Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bitlisten kapatma kararına tepki: Dershane ve etüt merkezleri desteklenmeli

Bitlisten kapatma kararına tepki: Dershane ve etüt merkezleri desteklenmeli

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershane ve ücretsiz etüt merkezlerini kapatmaya yönelik kanun tasarısına, çocuklarını bu kurumlara gönderen velilerden tepki geldi. Dershane ve etüt merkezlerinin okullarda eksik kalan dersleri tamamladığını...

  • Ege Postası
  • 16.11.2013 - 12:08
Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershane ve ücretsiz etüt merkezlerini kapatmaya yönelik kanun tasarısına, çocuklarını bu kurumlara gönderen velilerden tepki geldi. Dershane ve etüt merkezlerinin okullarda eksik kalan dersleri tamamladığını belirten veliler, bakanlığın dershane ve ücretsiz etüt merkezlerini kapatma hazırlığına bir mana veremediklerini, aksine devlet tarafındanz desteklenmesi gerektiğini dile getirdiler.

Kendilerinin maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamadıklarını belirten veliler, çocularının okuması için ise gece gündüz çalıştıklarını ifade ettiler. Ancak okullardaki eğitimin öğrencilerinin iyi bir üniversiteye yerleşip iyi bir meslek sahibi olmasına yetecek kadar bilgi veremediğinden bu eksikliği dershane ve etüt merkezleriyle giderdiklerini kaydeden veliler hükümete seslenerek alınan kararın iptal edilmesini istedi. Dershanelerin kapatılmasını 'eğitime büyük darbe' olarak nitelendiren Bitlisliler, okuma salonlarının kapatılmasının da izahını bulamadıklarını ifade ettiler.

Dershaneye giden çocuğuna iyi bir gelecek sağlamak için yılladır demir dövdüğünü ve ekmeğini demirden çıkardığını belirten Cemal Pürmüslü, Doğu ve Güneydoğu illerinde ki eğitim seviyesinin düşük olduğunu, bu bölgedeki öğrencilerin iyi bir üniversiteye yerleşmesinin de ancak dershane ve etüt merkezlerinden geçtiğini vurguladı.

Pazarda eşya satarak geçimini sağlayan ve çocuğunun etüt merkezine gittiğini belirten Seyfettin Çağatay ise, çocuklarının geleceği için ücretsiz olan okuma salonlarının kapatılmaması gerektiğini söyledi. Okuma salonlarının çocukları için büyük bir nimet olduğunu vurgulayan Çağatay: “Okuma salonları çocuklarımızın geleceğidir. Çocuklarımız adeta buralarda insanlığı öğreniyor. Onların geleceğinin kurtarılmasına fırsat doğmuşken, köstek olmayalım. Herkesten, her partiden böyle bir adım beklerdik ancak AK Parti'den bu yönde bir adım beklemezdik. Çünkü yanlış atılmış bir adım oldu. Temennimiz odur ki bu yanlışlık biran önce fark edilir ve bundan vazgeçilir.” diye konuştu.

Çocuğunu etüt merkezine gönderen Rasim Kartal da, yaşanan gelişmeleri eğitime darbe olarak değerlendirdi. Çoçuklarının tamamen ücretsiz şekilde etüt merkezlerinden faydalandığına dikkat çeken Kartal: “Çocuğum okulda eksik kalan derslerini tamamlamak için ücretsiz olarak etüt merkezlerine gidiyor. Bu da büyük katkı sağlıyor. Bu yerler nasıl oluyor da kapatılmak isteniyor. Akıl alır gibi değil. Benim kanaatimce bu yerlerin daha çok desteklemesi gerekir. Çünkü bu tür yerler sayesinde öğrencilerimiz sokakta, internet kafede yada kahve köşelerinde kötü alışkanlık edinmek yerine bilgi öğreniyor.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Ayten Kötüs ise, dershanelerin kapatılmasının eşitlikten çok eşitsizlik doğuracağına dikkat çekti.

Çocuklarını dershaneye gönderdiğini söyleyen Aycan Orakçıoğlu da, dershane sayesinde derslerinde daha çok başarılı olduğuna vurgu yaptı. Dershanelerin kapanması durumda çocuğunun yakaladığı başarıda düşüş yaşanacağına değinen Orakçıoğlu, “Ben 6 çocuk annesiyim. 2 çocuğum dershaneye gidiyor. Ben çocuklarımın geleceği için onları mecburen dershaneye gönderiyorum. Çünkü okuldaki dersler onlara yeterli gelmiyor. Hal böyle olunca da derslerden ve arkadaşlarından geri kalıyorlar. Bu nedenle bu eksiği de dershaneler kapatmış oluyor. Bu yüzden dershanelerin kapatılması yerine desteklenmesi taraftarıyım.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.