Dolar 34,1644
%0.08
Euro 38,1847
%-0.16
Altın 2.909,120
%-0.83
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da engelleri kaldıran eğitim

Bornova’da engelleri kaldıran eğitim

Bornova Belediyesi işitme engellilerin daha çok insanla iletişim kurmasına katkı sağlamak için işaret dili eğitimi başlattı. Hem işitme engellilerin hem de engelli olmayanların katıldığı iki haftalık eğitimi alan 24 kişi yeni bir dünyanın kapılarını açtı. Eğitimi tamamlayanlara katılım belgelerini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila verdi. Bornova Belediyesi’nin talepler doğrultusunda yeni eğitimler başlatarak işitme engellilerin sosyalleşmesine katkıda bulunacağı belirtildi.

  • Ege Postası
  • 16.02.2015 - 11:23
Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, işitme engellilerin kullandığı işaret dilinin yaygınlaşması için proje başlattı. Bu kapsamda iki haftalık eğitim programı hazırlandı. 24 kişinin katıldığı eğitimi, Türkiye’nin sayılı işaret dili uzmanlarından Pülümür İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Özcan verdi.

Bu eğitimden yararlananlar arasında; engelli ve engelli olmayan endüstri mühendisi, emekli, sivil toplum örgütü üyesi, üniversite öğrencisi, ev hanımı, belediye personelleri yer aldı. Engelliler Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde barkovizyon eşliğinde görsel materyaller, işaret dili klipleri izlendi. 18 - 59 yaş aralığında bulunan 24 katılımcının tamamı, eğitimi bir gün bile aksatmadan katılım belgesi almaya hak kazandı. İşaret dili eğitimini tamamlayanlara katılım belgelerini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila verdi.

“Sosyal hayatın gelişmesi için bütün engelleri elele vererek kaldırabileceğimize inanıyorum” diyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila şöyle konuştu: “Kadınlarımızın, çocuklarımızın, özellikle de engelli yurttaşlarımızın bütün sosyal projelerine her zaman pozitif ayrımcılık yapmak zorundayız. Bu bilinçle çalışıyoruz. Böyle çalışmaya da devam edeceğiz. Farkındalık yaratmak için bu çalışmaları sürdürmek istiyoruz. Birlikte el ele, gönül gönüle vererek bütün problemleri kaldıracağımıza inanıyorum.”

İşaret dili eğitimini veren Zeki Özcan da işitme engellilerin farkına varılması için daha çok şey yapılması gerektiğini belirterek, “Bir işitme engelli kendisini anlayan bir insan gördüğü zaman çok mutlu oluyor. Bizlerin öğrendiği işaret dili, azıcık da olsa, işitme engelliler için çok büyük adım.” dedi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.