Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama'da Türkiye'ye örnek sözleşme: Zam da var, burs da

Bergama'da Türkiye'ye örnek sözleşme: Zam da var, burs da

Bergama'da yerel yönetimden eğitime destek anlamında önemli bir hamle geldi. Bergama Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası 4 No'lu Şube yönetimi arasında devam eden toplu sözleşme görüşmeleri mutlu sonla noktalanırken, işçilerine yüzde 25'e varan oranda zam yapan belediye, personelin üniversite okuyan öğrencilerine de burs verme kararı aldı. Bergama'da Türkiye'ye örnek sözleşme

  • Ege Postası
  • 03.06.2015 - 14:32
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bergama Belediyesi'nden Türkiye'ye örnek olacak bir toplu sözleşme haberi geldi. DİSK Genel-İş Sendikası ile sürdürülen görüşmelerini tamamlayan belediye yönetimi, belediyede çalışan işçilerin yanı sıra ailelerine de müjde verdi.

ÇALIŞANA ZAM, ÇOCUĞUNA BURS

Önümüzdeki iki yıl süresince geçerli olacak sözleşme kapsamında, belediye şirketi BETA'da çalışan sözleşmeli personelin maaş ve sosyal haklarına yüzde 20-25 arasında değişen oranda zam yapan Bergama Belediyesi, çalışanların ailelerini de unutmadı. Toplam 120 çalışanı ilgilendiren sözleşme kapsamında iş sağlığı ve iş güvenliği anlamında da çeşitli iyileştirmeler yapan Bergama Belediyesi, örnek bir sosyal belediyecilik uygulamasını da hayata geçirecek. Çalışanların maaşlarına ek olarak çocuklarına eğitim bursu verecek olan belediye, aylık 250 lira net eğitim yardımı sağlayacak. Eğitime teşvik için burs uygulamasına başlayacak olan Bergama Belediyesi, sözleşmeli personelin üniversite ya da yüksek eğitim kurumlarında eğitim görecek çocuklarına eğitim hayatı boyunca süresiz olarak söz konusu yardımı sağlayacak.

AİLE İÇİ ŞİDDETE ÖZEL ÇARE

Diğer yandan, son dönemde imzalanan birçok sözleşmede hayata geçirilen aile içi şiddete önlem tedbirlerine Bergama da uydu. Buna göre daha önceden Çeşme, Karaburun, Urla gibi belediyelerde toplu iş sözleşmesine konan madde uyarınca, Bergama Belediyesi'nde çalışan personel, eşine şiddet uyguladığı takdirde, maaş ve tüm sosyal hakları 6 ay boyunca eşine ödenecek.

SENDİKADAN TEŞEKKÜR GELDİ

Önümüzdeki haftalarda DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Bergama Belediye Başkanı ile belediye personelinin de katılması beklenen törenle imzalanacak iki yıllık toplu sözleşmeler kapsamında yine davul zurna ile kutlama yapılacak. Toplu iş sözleşmesi kapsamında maddi ve manevi anlamda iyi bir anlaşma sağlandığını belirten işçilerin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası 4 No'lu Şube Başkanı Şükret Sevgener, "Emekten yana tavır alan ve işçisine sahip çıkan Başkan Mehmet Gönenç başta olmak üzere, sendika yöneticilerimize, belediye bürokratlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İşçi arkadaşlarımız adına iyi bir sözleşme oldu. İnsana ve emeğe bakışından ötürü, eğitime sağladığı desteklerden ötürü Mehmet Gönenç'e ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

GÖNENÇ: EĞİTİM ALANINDA YARDIMLARIMIZ SÜRECEK

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise eğitim alanında yerel yönetim olarak desteklerini sürdüreceklerini kaydederek şunları dile getirdi. "Sosyal belediyeciliğin gereği olan bir uygulamayı hayata geçirdik. Daha önceki yıllarda da benzer destekleri sağlıyorduk. İlçe genelinde ve köylerimizde toplam 350 öğrenciye eğitimlerini daha rahat şekilde sürdürebilmeleri için düzenli olarak burs veriyorduk ve benzer bir çalışmanın altına imza atmıştık. İşçilerimizin de böyle bir talebi vardı ve sendika ile ortak anlaşma sağlayarak burs uygulamasına başladık. Sözleşme kapsamında kadına şiddet anlamında da önemli bir adım attık. Personelimize hayırlı olmasını diliyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.