Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu Menemende kendini, Büyükşehir'i ve İzmir'i anlattı

Kocaoğlu Menemende kendini, Büyükşehir'i ve İzmir'i anlattı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Menemen İtfaiye Binası’nın açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projeler ile İzmir’in kabuğunu yırtmasında ve üstündeki tozu dumanı atmasında büyük rol oynadığını ifade etti. Taşeronlaşmaya karşı ve tarıma yönelik politikaları ile ülkeye örnek olduklarını ifade eden Kocaoğlu, Merkezi Londra’da bulunan “City Mayors Foundation” (Belediye Başkanları Kurumu) tarafından ayın belediye başkanı seçilmesi ekseninde "seçme kriterleri çevre yatırımlar finans dengesinin kurulması dürüstlük ve iktidarın baskılarına rağmen direnmek ve iş yapmak" diyerek iktidara bir parça gönderme yaptı.

  • Ege Postası
  • 15.12.2012 - 13:30
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Menemen İtfaiye Binası’nın açılış düzenlenen törenle gerçekleşti. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir milletvekillerinden Mustafa Moroğlu, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağa, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, ilçe başkanları, mahalle muhtarları, Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni bir tesisi daha hizmete açmanın gururunu yaşarken törende yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projeler ile İzmir’in kabuğunu yırtmasında ve üstündeki tozu dumanı atmasında büyük rol oynadığını ifade etti. Taşeronlaşmaya karşı ve tarıma yönelik politikaları ile ülkeye örnek olduklarını ifade eden Kocaoğlu, Merkezi Londra’da bulunan “City Mayors Foundation” (Belediye Başkanları Kurumu) tarafından ayın belediye başkanı seçilmesi ekseninde Seçme kriterleri çevre yatırımlar finans dengesinin kurulması dürüstlük ve iktidarın baskılarına rağmen direnmek ve iş yapmak diyerek iktidara bir parça gönderme yaptı.

“ÖNCE İNSAN, SONRA HİZMET”
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 2004 yılında yürürlüğe giren 5216 sayılı Belediye Yasası’na değinerek itfaiyenin sahip olduğu tesis ve araçları Büyükşehir Belediyesi’ne devrettiklerini belirtti, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun ilçe için hizmetlerine ve yaptığı yatırımlara tek tek değinerek kendisine teşekkür etti. Geçtiğimiz ay Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilçeyi ziyaretine ve açılışını yaptığı Cumhuriyet Meydanı’na da değinen Şahin, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye verdiği katkılarının devam etmesini temenni etti. “Menemen belediye başkanlığı başka bir şey” diyen Şahin, ilçe belediye başkanları olarak insanlara hizmet etmekten gurur duyduklarını belirterek, “Önce insan sonra hizmet” dedi ve kürsüyü Kocaoğlu’na devretti.



"MENEMEN’E 120 MİLYONLUK YATIRIM YAPTIK"

Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hem itfaiye personelinin güvenliği hem de vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla itfaiye yatırımlarına çok önem verdiklerini belirterek Narlıdere, Karabağlar, Eskiizmir, Gümüldür, Selçuk, Menemen ve Yeni Foça itfaiye binalarını tamamladıklarını, Seyrek, Gaziemir, Bayındır, Çaybaşı ve Aliağa’ya da yeni itfaiye binası yapacaklarını söyledi. Belediye bütçesinde en büyük payı itfaiyeye ayırdıklarını ve bundan da son derece memnun olduklarını belirten Başkan Kocaoğlu, geçtiğimiz hafta Dünya Bankası Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) ile yaptıkları kredi sözleşmesi kapsamında kullanılacak kredinin 70 milyon liralık kısmını itfaiyeye araç –gereç almak üzere ayıracaklarını söyledi. Menemen’de görev süresi içerisinde gerçekleştirdiği alt yapı yatırımları hakkında bilgi veren Başkan Kocaoğlu, 2006 yılından bu yana hayata geçirilen yol düzenlemeleri, açılan kavşak ve alt- üst geçitlerle bugün Menemen, Foça ve Aliağa’ya rahat ulaşım sağladıklarının altını çizdi. Evka – 5 ve Ulukent Kavşağı bittiğinde Konak’tan Menemen’e kesintisiz ulaşım sağlanacağının müjdesini veren Başkan Kocaoğlu, “Menemen ve Asarlık’ın alt yapısını A’dan Z’ye yeniledik. Asarlık Deresi yatağı düzenlendi. Mermerli-Ahıhıdır Deresi’nde ıslah çalışmamız devam ediyor. Asarlık dere yatağında 200 dönüm alanda kent ormanı oluşturacağız. Menemen Jandarma Durağı Yaya Üst Geçidi, Evka 2 İstasyonu ve Ulukent İstasyonu Yaya Üst Geçitleri ve menemen Esatpaşa Mahallesi Taşıt Üst Geçidi ve yol proje işlerine başlandı. Seyrek’te yeni bir itfaiye binası daha yapacağız. Fen İşleri Daire Başkanlığımız 2005 – 2012 yılları arasında Menemen’e 93.5 milyon, İZSU Genel Müdürlüğü de 27 milyon olmak üzere 120 milyonun üzerinde yatırım yaptı. Yatırımlarımız aralıksız devam edecek. İtfaiye binasının personelimize ve Menemenliler’e hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“TARIMA DESTEK TAŞERONLAŞMAYA HAYIR”
İzmir’i insanlığa yapılan yatırımlar ile tanıtacaklarını ifade eden Kocaoğlu,özellikle taşeronlaşma karşı mücadeleye ve ülkeye örnek gösterdiği tarım politikalarına değindi ve şunları söyledi, “Bugün gecekonduda yaşayan işlerimiz için yaptığımız taşeronlaşmaya karşı mücadele ülkeye örnek. Taşeronlaşmayı iyileştirmek olmaz. Kökten insana aykırıdır taşeronlaşma.Taşeronlaşma kaldırılmalı…Bu ülkede 80’lerde başlayan taşeronlaşma var. Bir işçiden ürün almak üretimi arttırmak ve üreten bir ekonomiye, dışa bağımlılığı yok edecek bir üretime geçmemiz bu işçi kardeşlerimiz ile mümkün değil. Taşeronlaşma ile olmaz…Küçük Menderes ve Tahtalı’da yaptığımız yatırımlar ülkeye örnek. Bizim başlattığımız tarım politikaları merkezi hükümette de değişecek o zaman kendi kendine yeten ihracat yapan ülke haline geleceğiz. Türkiye tarım açısından dünyanın en şanslı ülkelerinden biri. Elimizde bir servet var ama geride kalıyoruz. Çiftçinin derdine derman olmuyoruz. Anlaşılabilir gibi değil. Büyümeyi ve gelişmeyi hep beraber gerçekleştirmek zorundayız. Tarıma destek taşeronlaşmaya hayır işçiye hak artı üreten ekonomi….Bunları yaparsak insanın yaşam standartını artırırız kısa zamanda… Biz örnek olmaya çalışıyoruz. Daha yapacak çok işimiz var. Biz de yaparken öğreniyoruz. Öğrendikçe daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Akla ve bilime inanıyoruz. Aklın ve bilimin hayır dediği projeleri gerçekleştirmiyoruz. Uzlaşmacı içinde taraflar ile görüşerek hayata geçiriyoruz projelerimizi…”

“KENTİ KALKINDIRACAĞIM DEMEYEN BAŞARAMAZ”

Türkiye ve dünyada hiçbir belediye başkanının tek başına ‘kenti kalkındıracağım’ diyerek yola çıkmadığını ifade eden Kocaoğlu, “ Yola çıktıktan sonra projeler geliyor. Geçen hafta müjdesini verdiğim Fuar alanının 7 ay sonra ihale süreci bitti. Hep birlikte temel atacağız.Toplam maliyeti 35o milyon civarında. Türkiye’nin en büyük fuarı olacak. Bu kent fuarlar kenti olsun ve büyüsün diye yapıyoruz.’Bu kenti kalkındıracağım’ diye hedeflemeyen hiçbir yönetici yapamaz. İnciraltı’nda planlanan sağlık kompleksi ve liman arkası gökdelenler projesi ile bu kenti büyütmeye devam ediyoruz, İnsanı, çevreyi koruyarak dayanışmayı sağlayarak büyütüyoruz” dedi.

“İKTİDARIN BASKILARINA RAĞMEN DİRENMEK VE BAŞARMAK”
Merkezi Londra’da bulunan “City Mayors Foundation” (Belediye Başkanları Kurumu) tarafından ayın belediye başkanı seçilmesi ekseninde konuşan Kocaoğlu, seçilmesinin kriterlerini açıklarken iktidara göndermede bulundu. Kocaoğlu, “İngiltere’de bir kurum var. Bu kurum ayın belediye başkanını seçiyor.Aralık ayında beni seçmiş…Seçme kriterleri çevre yatırımlar finans dengesinin kurulması dürüstlük ve iktidarın baskılarına rağmen direnmek ve iş yapmak…”dedi. İzmir kabuğunu yırttığını ifade eden Kocaoğlu, “2011 yılında bütün çabalarımız meyvesini verdi. Dünyada metropoller arasında en hızlı büyüyen dördüncü kent oldu İzmir…. Bundan sonra İzmir’i kimse tutamaz. İzmir üzerinden tozu dumanı atmıştır. Ayağa kalkmıştır. İzmir hızlı bir şekilde büyüyecektir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.