Dolar 34,1763
%0.04
Euro 38,2359
%0.18
Altın 2.900,360
%-0.68
Bist-100 9.686,00
%-0.93

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da eğitime tartışılan bağış

Bayraklı'da eğitime tartışılan bağış

Avcılar İnşaat, "Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi" kapsamında otistik çocuklar için bir okul yaptırıyor. İzmir Valiliği ile protokol imzalayan firma, Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi'nde mülkiyeti Hazine'ye ait arazi üzerine yapılacak 7 katlı okul projesinin inşaatını üstlenecek. Firmanın sadece kaba inşaatını yapacağı binaya isminin verilecek olmasına, iş çevresinden de, AK Parti ilçe Başkanlığı'ndan da tepki geldi. AK Parti'den de itiraz var

  • Ege Postası
  • 25.03.2016 - 15:44
EGE POSTASI- İzmir’in Bayraklı ilçesinde ‘Yeni Kent Merkezi’ olarak adlandırılan bölgede yer alan Soyer Kültür ve Sanat Fabrikası’nın 10 dönümlük arazisinde hayata geçirilmek istenen ve büyük tartışma yaratan 38 katlı gökdelen projesiyle bilinen Avcılar İnşaat, şimdi de 'Tartışmalı bağış' hamlesine imza attı. Avcılar İnşaat'ın, Bayraklı'da yaptırmak istediği 7 katlı okul binası tartışma yarattı. İzmir Valiliği ile protokl imzalayan işadamının adının bu okula verileceği belirtirken, binanın kalanının maliyetinin devletçe yaptırılacağını belirten iş çevreleri, tepkilerini dile getirdi. AK Parti İlçe Başkanı Yakup Gülcan da "Bizim arzumuz, binanın tamamının maliyetinin üstlenilmesi yönündeydi" diyerek bağışın biçimine itiraz etti.

Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı'nın babası Hikmet Avcı, Bayraklı'da 7 kattan oluşan bir okul binasının kaba inşaatını yapmak için İzmir Valiliği'yle protokol imzaladı. Hayır için yapılacak okula "Hikmet Avcı Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi", konferans salonuna ise İdris Avcı Konferans Salonu adı verileceği belirtildi. Tesisin kaba inşaatının, imzalanan protokol çerçevesinde Avcılar İnşaat tarafından yapılacağı, firmanın 7 katlı okulun kaba inşaatını tamamlayarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edeceği öğrenildi. Binanın kalan kısmı ile iç tefrişatının yapımını ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün üstleneceği ve otistik çocukların kullanımına sunulacağı açıklandı. Projenin inşaatı ile birlikte toplam bir yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.
 
AK PARTİ'DEN İTİRAZ VAR
Projeyle ilgili eleştiride bulunan AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Yakup Gülcan yaptığı açıklamada, "Kaymakamlık okulun hayırseverler tarafından yaptırılmasına karar verdi. Ancak bizim beklentilerimiz farklıydı. Kaymakamlık internet sitesinden öğrendiğimiz kadarı ile firma projenin sadece kaba inşaatını üstlenecekmiş. Bizim arzumuz yapım giderlerinin tamamının üstlenilmesi yönündeydi. Beklentilerimizi karşılamadı.Önümüzdeki hafta Sayın Kaymakam ile görüşeceğiz. Hayırsever kim olursa olsun teşekkür ediyoruz ancak, işin tamamını tüm masrafları üstlenecek firmalar varken, neden kalan kısmını devlet yapıyor ve ekstra para harcanıyo? Üstelik okulun tamamını yapacak bu işe talip olan başka gönüllü firmalar da var" dedi. 



BU PAYLAŞIMLAR TEPKİ ÇEKTİ
Bayraklı'daki iş çevreleri de sadece kaba inşaatını yapacağı okula adını verecek Avcılar İnşaat Başkanı'nın, Bayraklı Kaymakamı ile yakınlığı olduğunu, sosyal medyada da birlikteyken çekilen fotoğraflarının paylaşıldığını belirtti, eğitime 'Tartışmalı' bağışı bu nedenle manidar bulduklarını söyledi. 



Projeyle ilgili olarak Ege Postası'na açıklamada bulunan Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İdris Avcı ise "Kaymakamlık ya da devletle herhangi bir ticari alışverişimiz söz konusu değil. Bu okulu tamamen hayrına yapacağız. İmzalanan protokol kapsamında inşaatı yapacağız ve hak ediş de almayacağız. Çalışmalarımız şu anda proje aşamasında. Bir an önce inşaata başlamayı hedefliyoruz. Buraya yapacağımız hayır karşılığında babamın adı okula verilecek" dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.