Dolar 32,6923
%-0.18
Euro 35,2275
%0.41
Altın 2.447,650
%-0.11
Bist-100 10.648,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Biteli aylar oldu hala açılmadı: Yol m? seçim yatırımı mı'

Biteli aylar oldu hala açılmadı: Yol m? seçim yatırımı mı'

AK Parti’nin İzmir’e yönelik 35 projesi arasında yer alan Kuzey Çevreyolu’ndaki 9 kilometrelik Harmandalı-Koyundere kavşağı ve bağlantı yolları 2010 yılından bu yana bitirilemedi. Yapımı milyonlarca liraya mal olan ve ulaşıma büyük katkı sağlayacak projenin açılışı Başbakan Davutoğlu’nun da katılması beklenen görkemli tören sebebiyle beklemeye alınırken, aylar önce tamamlanan yolun halen hizmete açılmamış olması “Proje seçim yatırımı olarak mı yapıldı'” sorularını da akıllara getirdi. Biteli aylar oldu hala açılmadı:

  • Ege Postası
  • 29.04.2015 - 09:10
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İhalesi 2010 yılında gerçekleşen ve kamulaştırmalar ile birlikte toplam maliyeti 30 milyon TL’yi aşan 12,6 kilometrelik uzunluğa sahip Kuzey Çevreyolu Harmandalı-Koyundere etabı “Siyasi şov uğruna” rafa kaldırıldı. Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yüklenici firma arasında imzalanan ihale sözleşmesi gereği geçtiğimiz Haziran ayında teslim edilerek hizmete girmesi gereken yol “Bir türlü bitmek bilmeyen eksikler” sebebiyle seçim arifesine kaldı.

9 KİLOMETRELİK YOL BEŞ YILDA BİTMEDİ

Ulaştırma Bakanlığı’nın 2010 yılında Harmandalı Kavşağı ile Koyundere Kavşağı arasında kalan 9 kilometrelik kısım için Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü’ne ihale yetkisi verdiği ve yapımı için düğmeye bastığı kritik çevreyolu inşaatı beşinci yılına merdiven dayadı. İzmir ile Menemen arasındaki ulaşımı otoyol standardına çıkartarak kesintisiz ve hızlı seyahat imkanı sağlayacak yol geçtiğimiz yaz aylarının ardından tamamlanarak tüm işlemler bitirilmesine karşın bir türlü açılamadı.

İZMİRLİYE NİYET, SEÇİME KISMET!

Yüklenici firmanın yaklaşık 7 ay önce teslime hazır hale getirdiği ve Kasım ayında açılacağı sözü verilen yol uzun süredir hizmete girmezken, özellikle ağır vasıtaların kullandığı Çanakkale-İzmir Karayolu’na nefes aldıracak proje Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından “Eksiklerin henüz tamamlanamadığı” gerekçesiyle araç geçişine açılmadı.

AYLARDIR BEKLİYOR

İhale şartnamesi gereği Haziran 2014’te bitirilmesi öngörülen yol, yetkililerin aydınlatma, sinyalizasyon ve yönlendirme levhalarındaki eksiklerin gerekçe gösterilmesi üzerine teslim alınmadı. Yol yapım çalışmaları aylar önce sona eren ve yüklenici firmanın iş makinelerini çektiği güzergah üzerinde, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce eksiklerin giderilmesi amacıyla gerekli faaliyetlerin sürdüğü yönünde açıklama gelirken, haftalardır boş olan kavşak ve yol genelinde hiçbir çalışma yapılmaması ise dikkat çekti.

BAŞBAKAN’IN MİTİNGİNE Mİ KALDI'

Ulaşım açısından kritik öneme sahip projeyle ilgili açılış tarihine üst üste gelen ertelemelerin 7 Haziran’da gerçekleştirilecek genel seçimlerden kaynaklandığı ve yolun Başbakan Ahmet Davutoğu’nun ay sonunda kente gerçekleştireceği ziyaret sırasında katılacağı görkemli tören eşliğinde hizmete açılmasının hedeflendiği öğrenildi.

İLKNUR DENİZLİ KASIM’DA AÇILIŞ SÖZÜ VERMİŞTİ

Geçtiğimiz yılın sonunda Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile tamamlanan yolda incelemeler yapan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli yaptığı açıklamada, kesintisiz ulaşım sağlayacak ve güzergahı rahatlatacak çevreyolundaki çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını açıklamıştı. AK Parti İzmir Milletvekili Denizli, İzmir Çevreyolu’nun devamını oluşturan ve 35 proje arasında da bulunan 9 kilometrelik Harmandalı-Koyundere yolunun söz verildiği gibi Kasım ayında hizmete açılacağını söylemişti.

YOL KAÇAK ÇIKTI!

Diğer yandan, yolla ilgili bir diğer sıkıntı ise imar planlarında yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentte büyük tartışmalara yol açan ve sayısız itiraza konu olan yüz binlik çevre düzeni planlarında yapılan hata sonucunda yapımı tamamlanan yol, Ankara’daki bürokrasiye kurban gitti. Milyonlarca liraya mal olan ve 9 kilometreyi geçen çevre yolu planlara hatalı işlenince “resmen” kaçak duruma düştü ve devletin resmi kayıtlarında da gecekondularla aynı statüde yer aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.