Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bitlisliler demokratikleşme paketini heyecanla dinledi

Bitlisliler demokratikleşme paketini heyecanla dinledi

Bitlisli vatandaşlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün açıkladığı demokratikleşme paketini iş yerlerinde ve kahvelerde heyecanla dinledi. Başbakan’ın açıkladığı maddeleri dikkatle dinleyen vatandaşlar, paketin tamamının açıklanmasının...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 13:52
Bitlisli vatandaşlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün açıkladığı demokratikleşme paketini iş yerlerinde ve kahvelerde heyecanla dinledi. Başbakan’ın açıkladığı maddeleri dikkatle dinleyen vatandaşlar, paketin tamamının açıklanmasının ardından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Özellikle hakların geri iadesi ve başörtüsü yasağının kalkmasını milat olarak yorumlayan vatandaşlar, demokratikleşme paketini, ülkenin demokratikleşme yolundaki en önemli adımlarından biri olarak yorumladı. Genel itibariyle bölge halkının beklediği maddelerin içerisinde yer aldığı paket desteklenirken, paketin, ülkenin geleceği için hayırlara vesile olması temennisinde bulunuldu.

Paketin açıklanmaya başlamasıyla birlikte kahvehanelere akın eden Bitlisliler, en çok başörtüsü yasağının kalkmasına sevindi. Başörtüsü yasağı nedeniyle uzun yıllardır bölgede kız çocuklarının okutulmadığına dikkat çeken vatandaşlardan Nesim Kanık, demokratikleşmeyle birlikte ortadan kalkan başörtüsü yasağının ardından yıllardır bölgede kız çocuklarının okutulmama sorununa da çözüm olacağını kaydetti.

Yıllardır başörtüsü yüzünden kız çocuklarını okutamadıklarını, ancak bundan sonra artık yepyeni bir dönemin başladığını ifade eden Kanık, “İnşallah artık ülkemiz ve milletimiz için güzel günler başlıyor. Biz Bitlisliler olarak süreci ve paketi sonuna kadar destekliyoruz. Pakette eksiklikler de vardı, güzel maddeler de ancak bu bir milattı, devamının da geleceğini ümit ediyoruz.” diye konuştu.

"ESKİ İSİMLERİN İADESİ, BÖLGE HALKINA VERİLEN BİR HEDİYEDİR"

Pakette yer alan eski ilçe, il ve köy isimlerinin iade edilmesini büyük bir heyecan ve mutlulukla karşıladıklarını belirten Bitlisli kanaat önderi Celaleddin Farukoğlu ise paketin ülke için hayırlı olacağını belirtti.

Paket içinde yer alan maddelerin her birinin ayrı bir öneme sahip olduğuna işaret eden Farukoğlu, “Özellikle eski isimlerin iadesi bölge halkına verilen bir hediyedir. Bu nedenle bölge halkı olarak bu paketten beklentilerimiz oldukça yüksektir. İnşallah paketle birlikte ülkemizde yıllardır aşılamayan birçok sorun da bu vesileyle aşılmış olacaktır. Allah, her şeyin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını nasip etsin. Kardeşliğimiz de daha çok pekişsin.” şeklinde konuştu.





Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.