Dolar 34,1504
%0.16
Euro 38,0249
%-0.18
Altın 2.878,490
%0.12
Bist-100 9.959,00
%0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da açılış maratonu

Bayraklı'da açılış maratonu

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın Bayraklı'ya çıkarma yaptı.Günaydın, Onur Mahallesi’nde Akın Kıvanç ile Yamanlar Mahallesi’nde Metin Göktepe parklarıyla, Bayraklı Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi(BAYGEM) ve Yamanlar’da Üç Fidan Heykeli’nin açılış kurdelelerini kesti. Bayraklı Belediyesi'nin halkla bütünleştiğini söyleyen Günaydın, belediye başkanı Hasan Karabağ'ı övdü. 2009'daki bölünmeyi hatırlatan Günaydın Bayraklılılara seslendi ve, " Sizden ricam var. 2009’da burayı Bornova ve Karşıyaka’dan böldüler. 2009’da bir ders verdiniz onlara... 2014 Mart’ta da öyle bir ders verin ki bir daha AKP Bayraklı’ya giremesin…”dedi.

  • Ege Postası
  • 06.05.2013 - 21:55
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Bayraklı Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın katılımıyla bir dizi açılış düzenledi.Günaydın, Onur Mahallesi’nde Akın Kıvanç ile Yamanlar Mahallesi’nde Metin Göktepe parklarıyla, Bayraklı Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi(BAYGEM) ve Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ın anısına “terimizle arkanızdayız” sloganıyla hazırlanan Üç Fidan Heykeli’nin açılış kurdelelerini kesti.Günaydın’a açılışlar boyunca Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ,CHP İl Başkanı Ali Engin, Yerel Yönetimlerden  Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay,Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer ve il yöneticileri eşlik etti. 


ÖNCE PARKLAR AÇILDI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın tek günlük İzmir mesaisine Dikili’den başlarken Bayraklı’da noktaladı.Bayraklı Belediyesi’nin toplu açılış törenlerine katılan Günaydın ilk önce Onur Mahallesi’nde merhum gazeteci Akın Kıvanç'ın isminin verildiği 4700 metrekarelik park  ile Yamanlar Mahallesi’nde merhum gazeteci Metin Göktepe'nin ismini taşıyan 1750 metrekarelik  parkın açılışına katıldı.


GÜNAYDIN BAYGEM’DE ÖĞRETMENLERLE SOHBET ETTİ

Günaydın’ın daha sonraki durağı BAYGEM oldu. Belediyenin ilçedeki gençlere ücretsiz eğitim faaliyeti veren gençlik merkezinde kurdele kesti, merkezde görev yapan öğretmenlerle sohbet etti. Günaydın daha sonra beraberindekilerle birlikte Bayraklı CHP Gençlik Örgütü’nün oluşturduğu kortej eşliğinde Üç Fidan Heykeli’nin bulunduğu alana sloganlar ve meşaleler eşliğinde yürüdü.


ÜÇ FİDAN HEYKELİ AÇILDI DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

“Terimizle arkanızdayız” sloganıyla yurt genelinde 1020 vatandaşın gönderdiği fanila parçalarından oluşturulan yumağında yer aldığı ve Heykeltıraş Ekin Erman tarafından yapılan Üç Fidan (Deniz,Yusuf, Hüseyin) Heykeli’nin açılışı gerçekleşti. 2.60 metre boyundaki üç fidan heykeli vatandaşlar tarafından büyük alkış alırken, Heykeltraş Ekin Erman, Hüseyin İnan’ın kardeşi İrfan İnan, Deniz Gezmiş’in hücre arkadaşı Mete Ertekin ve 3 Fidan’ın dava arkadaşı olarak kürsüye çıkan Tuncer Sumer yaptıkları konuşmalarla duygusal anlar yaşattılar. Açılış törenine İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaaattin Yüksel, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak,HER DEM DER(Herkes İçin Demokrasi Derneği)Genel Başkanı Birol Soylu, Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel ve geçtiğimiz gün 4. Yargı Paketi kapsamında İsveç’ten 163 gün sonra yurda dönen Dikili Eski Belediye Başkanı Osman Özgüven de katıldı.

