Dolar 34,0884
%0.21
Euro 38,1299
%0.19
Altın 2.849,030
%0.7
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da gündem kadın sığınma evi ve SDT: İftiralara maruz kaldım!

Bayraklı'da gündem kadın sığınma evi ve SDT: İftiralara maruz kaldım!

Bayraklı Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısını ikinci birleşiminde Başkan İrfan Önal, sendikalara tepki göstererek, "Yasal üst sınır 14 bin 800 TL’ye geliyordu. O teklifte mutabık kaldık ancak arkadaşlarımız maalesef kabul etmedi. Sendikalar kendi aralarında yarışa girmelerinden kaynaklı bir mücadele ile durum buraya geldi. Belediyenin imkanları dahilinde 45 gün boyunca sendikalarla uğraştım. Mali tabloları getirip önlerine koydum. AKP’ye laf geçiremeyen aylardır bizim kapımızın önünde eylem yapıyorlar. Ama artık işlemleri başlatacağız. Sendikaların kaşıkçı kavgasında arkadaşlarımız yanlış yönlendiriliyor.Her bir memur ve çalışan üzerinden aldıkları paralarla şovun peşindeler. Ben insan olduğum için yapıyorum onlar rantı için. 4 aydır eylemlerden başımızı kaldıramıyoruz ” dedi. Öte yandan kadın sığınma evinin neden kapatıldığını anlatan Önal, "Hiç hak etmediğim şekilde iftiralara maruz kalıyorum. Temelinden kaymış bir yerde o hizmeti vermeyeceğim." dedi.

  • Ege Postası
  • 07.08.2024 - 20:20
  • Güncelleme: 07.08.2024 - 23:06

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısını ikinci birleşimi Başkan İrfan Önal idaresinde gerçekleştirildi.

VATANDAŞ KANDIRILMIŞ!

Gündem dışı konuşmalarda vaat edilen projelere ilişkin söz alan AK Partili Meclis Üyesi Soner Akbulut, “Kamuda devamlılık esastır. Ben sitemizi incelerken projelerimiz kısmına girdim ve 2019’daki projeleri gördüm. 9 tane proje gördüm ve hiçbirine dokulmadığını gördüm. Bir önceki başkanı ilgilendiriyor ancak siz de geçen dönem görev aldınız. O dönemde de vatandaş oy verirken projeleri görerek evet yapısın diye oy verdi. Yaşam vadisi denilen bir projemiz var. Ne oduğunu bile bilmiyoruz. Kent parkı yok, sevgi yolu projesi yok, nikah salonu proojesi yok, kentsel dönüşüm yok, pazar yeri projesi yok. Bu dönem verilen vaatlerin hiçbiri yapılmamış. Biz ülkenin ekkonomik durumunu konuşalım ama verilen vaatlerin hiçbiri yerine getirilmemiş. Vatandaş uyutulmuş, kandırılmıiş. Ülke ekonomisinden konuşulacağına söz verilip yapılmayanları konuşmak isterdim” dedi.

KADIN SIĞINMA EVİNİ NE AMAÇLA KULLANACAKSINIZ?

AK Partili Meclis Üyesi Dilek Özkan Şimşek, kadın sığınma evlerinin kapatılmasına tepki gösterek, “İrfan Önal’ın ilk icraati kadın ve aile hizmetleri müdürlüğünü kapatmak oıldu. Ardından sığınma evini kapattı. Sığınma evinin kapatılmasına da marezet olarak bir kaç kadının gelip gitmesi gösterildi. Hizmete kapattığınız binaları nasıl ve ne amaçla kullanacaksınız? Nene Hatun kız öğrenci yurdu kapatıldı. Bununla ilgili düşünceleriniz nedir?” ifadelerine yer verdi.

ALTYAPI VE ÜST YAPIYA İRADE GÖSTERİN

AK Parti Grup Başkan Vekili Emre Demir, “CHP’li arkadaşlarımız konuşurken nbot aldık. Kendim içimizde doğru bildiklerimizi ve konuşmamız gerektiğniid üşündüklerimizi burada konuşacak değiliz. Siz bizi tahkir ederseniz ve yakışıksız söylemlerde bulunursanız müdahale ederiz. Meclis başkanı müdahale etmek zorundayken biz müdahale ediyoruz. Burada ilk günden beri irade gösteriyorsunuz. Maaşlarla, özlük haklarıyla ilgili irade gösteriyorsunuz. İradeyi evi su basan vatandaşlar tarafından göstermelisiniz. Altyapı ve üstyapıyla ilgilenmeniz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

CUMHUR MECLİSİ TERK ETTİ

CHP’li meclis üyelerinin AK Parti iktidarına yönelik konuşmaları üzerine Cumhur İttifakı grubu terk etti.

