Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beraber savaştıkları şehidi unutmadılar

Beraber savaştıkları şehidi unutmadılar

Bingöl'ün Genç ilçesinde geçtiğimiz yıl 25 Nisan'da çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kemal Özdoğan'ı, çatışmada yanında olan komutanı şahadetinin yıl dönümünde unutmadı.Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine...

  • Ege Postası
  • 24.04.2013 - 15:29
Bingöl'ün Genç ilçesinde geçtiğimiz yıl 25 Nisan'da çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kemal Özdoğan'ı, çatışmada yanında olan komutanı şahadetinin yıl dönümünde unutmadı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine gelen Malatya 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Adana İl Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hamza Celeboğlu, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İsmail Cömert, birlikte savaştıkları Kemal Özdoğan’ın ardından dua ettiler, ailesini teskin ettiler ve vatan toprağının bölünmemesi için yemin ettiklerini kaydettiler. Hatim duasının okunmasının ardından konuşan Malatya 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, geçtiğimiz yıl şehit olan Uzman Çavuş Kemal Özdoğan’ın şehit olduğu yere 300 metre uzakta olduğunu belirtti. Mendi, “Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne kasteden vatan hainlerine karşı hepinizin de bildiği gibi askeriyle, polisiyle, jandarmasıyla yıllardan beri büyük bir mücadele vermekteyiz. Ben de 2. Ordu Komutanı olarak Türkiye’nin en hassas bölgesi olan 2. Ordu Komutanlığı bölgesinde, terörle mücadele görev alan birliklerin komutanı olarak bu görevimden son derece onur duymaktayım. Ülkemin bölünmez bütünlüğüne kasteden vatan hainlerine karşı burada askeriyle jandarmasıyla, polisiyle büyük bir mücadele vermekteyiz. Bir önceki görev yeri olan 8. Kolordu Elazığ’daki görev yerinde aziz şehidimiz, değerli evladımız Kemal’in de komutanıydım ben. Tabi onun ilk komutanı olan Tuğgeneral Hamza Celeboğlu, o da burada aramızda. Onun İl Jandarma Alay Komutanıydı. Ben de Kolordu Komutanıydım. Bu müessif hadisede operasyon bölgesinde biz de vardık. Hatta çok yakınındaydık. Mesafe olarak belirtirsek çatışma bölgesine yaklaşık 300 metre ya var ya yok diyebileceğimiz son derece yakın bir mesafedeydik." diye konuştu.

Mendi, şehidin kanının yerde kalmadığını ifade ederek, “Burada tabi üzüntümüz çok fazla. Nede? Evladımızı kaybettik. Bu evlatların hepsi bizlerin de evladıdır. Yalnız İsa Bey’in değil. Ya da sizlerin değil, Türk milletinin evladı. Son derece üzüntü duyduk o olayda tek tesellimiz şehidimizin kanı orda, yerde kalmadı. Sağköse gibi son derece hassas bir bölgede bu şehidimiz kahramanca mücadele etti. O operasyonda 7 terörist ölü olarak ele geçirildi. Tek tesellimiz bu oldu. Kanının yerde kalmaması. Biz ant içtik. Yemin ettik. Vatanımızı böldürmemek için mücadelemize sonsuza kadar devam edeceğiz. Şu anda da benim birliklerimin büyük bir kısmı Hakkari de, Şemdinli’de, Çukurca’da, Şırnak’ta, Siirt’te görevlerine aynen devam ediyor. Hudut hattından itibaren. Yüce Türk milletinin bize verdiği görevi aynen devam ettiriyoruz. Ve inşallah bundan sonra böyle şehit haberleriyle, aziz evlatlarımızın kaybıyla sizlerin karşısına çıkmayız. İnşallah şehidimiz son olur diyelim. Ben kendisine Allah’tan Rahmet diliyorum.” ifadesini kullandı. Daha sonra kabristandaki törene katılanlara öğle yemeği ikram edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.