Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı’da iki istifa birden

Bayraklı’da iki istifa birden

CHP’de meclis üyeleri listeleri açıklanmasından sonra örgüte tepki ve istifalar çığ gibi devam ederken, Bayraklı’da meclis üyesi listelerinde yer alan iki isim CHP yönetimine tepki göstererek istifa etti.

  • Ege Postası
  • 20.02.2014 - 12:49
EGE POSTASI- Can Radyo Genel Yayın yönetmeni olan Gökhan Kafalı” Mart ayı sonunda yapılacak olan yerel seçimler öncesinde aday belirleme sürecinde partimin sosyal demokrasiden uzak, dayatmacı, bir yapı içinde olmasından dolayı istifa ediyorum dedi.
 
“OY VERECEK SEÇMENE KOYUN GÖZÜ İLE BAKTILAR”
Hem CHP’den hem de meclis üyesi adaylığından istifa eden Kafalı zehir zemberek açıklamalar yaptı. Siyaset yaparken kimsenin adamı olmadığını ifade eden Kafalı şunları söyledi; “Mart ayı sonunda yapılacak olan yerel seçimler öncesinde aday belirleme sürecinde partimin sosyal demokrasiden uzak, dayatmacı, partinin geleceği ve büyümesi için gece gündüz tüm gövdeleriyle kendilerini ortaya koymuş neferlerini, örgütünü hiçe sayan bir anlayışa sahip olduğunu ve hepsinin en kötüsü de kendisine oy verecek seçmenine koyun gözüyle baktığını üzülerek görmüş bulunmaktayım.


 
“KİMSENİN ADAMI OLMADIM”
Ben belki kimilerine göre iyi bir adam olamadım ama kimsenin adamı da olmadım. Kişisel bir çıkar amacıyla da aday olmadım. Benim aday olmama sebep arkamdaki Halk oldu. Ancak abi, kardeş, hısım, akraba, biatçı, koşulsuz itaat edenlerin, alicengiz oyunları çevirenlerin, saman altından su yürütenlerin, emeğe zerrece saygısı olmayanların, özellikle Bayraklı'da etnik ve düşmanlık derecesinde mezhepsel ayrımcılığın ve halkta karşılığı olmayanların partisi olmuşsa CHP, oluşan bu sağlıksız yapının çatısı altında kalmamın kimseye bir faydası olmayacağını düşünüyorum. Ancak şu da kesinlikle anlaşılmalıdır ki başka bir siyasi partiye katılmam söz konusu değildir.
 
 “HOROZ BEN KARŞIYAKALIYIM”
Diğer taraftan ise, Karşıyaka Meclis üyesi İsmail Horoz, adaylık müracaatını Karşıyaka’ya yaptığını ve Bayraklı’da listede olmasının kabul edilemez olduğu gerekçesi ile meclis üyesi dosyasını geri çekti. Horoz konu ile ilgili şunları söyledi:
“Yıllarca partiye katkı koyan özveride bulunan bir insanım. Bütün Karşıyaka ve bütün İzmir beni iyi tanır. Ben şuan listelere baktığımda partiye yeni gelmiş, arkadaşlar var. Bana kimi tanıyorsunuz deseniz en fazla 4-5 kişiyi tanırım. Bu arkadaşlar partiye gelebilirler ancak; bu arkadaşların parti üzerinde herhangi bir eğemi yoksa hiçbir çalışması yoksa bu benim şahsımı üzer. Bizler her zaman partimizin emekçileri olarak partimize hizmet etmişiz. 1973 yılından beri partime hizmet ettim.



BENİM KARŞIYAKA’YA MÜRACAATIM VAR
 Bayraklı’ya müracaatım yok. Benim Karşıyaka’ya müracaatım vardı. Benim Bayraklı’da herhangi bir müracaatım olmadı. Adımı Bayraklı listelerinden gördüğümde hemen istifa etme kararı aldım. Burada entrikalar ve oyunlar oynanıyor. Bu oyunları kim oynuyorsa onları kınıyorum. Ben İl ve İlçe kongrelerinde Ali Engin’e destek verdim. Ben Cem vakfı İzmir şube başkanlığı yapıyorum. Aynı zamanda Alevi dernekleri disiplin kurulu başkanıyım. Bu listelerde sivil toplum örgütlerini yok saymışlardır.
 
EĞİLİM YOKLAMASI TAM ANLAMI İLE FİYASKO
Eğilim yoklaması dendi bu tam anlamı ile bir fiyaskoydu. Ön seçim olmasını ben Deniz Baykal listesinde en çok savunanlardan biriydim. Karşıyaka’da yapılan eğilim yoklaması niyetini aştı. Burada yapılan seçimler adil yapılmadı. Genel merkez tarafından kurulan beşli komisyon görevini yapamamıştır.
Baykal döneminde olduğu gibi yine atamalar yapıldı. Yeni CHP’de dediler ama görüyoruz ki çok şey değişmedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.