliker'in davası bugün görüldü. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Çeliker getirildi. Bedri Baykam ve taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Baykam'ın avukatı Şükran Tezel, saldırının arkasında kişi ve örgütlerin bulunduğu iddiasıyla TMK 10. madde ile görevli savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Savcılığın bunun üzerine soruşturma başlattığını ifade eden Tezel, soruşturmanın sonucunun beklenmesini talep etti.

Taraf avukatlarının taleplerini alan mahkeme, sanık Çeliker'in tutukluluk halinin devamına hükmedip TMK 10. madde ile görevli savcılıktaki soruşturmanın akıbetinin sorulmasına karar verdi. Mahkeme ardından duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Davanın Ocak ayında görülen duruşmasında Baykam’ın avukatı mahkemeden müvekkiline ilişkin saldırının arkasında terör örgütü olduğunu iddia ederek bunun araştırılmasını talep etmişti. Mahkeme bu talebi reddederek kendilerinin başvuruda bulunabileceğini hatırlatmıştı.

Bunun üzerine Baykam’ın avukatı aracılığı ile TMK 10. madde ile yetkili savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. TMK savcılığına yapılan suç duyurusunda saldırının arkasında terör örgütünün olup olmadığının araştırılmasının istenildiği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.