Dolar 34,1541
%0.05
Euro 38,2818
%0.1
Altın 2.934,480
%0.04
Bist-100 9.735,00
%-0.96

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kat yüksekliğinde son sözü büyükşehir söyleyecek

Kat yüksekliğinde son sözü büyükşehir söyleyecek

​Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği sonrasında başlayan imar kaosuna son vermek için çalışma başlatan ilçe belediyelerinin girişimlerine Büyükşehir Belediyesi’nden fren geldi. İş alanlarının yoğun olduğu kent merkezini ve konut alanlarını kapsayan değişiklik uyarınca kritik bir düzenlemeye gidecek olan Büyükşehir Belediyesi, getireceği kat ve yükseklik sınırlamasıyla imar konusunda son sözü kendisi söyleyecek. BÜYÜKŞEHİR SÖYLEYECEK

  • Ege Postası
  • 14.02.2015 - 11:00
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar, Konak ve diğer merkez ilçelerde kent silüetinin bozulmaması ve imar bütünlüğünün korunması için özel önlemler alarak yapılaşma koşullarını yeniden belirleyen ilçe belediyelerin yürüttüğü çalışma rafa kaldırıldı. Bakanlık ve ilçeler arasında yaşanan planlama kargaşasını ortadan kaldırmak ve ‘Çin Seddi’ni andıran görüntülerin önüne geçmek amacıyla silüet önlemi alan belediyelerin başlattığı imar düzenlemesinde noktayı İzmir Büyükşehir Belediyesi koyacak.
 
 
KONAK VE KARABAĞLAR ÖNCÜ OLMUŞTU
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın planlı alanlar tip imar yönetmeliği ile konutlarda kat başına 3,50 metre, ticari yapılarda ise 3,80 metre olarak getirdiği imar haklarını yeniden ele alan Konak Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi, yükseklikleri sabitlemişti. Özellikle kent merkezinde yükselen yeni binaların da çevre düzenine uymasını sağlayarak, imar bütünlüğünü bozacak çok katlı yapıların önüne geçmeyi hedefleyen ilçe belediyeleri, kat yüksekliğine 3 metrelik sınır getirmişti. Buna göre, zemin katlar için 3,80 metre sınırı koyan belediyeler, 7 katlık binalar için 21,80 metre, 8 katlık binalar için de 24,80 metre maksimum sınır belirlemişti.
 
BÜYÜKŞEHİR SINIRLARI YENİDEN ÇİZECEK
İzmir Büyükşehir Belediyesi ise, ilçe bazında belirlenen söz konusu sınırları tek bir plan altında toplayarak, benzer şekilde kent genelini kapsayacak bir düzenlemenin altına imza atacak.
 
BÜTÜNCÜL PLANLAMA İÇİN KARAR ALINACAK
Dün gerçekleşen meclis toplantısında konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “Söz konusu değişiklik İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ele alınıyor. Bu sorunu parçacı bir yaklaşımla değil de bütüncül bir yaklaşımla çözeceğiz. Gelecek ay içerisinde bu konu karara bağlanacak” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.