ERMAN: HEYKELLERLE VAKİT GEÇİRİN
Üç Fidan Heykeli’nin bugüne kadar yaptığı en anlamlı heykel olduğunu ve bu fırsatı verdiği için Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a teşekkür eden heykeltıraş Erman, “40 yıldır 3 fidan resimlerle bizlerle birlikte. İlk defa ayrıntılı bir şekilde 3 boyutlu olacak. Sizlerden ricam açılıştan sonra heykellerle birlikte vakit geçirin. 3 Fidan’ın yakınlarıyla tanıştım.Bu çabam heykele hem biçimsel hem de duygusal anlamda yansıdı. Heykeli 1020 kişiyle yaptık. 1020 kişi bana eşya yolladı çünkü… 68’liler platformu, Bayraklı CHP Gençlik Kolları’na ve aileme desteklerinden dolayı teşekkür ederim”dedi.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış sonrası Cevdet Bağca Nazım Hikmet Meydanı’nda konser verdi. Alanı dolduran binlerce vatandaş Bağca’nın söylediği şarkıları hep bir ağızdan seslendirdi.



GÜNAYDIN:GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER
Bayraklılılara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Günaydın, “ CHP Türkiye’yi kuran parti. Türkiye baştan başa işgal edilmişken Atatürk ‘geldikleri gibi giderler’ dedi ve bu ülkeyi kurdu. Bugünde diyoruz ki geldikleri gibi gidecekler. Sömürü düzen var. Öyle boyutlara ulaştı ki nerede emekli nerede ev kadını nerede işçi görüyorlarsa nasıl haklarını ellerinden alırız hesabını yapıyorlar ancak yağma yok çünkü CHP var” dedi.


“BAYRAKLI BELEDİYESİ HALKLA BÜTÜNLEŞMİŞ”
Bayraklı Belediyesi’nin örnek açılışlarıyla Bayraklılılarla olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Günaydın, “ Yerel yönetimler katılımcı anlayışın somutlandığı yerlerdir.Ben görüyorum ki Bayraklı Belediyesi Bayraklılılarla bütünleşmiş. Başkanı ve çalışanları yürekten kutluyorum. Yerel yönetimlerde sosyal demokrat bir anlayışı hayata geçirmeliyiz. Belediye başkanımız , ‘emeğe değer veriyoruz’ diyor. Bu çok önemli ve güzel. ‘Bu parkı beraber yaptık’ diyor. ‘İhale etmedik sağa sola parayı çarçur etmedik’ diyor. İşte en önemli de budur.Başkan, ‘10 yıldır Bayraklı’ya iktidar ne yaptı her şeyi biz yaptık’ dedi. 29 Mayıs’ta CHP belediyeler fuarı açacak. Sloganı ‘kendine güvenen kentler buluşması’ yani sosyal demokratlar buluşması. Çünkü merkezi hükümet diyor ki biz sosyal demokrat belediyeleri çalıştırmayız yıldırırız. Buradan söylüyorum istediğinizi yapın. Kaynakları ne kadar kesebiliyorsanız kesin... Bayraklı’nın kendi gücü Bayraklı’yı yönetmeye yeter. 2014’ün Mart’ında yerel seçimler var. Yalnızca İzmir’de değil İstanbul’da da Ankara’da da diğer illerde de hak ettikleri cevabı vereceğiz. CHP özgürlükten eşitlikten kardeşlikten yanadır. Burada Bayraklı’nın onurlu insanlarını görüyorum hanginiz Türk hanginiz Kürt hanginiz Alevi hanginiz Sünni merak etmiyorum”dedi.



GÜNAYDIN: YURT YAPMAK SUÇSA SUÇ İŞLEMEYE DEVAM
“BAYGEM faaliyette bundan dolayı mutluluk duydum” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, “Sosyal belediyecilik en çağdaş belediyecilik anlayıştır. Her türlü fiziki binayı yapabilirsiniz ama insanın temel eksiklerini gideremezseniz mutlu olamazsınız.Belediye başkanı itiraf etti. Başkan suç işliyor. AKP bize diyor ki belediyeler yurt yapmayacak. Dershane açmayacak. Ben size soruyorum belediyeler dershane açsın m? TBMM’deki kanunları niye çıkartıyoruz halk ne istiyorsa yararı için. O zaman soralım Bayraklı’da insanlarımız belediyeler yurt yapsın diye seslenirken AKP yurt yapmayı neden yasaklıyor. Bir tek şey istiyorlar çoluğumuz çocuğumuz tarikatların eline düşsün. Türkiye’de 2951 belediye var. Bu belediyelerin 534’ü CHP’li…CHP’li belediyelerin öğrenci yurdu kapasitesi 5 binden fazla. Bizden başka partilerin belediyelerinin öğrenci yurdu yok. Yurt yapmak suçsa suç işlemeye devam” diye konuştu.

