Dolar 34,2491
%0.03
Euro 37,6255
%-0.01
Altın 2.917,750
%-0.13
Bist-100 9.127,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bombacılar Türkiye'deydi

Bombacılar Türkiye'deydi

ABD'nin Boston kentindeki maraton saldırısıyla ilgili aranan iki şüpheliden biri öldürüldü, diğerini yakalamak için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Boston'da insan avı devam ederken 'Bombacılar Türkiye'den' iddiasına Türk İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Buna göre, saldırıyı düzenleyen kardeşlerden biri 10 yıl önce Türkiye'deydi.

  • Ege Postası
  • 20.04.2013 - 08:56
ABD'nin Boston kentinde 3 kişinin öldüğü ve 176 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Boston polisi, görüntülerini basına dağıttıkları şüphelilerden birinin öldürüldüğünü, diğerinin ise kayıp olduğunu açıklarken, şüphelilerden birinin 10 yıl önce Türkiye'de olduğu belirlendi.

İŞTE BOSTON BOMBACILARI 
NBC, bombacı Tamerlan Tsarnaev'in başka bir ülkede askeri eğitim aldığını ve bu eğitim için yaklaşık bir yıl bu ülkede kaldığını öne sürmüştü.
Haberi veren muhabir Pete Williams, bu ülkenin Türkiye olduğunu iddia etmişti. Ancak İçişleri Bakanı Muammer Güler, Tamerlan Tsarnaev'in 2003 yılında Türkiye'de 10 gün kadar bulunduğunu ve bombacıların Türkiye ile bir ilgilerinin olmadığını açıkladı.
ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan bilgiye göre şüphelilerin isimleri Dzhokhar A. Tsarnaev (19) ve Tamerlan Tsarnaev (26). ABD'ye 2000-2003 yılları arasında geldikler düşünülen kardeşlerden 26 yaşınaki Tamerlan Tsarnaev, güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldü.
Boston'ın Watertown bölgesinde, hayatta olan kardeşin yakalanması için evlerde tek tek arama yapılıyor. Yetkililer, bombalamanın arkasında radikal İslamcı görüşlerin yattığını düşünüyor. 

10 YIL ÖNCE TÜRKİYE'DEYDİ
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Boston saldırılarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Çeçen bombacının 10 Temmuz 2003’te Türkiye’de olduğunu söyledi.
Muammer Güler, bombacının Türkiye’de 10 gün kaldığını belirtti. Güler, saldırganların Türkiye'yle herhangi bir ilgisi bulunmadığın da vurguladı.
BEYAZ ŞAPKALI KAYIP
Boston polisi, zanlılardan beyaz şapkalı olanın kayıp olduğunu belirterek, "silahlı ve tehlikeli" uyarısında bulundu.
'BEN DE SİZİ ÖLDÜRECEĞİM'
Operasyon yapılan bölgede polis, halktan kapılarını kilitleyerek evlerinde kalmalarını istedi.
Hayatta olan şüpheli Dzhokhar A. Tsarnaev'in Boston'ın Watertown banliyösündeki bir evde saklandığını düşünen polis, kimsenin evinden çıkmamasını ve halkın kapılarını kilitleyerek evlerinden ayrılmamasını istedi. Polis, güvenlik güçleri mensubu olmayan kişiler dışında kimsenin evlere alınmaması gerektiğini belirtti. İnsan avı, ilk olarak Waterfront'ta ilan edilirken, Boston Emniyet Müdürü Ed Davis daha sonra 'tüm şehrin' evinden çıkmamasını istedi.
CNN, Waterfront'ta şüphelinin saklandığı düşünülen evlere 'bubi tuzağı' riski nedeniyle operasyon düzenlenmediğini belirtti.
Boston polisinin peşine düştüğü 19 yaşındaki Dzhokhar A. Tsarnaev ise internette yayımladığı mesajda, "Hepinizi öldüreceğim. Siz kardeşimi öldürdünüz" ifadesini kullandı.
3 KİŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Boston'da Yurtseverler Günü kutlamaları çerçevesinde, 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan iki bomba, biri 8 yaşında 3 kişinin ölümüne, 170'den fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu. (Gazeteport)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.