Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hayallerimiz mavi kalsın

Hayallerimiz mavi kalsın

Veteriner Hekim Mustafa Fırat ‘Hayallerim Mavi’ isimli 15. kişisel resim sergisiyle sanatseverlerden tam not aldı. Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın katılımıyla açılışı yapılan sergide 35 yağlıboya resim İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

  • Ege Postası
  • 15.12.2012 - 10:13
İZMİR- 1996 yılında emekli olduktan sonra resimle  ilgilendiğini; Mehmet Boztaş, Ülkü Ünal, Reyhan Abacıoğlu gibi isimlerle çalıştığını belirten Fırat, halen çalışmalarına Murat Güney’le devam ediyor.

Yağlıboya tekniği ile klasik tarzda denizi ve doğayı resmeden çalışmalar ortaya koyduğunu ifade eden ressam Mustafa Fırat, “15 yılda 15. kişisel sergimi açtım, ama hala bu işin hocalarıyla birlikte çalışmaya devam ediyorum. Sanatın içinde olmak çok güzel bir duygu. Sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum. Başkan Tartan’a da destekleri için çok teşekkür ederim” dedi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, deniz ve mavi temasının yoğunlukta olduğu sergiyi çok beğendiğini belirterek, “Resmi, doğayı, denizi, sanatı seven biri olarak sergiyi çok beğendim. Resmi yorumlamanın doğru olmadığına inanıyorum. Sanatçının yorumuna saygı göstermek lazım” diye konuştu. Tartan, deniz ve doğanın kıymetinin bilinmesi ve korunması gerektiği mesajını da vermeyi ihmal etmedi. Ressam Mustafa Fırat’ın ‘Hayallerim Mavi’ isimli sergisi 23 Aralık tarihine kadar izlenebilecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.