Dolar 34,0902
%0.01
Euro 37,9650
%0.17
Altın 2.819,370
%0.11
Bist-100 9.774,00
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bitlis, eğitim seferberliği için kenetlendi

Bitlis, eğitim seferberliği için kenetlendi

Bitlis İl Mili Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, valisinden velisine herkesin Bitlis’in eğitimdeki başarısını daha da artırmak için kenetlendiğini söyledi.Bitlis’te adeta başarı için eğitim seferberliği başlattıklarını belirten Milli...

  • Ege Postası
  • 01.10.2013 - 12:47
Bitlis İl Mili Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, valisinden velisine herkesin Bitlis’in eğitimdeki başarısını daha da artırmak için kenetlendiğini söyledi.

Bitlis’te adeta başarı için eğitim seferberliği başlattıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Korkmaz, konuyla ilgili yapılan çalışmaları Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) değerlendirdi. Bitlis’te hep birlikte el ele eğitim seferberliği başlattıklarını, bu birlikteliğin, bu güzel uğraşların Bitlis’e başarıyı da getirdiğini ifade eden Korkmaz, "Bitlis’te 2008 yılında göreve başladık ve 2009’dan bu yana ilimizde 'Akademik Alanda Gelişim İçin Değişim Projesi'ni uyguluyoruz. Bu projenin sonunda 2010 ve 2011 yıllarında yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkçe - Sosyal birinciliğimiz var. 2012 yerleştirme derecelerimiz çok iyi durumda. 2013’te yine çok iddialıyız ve çok güzel bir derece yapacağımıza inanıyoruz. Tabi bu başarıların yanında akademik başarıda öğrencilerimizin çok iyi yerlere gelmesi lazım. Çünkü öğrencileriniz bir yerlere gelmiyorsa sizin buradaki faaliyetleriniz çok da bir şey ifade etmez. Bunun işe yaraması için mutlaka öğrenci mutlu olacağı, seveceği, insanlara yaralı olabileceği bir mesleğe girmesi gerekiyor. Biz de bunun için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” dedi.

“ÜNİVERSİTE YERLEŞMELERİNDE YÜZDE 30 ARTIŞ VAR”

Yapılan yatırımlar ve yapılan çalışmalarla Bitlis’in eğitim konusunda sıkıntısının en aza indirildiğini açıklayan Korkmaz, açıklamasına şöyle devam etti: “Üniversite yerleştirmelerine baktığımızda her sene bir artış gözlemliyoruz. Bu sene de yüzde 30 bir artışla bir yerleşme var. Buradan da görüyoruz ki Bitlis her geçen gün eğitimde biraz daha ileriye gidiyor. Sadece sağlık sektörüne 55 kişi yerleştirdik. Bunun 23 tanesi tıp, 6 tanesi eczacı, 11 tane psikiyatri ve benzeri alanlar. Tabii ki bu küçümsenecek bir rakam değil. Biz öğretmen yetiştireceğiz, mühendis yetiştireceğiz. Bunların yanında en büyük görevimiz iyi insan yetiştirmek. Bu konuda büyük bir çaba sarf ediyoruz. Özellikle Sayın Valimiz geldiği günden itibaren biz projelere daha çok önem verdik. Her sabah Sayın Valimizle beraber toplanıp konuşuyoruz. Her sabah bir okulumuzu ziyaret ediyoruz. Oradaki sıkıntıları dinliyor, nasıl aşacağımızı daha iyiye nasıl ulaşacağımızı tartıyoruz ve sonuca varıp uyguluyoruz. Böylece başarı da gelmiş oluyor.”

“BİTLİS EĞİTİM ALANINDAKİ PROJELERLE KENDİNİ AŞTI”

Bitlis’te eğitim alanında uygulanan projelerle Bitlis’in eğitim alanında kendini aştığını vurgulayan Korkmaz, “Eğitim alanında uyguladığımız çok önemli iki projemiz var. Bunlar 'Doğu Okuyor' ve 'Anne Misafirim Olur musun'' projeleridir. Bu projelerimiz bin 100 proje arasında yapılan proje yarışmasında Türkiye’de dereceye girerek birinci oldu.”

'Doğu Okuyor Projesi'nin 2013 Ocak ayında başladığını ve proje kapsamında, Türkiye’de tanınan 100’ün üzerinde yazarının Bitlis’e geldiğini ve gelmeye devam ettiğini kaydeden Korkmaz, Projenin maliyetinin 1 milyon TL olduğunu ve finansmanının Bitlisli iş adamı Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren tarafından karşılandığını aktardı. Korkmaz, proje hakkında şu bilgileri verdi: “Proje kapsamında şehre gelecek 100 yazarın, ayrıca 100 bin kitabı öğrencilere dağıtılıyor. Bitlis’te okunan kitaplar daha sonra projeye paydaş olan çevre illere gönderilerek, öğrencilere okutuluyor. İlimize gelecek olan 100’ün üzerindeki yazar, Bitlis’teki konferansların ardından projemize 12 paydaş il olan Kars, Iğdır, Ardahan, Hakkari, Ağrı, Batman, Muş, Van, Elazığ, Bingöl, Siirt illerinde de konferanslar verecekler. Formatımız şöyle işliyor: Yazarlarımız gelmeden önce öğrencilere kitapları dağıtılıyor. Öğrenciler, bu kitapları okuduktan sonra yazarlarla buluşuyor. Gelen yazar 10 bine yakın öğrenciyle bir araya gelmiş oluyor. Amacımız, bununla okuma farkındalığı oluşturmaktır. İkincisi, okuma standardımızı yükseltmektir. Ayrıca gelen yazarların ilimizi tanımalarını sağlamaktır."

Projenin finans kaynağı olan ve projenin 660 bin TL'lik finansmanını karşılayacak olan Ahmet Eren'e teşekkür eden Korkmaz, projenin fikir babası olan Vali Veysel Yurdakul’a da çok teşekkür etti.

“TAZİYE EVLERİ OKUMA SALONUNA ÇEVRİLDİ”

Bitlis’te eğitim alanında sınır tanımadıklarını kaydeden Korkmaz, yine çok önemli bir proje olan 'Taziye Evlerinin Okuma Salonuna Dönüştürülme' projesi ile ildeki taziye evlerinin okuma salonlarına dönüştüğünü anlattı. Türkiye'de 80 bin taziye evinin olduğunu, bu evlerin bir ölüm olduğunda 3 gün açık olduğunu belirten Korkmaz şöyle konuştu: "Bu binalarda tuğla çimento gibi milli servet kullanılmıştır. O zaman bu milli serveti milletin emrine ve hizmetine sunmalıyız. Bu proje Türkiye'ye örnek olmalıdır. Bu nedenle Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 'Taziye Evlerinin Okuma Salonuna Dönüştürülmesi' projesi kapsamında, Yükseliş ve Hüsrevpaşa Mahallesi'nde bulunan taziyeevlerimizi okuma salonlarına dönüştürdük. Taziye zamanlarında 3 gün kullanılan fakat daha sonra boş olan bu evlerin içine kitap, bilgisayar, internet sağlanarak işlevselliğini artırdık. Birçok kişinin buradan yararlanacağını düşünüyoruz. Buradan bu mahallenin gençleri, yaşlıları ve çocukları faydalanacak. Bir taraftan üst katta Kur’an-ı Kerim öğrenecekler. Diğer taraftan taziye zamanlarında dualar okunacak. Onun dışında da öğrencilerimiz burada kitapla ve internetle buluşacaklar."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.