“EMPERYALİZME BOYUN EĞMEYEN BİR TARİHİMİZ VAR”

“Bizler takvimde yapraklarından kanlar damlayan bir ülkenin evlatlarıyız” diyen Günaydın şöyle devam etti; “ O kanlar yurtseverlerin kanları. Emperyalizme boyun eğmeyen bir tarihimiz var. Emperyalistler varsa ilericiler var devrimciler var halk var diyenleriz biz onun için yenilmeyiz.6 Mayıs 1972 de gözlerinde korku arayanların yüzlerine insanlık onuru fırlatan gençlerimiz bizimle yaşamaya devam edecek.Onların milyonlarca arkadaşı sokaklarda yürüyor. Türkiye’de onların mezarına karanfil bırakmanın yasaklandığı günlerden daha faşist günlere geldik. Bizlere 1 Mayıs’ı yasaklayanlar anılarımızı yasaklayanlar emperyalizm sözünü unutturmaya çalışıyorlar.Bu mücadele bir halk mücadelesidir sınıf mücadelesidir. O günkü dayanışma vekararlılıkla mücadeleyi verdiğimizde başaracağız” 

BAYRAKLILILARA SESLENDİ:ÖYLE BİR DERS VERİN Kİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın konuşmasının sonunda Bayraklılılara seslenerek, “Sizden ricam var. 2009’da burayı Bornova ve Karşıyaka’dan böldüler. 2009’da bir ders verdiniz onlara... 2014 Mart’ta da öyle bir ders verin ki bir daha AKP Bayraklı’ya giremesin…”dedi.



KARABAĞ: SİZİN BELEDİYE BAŞKANIZ OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM
“Ben belediye başkanı olduktan sonra koltuk yoktu. BAYGEM’in bulunduğu binayı borç harç aldığımız koltuklarla belediyeyi burada kurduk. Süreç içinde Bornova’dan gelen binalara geçtik. Sözümüzü tutmak için daha sonra binayı gençlik merkezi yaptık” diyen Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ, çocukluğunun gecekonduda geçtiğini belirtti bölgenin sorunlarını çok iyi bildiğini ve çözmek için dört yıldır harıl harıl çalıştıklarını söyledi.İşçisine en yüksek ücreti veren belediyelerin başında yer aldıklarını belirten Karabağ belediye olarak hep insan odaklı çalıştıklarını söyledi. Karabağ 2009 yılında Karşıyaka’dan ayrılan mahallelerin Bayraklı’yı istemediğini ve vatandaşların bu doğrultuda yürüyüş yaptığını hatırlattıktan sonra şöyle devam etti; “Göreve geldikten sonra 83 parkın oyun gurubunu değiştirdik, 7 bin 500 metrekare kauçuk zemin döşedik. Onlarca parkı yeniden hayata döndürdük. 150 bin metrekare kilitli parke taş, kız misafirhanesi, 2 spor tesisi, belediye hizmet binası, 3 pazaryeri, fen işleri şantiyesi gibi birçok projeyi hayata geçirdi. Bugün Bayraklı da oturmak marka kentte oturmak anlamına geldi. Bu bölgenin mahallelerini yaşanır bir kent haline getirmek için çırpınıyoruz. Sizin belediye başkanız olmaktan onur duyuyorum. Gecekondu insanı olmak bir kader değil ülkenin gerçeği…İnsanlar Anadolu’nun bir çok yerinden kopup geldi…Keyiflerinden gelmediler. İşsizlikten eğitimsizlikten geldiler. Belediye başkanı olduktan sonra Bayraklı'da vatandaşın eğitimden sağlığa Karşıyaka’daki Bornova’daki Konak’taki insanlar gibi hizmet almalarını sağladık.Geçen sene 162 öğrencimiz Anadolu liselerine girdi. 64 öğrenci üniversiteye girdi. Bu yıl 183 öğrenci fakülteleri kazandı. Buralardaki öğrencilerimiz hepimizin çocukları. Fakir ailelerinin çocuklarının geleceği var çünkü biz varız. Her şeyi yasaklıyorsunuz ama gereğini yapmıyorsunuz bizler olmasak okullar dökülecek. Nerede bu bakanlıklar…Kız misafirhanesi açtım. Adına yurt diyemiyoruz. Soruşturma geçirmeyelim diye kız misafirhanesi haline getirdik. Batının en uç noktasındaki bir şehirde de yurtlara ihtiyaç var. Biz eğitime katkı koymaya devam edeceğiz. Bin öğrencimize kurs vereceğiz.Paramız oldukça parkta yaparız bina da yaparız. Benim insanım eğitimsiz aç olduktan sonra parkı kültür merkezini kilit parkı ne yapsın. Türkiye’yi bu hale getirenler utansın”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.