Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bisikletseverler Çeşme'de buluştu

Bisikletseverler Çeşme'de buluştu

İzmir'in Çeşme ilçesinde, geliri ile ihtiyaç sahibi 2 bin çocuğa bisiklet alınmak üzere Gran Fondo Çeşme Bisiklet Yarışları etkinliği düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 05.11.2016 - 15:38

Çeşme'de düzenlenen Gran Fondo Bisiklet Yarışları'nın ilk gününde Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç ile birlikte çok sayıda kişi bisiklet kullandı. Bazı bisikletlilerin, bisikletlerinin arkasına taktıkları römorka çocuklarını bindirerek katıldıkları Fun Ride etkinliği, yaklaşık 14 kilometrelik parkurda gerçekleştirildi. Gran Fondo Bisiklet Yarışları etkinliği nedeniyle Çeşme Meydanı'nda çeşitli stantların yer aldığı Expo alanı kuruldu.

GÜVENLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ
Küçük yaşta çocuklar için de Cumhuriyet Meydanı'nda güvenli sürüş eğitiminin verildiği özel bir parkur kuruldu. Özel parkurdaki görevliler, pedalsız denge bisikleti ile minik bisiklet meraklılarına güvenli sürüş eğitimi verdi. Gran Fondo etkinliği kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Yanturalı, bisiklet yaralanmaları üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında bir makarna firması, Çeşme Meydanı'nda, bisiklet meraklılarına ve vatandaşlara ücretsiz makarna ikram etti. 

YARIŞLAR PAZAR GÜNÜ YAPILACAK
Etkinliğin ilk günü, 47 ve 100 kilometrelik yarışların ön kayıtları ile sona erecek. 47 kilometrelik kısa parkur yarışına katılanlardan 100 lira, 100 kilometrelik uzun parkura katılanlardan ise 150 lira başvuru ücreti alındı. Trainer bisiklet ile 5 dakika pedal çeviren bisiklet meraklıları, spor yapmanın yanı sıra ihtiyaç sahibi 2 bin çocuğa bisiklet alınmasını hedefleyen VeloTürk projesine de 10 lira katkıda bulundu.

Yarın saat 09.00'da startı verilecek yarışlara bin 32 kişi ön kayıt yaptırdı. Yarış komitesi, 100 kilometrelik uzun parkura yapılan başvuruların 600 kişi ile sınırlandırılacağını belirterek, diğer bisikletseverlerin 47 kilometrelik kısa parkur yarışına katılacaklarını açıkladı.

Uzun ve kısa parkur yarışlarının ödül töreni ise yarın saat 15.00'te yapılacak.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.