Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bitlis'te Kutlu Doğum'a 4 dilli kutlama

Bitlis'te Kutlu Doğum'a 4 dilli kutlama

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında mevlit Kürtçe, Türkçe, Zazaca ve Arapça olmak üzere 4 dilde okundu. Programın sonunda ise Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı. Tatvan İbadullah Camii'nde düzenlenen Kuran ziyafeti...

  • Ege Postası
  • 20.04.2013 - 17:17
Bitlis’in Tatvan ilçesinde Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında mevlit Kürtçe, Türkçe, Zazaca ve Arapça olmak üzere 4 dilde okundu. Programın sonunda ise Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.

Tatvan İbadullah Camii'nde düzenlenen Kuran ziyafeti ve mevlit programını dinlemek isteyen vatandaşlar camiye akın etti. Program ilk olarak Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Daha sonra ise dünyaca ünlü hafızlar tarafından 4 dilde mevlit okunmasıyla devam etti. Okunan mevlitlerle vatandaşlar mest olurken, programın sonuna doğru ise Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi ziyarete açıldı. Daha sonra ise hep birlikte eller semaya açılarak barış ve kardeşlik için dualar edildi.

Düzenlenen programla ilgili bilgi veren Tatvan Müftüsü Sebhatullah Kızılşah, düzenlemiş oldukları bu etkinliklerin bölge barışı ve Hz. Peygamberimiz'e olan sevginin daha da pekişmesine vesile olacağını söyledi.

Kutlu haftayı 4dilde mevlitle taçlandırdıklarını ifade eden Kızılşah, “İnsanlık tarihine baktığımızda, Peygamber Efendimiz'in hayatına, Asr- ı Saadete bir göz atılırsa, orada kardeşlik ve hukuk ile ilgili birçok örnek çıkıyor. Bu nedenle Tatvan’da da kardeşliğe birlik ve beraberliğe önem veriyoruz.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.