Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’nın ‘akıllı telefonlarla belediyecilik’ uygulamasına büyük ilgi

Bornova’nın ‘akıllı telefonlarla belediyecilik’ uygulamasına büyük ilgi

Teknolojiyi yakından takip ederek daha kaliteli ve hızlı hizmet vermek için çalışan Bornova Belediyesi’nin, akıllı telefon uygulaması vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Üç ayda borç sorgulamadan şikayet iletmeye kadar pek çok fonksiyonun yeraldığı ‘Bornova Belediyesi’ uygulaması 5100 kez indirildi. İzmir’de ilk kez Bornova Belediyesi’nin başlattığı akıllı telefon uygulamasını indirenler istedikleri her yerden ‘e-belediye’ hizmetlerini alabiliyor

  • Ege Postası
  • 15.12.2012 - 13:23
İZMİR -Bornova Belediyesi, yeni projesiyle ilçede yaşayanlara bir cep telefonu kadar yakınlaştı. Bornova’nın dünyaca ünlü misket üzümünün simge olarak kullanıldığı “İphone-Android” uygulamasında, ‘e-belediye’, ‘e-rehber’, hizmetler, haberler, projeler, etkinlikler, belediye başkanı ve kent hakkında bilgilerin verildiği ‘Bornova’bölümüyle birlikte 8 ana başlık sunuluyor. Uygulamanın pek çok özelliği internete bağlı değilken de kullanılabiliyor.
Kısa zaman içinde tablet bilgisayarlar için yeni bir versiyonunun da çıkarılacağı Bornova Belediyesi mobil uygulaması ilk ay 2051 kişi tarafından indirilirken, akıllı telefonlarından belediye hizmetlerine ulaşanlara ikinci ay 2 bin 298 kişi, üçüncü ay ise 751 kişi eklendi.
Belediye avucunuzun içinde
Bornovalılar uygulamanın ‘E-belediye’ bölümünden; Bornovalılar borç sorgulaması, rayiç değer sorgulaması yapabiliyor, istek ve şikayetlerini iletebiliyor, vergi yatırma dönemlerini öğrenebiliyor.
‘E-rehber’ bölümünden; Bornova’daki oda ve dernekler sanayi siteleri, sinemalar, eczaneler, eğitim kurumları, muhtarlıklar ve sağlık kurumlarının iletişim bilgilerine ulaşılabiliyor. Bornovalılar bulundukları noktadan, e-rehberde seçtikleri bir kuruma haritalı yol tarifiyle ulaşabiliyor. Kurumların telefonlarının üzerine tıklayarak kolayca arama da yapılabiliyor.
‘Hizmetler’ bölümünde; hangi hizmetin nereden alınacağını öğrenip, eğitim, spor, sağlık, sosyal yardım, kültür-sanat gibi hizmetlerin detaylarını görebiliyorlar.
‘Haberler’ bölümünde ise Bornova Belediyesi’nin hizmet ve projelerinin anlatıldığı haberlere ulaşılabiliyor.
‘Projeler’ bölümünde; tamamlanan ve devam eden projelerin detayları hakkında bilgi edinilebiliyor.
‘Etkinlikler’ bölümü sayesinde, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği güncel etkinlikliklerden haberdar olunabiliyor. Etkinlik bölümünün en dikkat çekici özelliklerinden biri ise, bildirim (Push Notification) olarak öne çıkıyor. Bu özellik sayesinde etkinliklerle ilgili bilgi duyurular cep telefonlarının ana ekranına uyarı olarak geliyor. Etkinliklerin tarihi takvim uygulaması üzerinden de takip edilebiliyor.
‘Belediye Başkanı’ bölümünde, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın özgeçmişi bulunuyor. Bu bölümden Başkan Sındır’a doğrudan mail gönderilebiliyor. Aynı zamanda Başkan Sındır’ın twitter ve facebook hesapları da takip edilebiliyor.
‘Bornova’ bölümünde de, ilçenin sosyal yapısı, tarihi, turistik bölgeleri, fotoğraf ve videolarla tanıtılıyor.
Bornova Belediyesi’nin akıllı telefonlar için geliştirdiği uygulama, iphone telefonlarda appstore’dan, android tabanlı telefonlarda da google play’dan ‘bornova’ yazılarak indirilebiliyor.
Teknolojiyi yakından takip ederek yurttaşların en iyi ve kaliteli hizmeti alabilmeleri için bir araç olarak kullandıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bornovalılar, gerek web sitemizden gerekse de sosyal medya üzerinden Bornova Belediyesi’ni takip edebiliyorlardı. Ancak devreye soktuğumuz yepyeni bir uygulama ile artık vatandaşlar Bornova Belediyesi’ni ceplerinde taşıyorlar. Uygulamayı apple ve android tabanlı akıllı telefonlarına indirenler e-belediyecilik işlemlerini yapabiliyorlar. Bu uygulamamızı zaman içinde geliştirerek bütün arşivlerimizi de ulaşılabilir hale getireceğiz. Bornova Belediyesi olarak teknolojiyi takip ederek in iyi hizmeti vermenin gayreti içindeyiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.