Dolar 34,2557
%0.05
Euro 37,6515
%0.05
Altın 2.912,740
%-0.3
Bist-100 9.066,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bişkek, Afganistan Büyükelçisi'nden rehin Kırgız pilotu için destek istedi

Bişkek, Afganistan Büyükelçisi'nden rehin Kırgız pilotu için destek istedi

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da acil iniş yaptıktan sonra Taliban militanlarınca kaçırılan ve içinde Türk vatandaşlarının olduğu helikopterin Kırgız pilotu için bu ülkenin Bişkek büyükelçisinden destek istedi. Kırgızistan...

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 15:17
Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da acil iniş yaptıktan sonra Taliban militanlarınca kaçırılan ve içinde Türk vatandaşlarının olduğu helikopterin Kırgız pilotu için bu ülkenin Bişkek büyükelçisinden destek istedi.
Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdildayev, konuyla ilgili Afganistan’ın Bişkek Büyükelçisi Nur Muhammed Karkin ile bakanlıkta bir görüşme yaptı. Görüşmede Bakan Abdildayev, Büyükelçi’den, kaçırılanlar arasında yer alan helikopter pilotu Kırgızistan vatandaşı Nurlan Konuşbekov’un(47) serbest bırakılması için gerekli girişimlerin yapılmasını istedi.
Afgan Büyükelçi, kaçırılanların serbest bırakılması için gerekli çalışmaların devam ettiğini ve bu çabaların olumlu neticeleneceğini umut ettiklerini dile getirdi.
21 Nisan Afganistan'ın Logar kentinde acil iniş yapan Rus yapımı Mİ-8 tipi helikopterin Kırgızistan vatandaşı pilotla birlikte 8 Türk mühendis, bir Rus ve Afgan vatandaşı Taliban militanlarınca kaçırılmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.