Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Boyabat’ta su kemerleri koruma altına alındı

Boyabat’ta su kemerleri koruma altına alındı

Sinop’un Boyabat ilçesinde bulunan 3 su kemeri koruma altına alındı. Boyabat Kaymakamlığı, ilçe sınırları içinde yer alan su kemerlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescil...

  • Ege Postası
  • 13.07.2013 - 16:39
Sinop’un Boyabat ilçesinde bulunan 3 su kemeri koruma altına alındı. Boyabat Kaymakamlığı, ilçe sınırları içinde yer alan su kemerlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescil edilerek kültür varlığı olarak koruma altına alındığını duyurdu.

Sinop Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Boyabat ilçesinde yer alan 3 su kemerinin kültür varlığı olarak kabul edilmesi için gönderdiği yazıyı değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararını verdi. İlçe sınırları içinde yer alan taşınmazların birer kültür varlığı olduğuna karar veren kurul, 3 su kemerini kültür varlığı olarak tescil etti.

Kurulun tescil ettiği Kurbanpelidi mevkiinde bulunan Büyük Su Kemeri, Çorak köyü Kirazlidere Su Kemeri ve Çorak köyü Kabasma Deresi üzerinde yer alan Küçük Su Kemeri’nin koruma altına alındığı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.