Dolar 34,0367
%-0.07
Euro 37,9585
%0.14
Altın 2.821,650
%0.67
Bist-100 9.961,00
%1.91

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karadeniz’in bölgesel televizyonu AKS TV, Borsan Group'a devredildi

Karadeniz’in bölgesel televizyonu AKS TV, Borsan Group'a devredildi

Karadeniz Bölgesi’ne yayın yapan bölgesel televizyon kanallarından AKS TV, el değiştirdi. 2005 yılında Şahin Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şahin’in kurduğu televizyon, Borsan Group tarafından satın alındı. Piazza AVM’de yapılan...

  • Ege Postası
  • 01.10.2013 - 12:21
Karadeniz Bölgesi’ne yayın yapan bölgesel televizyon kanallarından AKS TV, el değiştirdi. 2005 yılında Şahin Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şahin’in kurduğu televizyon, Borsan Group tarafından satın alındı. Piazza AVM’de yapılan devir teslim törenine Şahin Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şahin, Borsan Group Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez ile gazeteciler katıldı.

    Devir teslim töreninde duygularını dile getiren Şahin Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şahin, ellerine yeni doğmuş bir bebek olarak gördükleri AKS TV’yi 3 yılda 15 milyon kişinin kumandasına girmeyi başaran, günde 5 milyon kişinin takip ettiği, 2 milyon kişinin de izlediği bir kanal haline getirdiklerini anlattı. Zorluklarla karşılaşmanın yanında güzel anılar da yaşadıklarını hatırlatan iş adamı Abdullah Şahin, “Güzel dostluklar edindik. Biz elimizden geldiği kadar, aklımız yettiği kadar dünya görüşürüz ölçüsünde bir çizgiye taşıdık. Samsun için bir şeyler yapmaya çalıştık. AKS TV’yi Samsun’un bana verdiği bir sorumluluk olarak gördüm ve buraya kadar getirdim. Bu sektörde kalmayı düşünmediğim için daha iyi görev yapacağına inandığım, çizdiğimiz çizgiyi daha üst seviyelere taşıyacağına inandığım Adnan Ölmez beyle anlaşarak, Borsan Group’a devrettik. Bundan sonra da Samsun için üzerimize düşen başka görevlerini de yerine getirmeye çalışacağım.” diye konuştu.

    BORSAN’IN ŞİRKET SAYISI 10’A ÇIKTI

    AKS TV’nin yeni sahibi Borsan Group Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, AKS TV ile şirket sayısının 10’a çıktığını söyledi. AKS TV’nin kendileri için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden iş adamı Ölmez, “9 şirketiyle 6 ayrı sektörde faaliyet gösteren şirketler topluluğuz. AKS TV de 10. şirketimiz oldu. Şirketlerimiz, yerel, ulusal ve uluslararası sektörlerde faaliyet göstermekte ve ön sıralarda yer almakta. Medya sektörüne de 2005 yılında Haber Gazetesi ile giriş yapmıştık. Devamında geçen yıl Haber Radyo, bu yıl da Haber Hayat Dergisi ile oluşturduğumuz zinciri televizyon ile taçlandırma projemiz vardı. Araştırmalarımız devam ederken Abdullah Bey’in AKS TV’yi satma düşüncesi olduğunu duyunca bu bizim önemli bir fırsattı. Bir araya gelip görüşüp anlaştık. Mutluluğumuzu da medya mensupları ile paylaşmak istedik.” şeklinde konuştu.

    SAMSUN’UN MARKASI YEREL MEDYASI

    Samsun’daki medya sektörüne büyük verdiğine de değinen iş adamı Adnan Ölmez, “Bu camiaya çok önem veriyorum. Çünkü Samsun maalesef hiçbir alanda, hiçbir konuda marka oluşturmayı becerememiş bir şehir. Maalesef bunu başaramadık. Hiçbir alanda hiçbir markamız yok. Yani Samsun deyince şu marka denilecek markamız yok. Ama Samsun deyince bölgesel ve yerel basının gücü anlamında ilk 3 ilden biri olma başarısını gösterebildik. Bu da önemli bir kazanımdır. Çalışanıyla işvereniyle aynı geminin içinde ayrı yere gidiyoruz. AKS TV, Samsun ve bölgemize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.