Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beşiktaş'ta 1 Mayıs arbedesi

Beşiktaş'ta 1 Mayıs arbedesi

DİSK üyeleri Şişli'deki genel merkezde toplanmaya başladı. Taksim'e günler öncesinden getirilen polis bariyerleri kuruldu. Metrobüs ve metro duraklarının turnikelerine bant çekildi. Takviye polisler gece geç saatlerde İstanbul'a geldi. Beşiktaş'ta CHP otobüsünün çektirilmesine 'Kılıçdaroğlu gelirse o kullanacak' diyerek itiraz etti, ancak otobüs çekildi. Engel olmak isteyen iki kişi ise gözaltında.

  • Ege Postası
  • 01.05.2014 - 09:04
Beşiktaş'ta önlem alan polis, CHP'ye ait otobüsleri kaldırmak isteyince CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve partililer ile polis arasında arbede yaşandı. CHP'liler TOMA'nın önüne yattı. Arbede sonrası partililerden bazıları gözaltına alındı.

1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, Şişli'deki genel merkez binası önünde toplanmaya başladı. Gece saatlerinde genel merkez binasına gelenlerin ilerleyen saatlerde artması bekleniyor.
 
BARİYERLER KURULDU
İstanbul Valiliği'nin yaptığı açıklamayla Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamasına yasaklanmasının ardından, günler öncesinden Taksim ve çevresine getirilen demir polis bariyerleri, saat 00.30'dan itibaren belirlenen noktalara kurulmaya başlandı. Görevliler önce Taksim Cumhuriyet Anıtı ve çevresini kapattı. İlerleyen saatlerde de kademeli olarak Taksim Meydanı ve Taksim'e çıkan yollara bariyerler kuruldu.
 
TURNİKELERE BANT ÇEKİLDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1 Mayıs nedeniyle daha önceden belirlediği ulaşım tedbirleri kapsamında, bazı metrobüs ve metro duraklarının turnikelerine güvenlik şeridi çekildi.

TOMALAR KONUŞLANDIRILDI
Güvenlik önlemlerinin alınacağı bölgelere de, gece saatlerinden itibaren 'akrep' diye tabir edilen zırhlı polis araçları ile TOMA'lar görev yerlerine konuşlandırıldı.

TAKVİYE POLİSLER İSTANBUL'DA
Türk Hava Yolları'na ait uçaklarla saat 02.30'dan itibaren Samsun, Erzurum, İzmir ve Kars'tan çok sayıda çevik kuvvet polisi İstanbul'a geldi. Polisler daha sonra Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde bekleyen otobüslerle, görev yapacakları noktalara götürüldü.
 

DİSK üyeleri Şişli'deki genel merkezde toplanmaya başladı. Taksim'e günler öncesinden getirilen polis bariyerleri kuruldu. Metrobüs ve metro duraklarının turnikelerine bant çekildi. Beşiktaş'ta önlem alan polis, CHP'ye ait otobüsleri kaldırmak isteyince CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve partililer ile polis arasında arbede yaşandı. CHP'liler TOMA'nın önüne yattı. Arbede sonrası partililerden bazıları gözaltına alındı.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.