Dolar 34,2505
%0.03
Euro 37,6548
%0.06
Altın 2.914,190
%-0.25
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama'nın Melekleri iş başında

Bergama'nın Melekleri iş başında

İZMİR'in Bergama İlçesi'nde 4 yıl önce kurulan Bergama Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri Birimi'nin 4 kadın çalışanı 65 yaş üzerindeki bakıma muhtaç, bedensel yeterliliği olmayan vatandaşların yaşam kalitelerini arttırıyor. İlçede Bergama'nın Melekleri olarak bilinen 4 kadın çalışan, birbirlerini teşvik ederek eğitimlerini de sürdürüyor.

  • Ege Postası
  • 31.12.2015 - 10:29
Bergama Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri Birimi, ilçede yaşayan 65 yaş üzerindeki bakıma muhtaç, bedensel yeterliliği olmayan veya destek alarak yaşamak durumunda olan, ekonomik durumu elverişsiz bireylerin ihtiyaçlarını kendi ortamlarında karşılayarak yaşam kalitelerini arttırmayı amaçlıyor. Her ay yaklaşık 100 evi ziyaret ettiklerini söyleyen birim çalışanı Fadime Can (41), Selma Çandır (40), Cevahir Öztürk (41) ve Hicran Or (39) "Biz onların kızlarıyız, gelinleriyiz, hemşiresiyiz, psikoloğuyuz, dert ortağıyız, kısacası her şeyiyiz" diye konuştu. 

65 yaş üstündeki vatandaşların tansiyonlarını, şekerlerini ölçtüklerini anlatan Selma Çandır, "Evlerinin temizliklerini yapıyoruz. Teyzelerimiz, amcalarımız bizlere, bizler de onlara çok alıştık" dedi.



DIŞARIDAN OKUL BİTİRDİLER
Birbirlerini teşvik ederek dışarıdan eğitimlerini tamamladıklarını söyleyen Fadime Can, bu işe başladıktan sonra Sosyal Hizmetler eğitimi aldığını ve Sosyoloji lisansına başladığını vurguladı. Yaptıkları işin yaşamlarını da değiştirdiğini dile getiren Fadime Can, "Sağlık durumları ile ilgilendikten sonra onlarla sohbet ediyor, sıkıntılarını can kulağı ile dinliyoruz. Her şeylerini bizimle paylaşmak istiyorlar. Çünkü birçoğunun kimsesi yok, aile gibi olduk" diye konuştu. 

Kız Meslek Lisesi Resim Bölümü mezunu olduğunu açıklayan Cevahir Öztürk ise bu işe başladıktan sonra üniversite okumaya karar verdiğini söyleyerek işinde daha başarılı olmak için yeni açılan Yaşlı Bakım Bölümü'nde eğitim aldığını dile getirdi. Hicran Or ise; "Ben de bu işe girdiğimde ilkokul mezunuydum. Arkadaşlarım beni teşvik ettiler. Ortaokulu bitirdim şimdi liseye yazıldım. Ayrıca bilgisayar kursuna gidiyoruz. İşimi ve arkadaşlarımı çok seviyorum" dedi.



ARALARINDA BAĞ KURULDU
Bakımları yapılan vatandaşların çoğunun kimsesiz olduğunu söyleyen CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise "Çalışanlarımız ile yaşlıların aralarında önemli bir bağ da oluştu. Onların yoldaşları gibiler. Uygulama her iki tarafın da yaşamını değiştirdi. Bu proje en önemli sosyal projelerimizden biriydi. Sonuçlarını da alıyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.