Dolar 34,1832
%0.14
Euro 38,1881
%-0.15
Altın 2.928,190
%-0.18
Bist-100 9.745,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de eli sopalı polislerden sonra şimdi de...

İzmir'de eli sopalı polislerden sonra şimdi de...

Birleşik Haziran Hareketi’nin “Çağdaş, laik, ilerici” eğitim çağrısı üzerine dün tüm yurtta ve İzmir’de de Basmane Meydanı’nda gerçekleşen bir günlük boykotuna polisin orantısız güç kullanımı ve çıkan olaylar sonrasında yaşanan gözaltı vakaları damga vurdu. Vali Toprak’ın da izin verilmeyeceğini ifade ettiği gösteriler esnasında en dikkat çeken detay ise yüzü kapalı görev yapan emniyet güçleri oldu. KİM BU POLİSLER

  • Ege Postası
  • 14.02.2015 - 17:27
EGEPOSTASI- Dün öğlen saatlerinde Basmane Meydanı’nda gerçekleşen eylemler sırasında çıkan olaylar ülke gündeminin de baş sıralarına otururken, içlerinde gazeteci, sendikacı, avukatlar dahil 58 kişinin gözaltına alındığı boykotta ilginç detaylar da gün yüzüne çıktı.
 


2’İNCİ “ELİ SOPALI POLİSLER” VAKASI
9 Eylül Meydanı’nda çevik kuvvet birimlerinin biber gazlı müdahalesi ve TOMA’ların tazyikli su sıkmasıyla ortalık savaş alanına dönerken, kalabalığın bir kısmı çareyi fuar içine, bir kısmı da Konak Belediyesi’ne sığınmakta buldu. Belediye önüne gelen görevli emniyet güçleri ile Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş karşı karşıya gelirken, Başkan Pekdaş’ın çabaları ikinci bir müdahalenin önüne geçti. Ancak olay sırasında belediye binası önüne adeta baskın yapar gibi akın eden çevik kuvvet polislerinin bir bölümünün gaz maskeleri ile, bir bölümünün adeta operasyon düzenleyen özel harekat timleri gibi yüzleri kapalı şekilde objektiflere yansıması merak konusu oldu. Belediyeye sığınan vatandaşları gözaltına almak isteyen polislerin kamuya ait binaya adeta terör baskını yapacak gibi harekat hazırlığına girdiği gözlendi. Pekdaş’ın engellemesi ile karşı karşıya kalan çevik kuvvet birimleri belediye önündeki kalabalık tarafından da tepki ile karşılanırken, “Biz vatandaşız, terörist değiliz. Karşımızdaki adeta terör baskını yapar gibi gelen, özel harekatçı gibi polisler ile karşılaşınca şaşkına döndük. Gaz maskeleri ile gelmişler, demek ki belediye binasına da gaz sıkacaklardı, bizi yine boğacaklardı” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.