Önal ise meclisi terk etmelerine yönelik açıklamasında, “Nezaketen sözlerini kesmedim. Kişisel saldırıya girilmediği sürece söz kesmeyeceğimi söyledim. Nezaket edecekleri süre için Grup Başkan Vekilleri anlaşmalı. Biz Bayraklılı yurttaşlara karşı sorumluyuz. Popülizme gerek yok. Bayraklı’mızla ilgili konuşmamız gereken konular var” dedi. 

PERSONEL MAAŞINI KARŞILAYAMAZ HALE GELDİK

Başkan Önal, AK Parti’den gelen eleştirilere yanıt vererek, “Biz hedef koyarız ve kamu parasıyla gerçekleştiririz. Ancak imkan yoksa enflasyonun önüne geçilmiyorsa hizmet üretmek mümkün değil. Belediyelerde sabit tutulan vergiler var. Reklam, eğlence vergilerinde, işyeri açma harcından artış olmamış ama her sene asgari ücrete zam geliyordu. Hizmet üretemeden biz gelen gelirlerle personel maaşını karşılayamaz duruma geldik. Bunun sebebi ise geçmiş dönemlerde yüzde 40’ı aşmaması gereken personel gideri” diye konuştu.

İFTİRALARA MARUZ KALDIM

Kadın sığınma evini neden kapttığını anlatan Önal, “Sadece  kadın sığınma evi değil, kız öğrenci yurdumuz ve havuz kafe diye bildiğimiz alanda çalışmalar sürüyor. İzmir depreminden sonra depreme dayanıklık testi yapılmıyor. 6 Şubat’tan sonra belediyeye gönderilen tebligata göre binaların depreme dayanıklılık testi yapılması istendi. Bayraklımızın çocuklarının kadınlarımıza ve dışarıdan okumaya gelen kız çocuklara hizmet veren yapılarla ilgili çalışmalar yapılsın istedim. Şu an Ege Şehir Planlama çalışmalar yürütüyor. Depreme dayanıklılık testleri yapılıyor. Ben depreme dayanıksız bir yerde çocuklarımızı yatıramam. Onlarca eleştiri ve iftiraya maruz kaldım. Kadın sığınma evlerini neden kapattığımı da basını çağırarak neden kapattığımızı göstereceğim. Bundan sonra da kadın sığınma evi olarak işletilemeycek. Hiç hak etmediğim şekilde iftiralara maruz kalıyorum. Bir şantaj aracına dönüştürülmüştür" dedi. 

SENDİKALARIN KAŞIKÇI KAVGASI!

Sendikalara tepki gösteren Başkan İrfan Önal, “İş üreteni başımın üstünde taşıyacağım. Üretmeyen ile yollarımızı ayıracağız.  Teftişi başlatan benim. Bir yanlışın olma ihtimaline karşı ben görevlendirdim. Hizmewt için bu göreve talip olan biri kafasının arkasında bir durum yoksa bir usulsüzlük sezdiğinizde bile beni de gidip şikayet edin. Biz kamunun parasıyla hizmet için buradayız. Bir durum daha var. Yıllardır alınmayan sigorta vergilerinin alınması için düğmeye bastılar. Haciz ile paralara el koyacaklarıonı söylüyorlar. Bırakın SDT’yi maaşları bile ödeyemeyeceğiz. Yasal üst sınırla ilgili konuştum. Üstüne zimmet çıkacağını söylemiştim. Meclis üyeleri ile bu kararı alabiliriz. Yasal üst sınır 14 bin 800 TL’ye geliyordu. O teklifte mutabık kaldık ancak arkadaşlarımız maalesef kabul etmedi. Sendikalar kendi aralarında yarışa girmelerinden kaynaklı bir mücadele ile durum buraya geldi. Belediyenin imkanları dahilinde 45 gün boyunca sendikalarla uğraştım. Mali tabloları getirip önlerine koydum. AKP’ye laf geçiremeyen aylardır bizim kapımızın önünde eylem yapıyorlar. Ama artık işlemleri başlatacağız. Sendikaların kaşıkçı kavgasında arkadaşlarımız yanlış yönlendiriliyor. Ben onlardan daha fazla personelimi düşünüyorum. Her bir memur ve çalışan üzerinden aldıkları paralarla şovun peşindeler. Ben insan olduğum için yapıyorum onlar rantı için. 4 aydır eylemlerden başımıız kaldıramıyoruz ” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.