Dolar 34,2756
%0.1
Euro 37,6432
%0.03
Altın 2.917,290
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı Kaymakamlığı'ndan Amasya Valiliği'ne

Bayraklı Kaymakamlığı'ndan Amasya Valiliği'ne

Valiler kararnamesi yayımlandı, Bayraklı'nın çiçeği burnunda kaymakamı İbrahim Halil Çomaktekin Amasya'ya Vali olarak atandı

  • Ege Postası
  • 04.08.2013 - 10:54
BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi- Valiler kararnamesi Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. 25 kişiyi ilgilendiren kararnameye göre; Aydın Valisi Kerem Al, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Niğde Valisi Alim Barut, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Düzce Valisi Adnan Yılmaz merkeze alındı.

HENÜZ KOLTUĞA BİLE OTURMADAN
Valiler Kararnamesinin en ilginç detayı ise Bayraklı Kaymakamı İbrahim Halil Çomaktekin'in Amasya Valisi olarak atanması oldu. Atamayı ilginç kılan gelişme Çomaktekin'in daha 14 gün önce Kayseri Vali Yardımcılığı'ndan Bayraklı Kaymakamı olarak atanmış olmasıydı. Bürokraside benzerine çok az rastlanabilecek bir olayın kahramanı olan İbrahim Halil Çomaktekin, daha Bayraklı Kaymakamlığı'nın adresini bile öğrenemeden Amasya Valisi olarak atanma durumuyla karşı karşıya kaldı. 20 Temmuz tarihli 'İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Atama Kararnamesi'yle Bayraklı Kaymakamı olan Çomaktekin, 3 Ağustos 'Valiler Kararnamesinin' ardından Amasya Valisi olarak atanmanın mutluluğunu yaşamış oldu. Mesleki kariyerinde 'Bayraklı Kaymakamı' olarak görev yaptığı yazacak olan Çomaktekin'in adına Bayraklı Kaymakamlığı'nın resmi internet sitesinde rastlanmaması ise dikkati çekiyor. Sitenin arama bölümüne İbrahim Halil Çomaktekin yazıldığında'Sitemiz içerisinde ibrahim Halil Çomaktekin kelimesi bulunamadı' ibaresiyle karşılaşılıyor.



YERİNE KİM GELECEK'
İbrahim Halil Çomaktekin'den boşalan Bayraklı Kaymakamlığı koltuğunun yeni sahibi belli olmadığı için yeni isim belli olana kadar görev vekaleten yürütülecek. Son Valiler Karanamesiyle ataması yapılan isimler ve yeni görev yerleri şu şekilde oluştu. İzmir Bayraklı Kaymakamı İbrahim Halil Çomaktekin Amasya'ya, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü Kemal Cirit Artvin'e, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız Aydın'a, Van Valisi Münir Karaloğlu Bursa'ya, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Koçak Elazığ'a, Kayseri Melikgazi Kaymakamı Hasan Karahan Giresun'a, Artvin Valisi Necmettin Kalkan Hakkari'ye, Elazığ Valisi Muammer Erol Konya'ya, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Necmettin Kılıç Niğde'ye, Amasya Valisi Abdil Celil Öz Trabzon'a, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan Van'a, Merkez Valisi Ali Kaban Zonguldak'a, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Oduncu Osmaniye'ye, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su Düzce'ye, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan Isparta'ya, Bayburt Valisi Hasan İpek Şırnak'a, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Mükerrem Ünlüer Bayburt'a vali olarak atandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.