Dolar 34,1814
%0.13
Euro 38,0889
%-0.41
Altın 2.929,220
%-0.14
Bist-100 9.815,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bozdağ: 27 Nisan hukukun en büyük güç olması adına dönüm noktasıdır

Bozdağ: 27 Nisan hukukun en büyük güç olması adına dönüm noktasıdır

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 27 Nisan'ın muhtıra yıldönümü yerine demokrasiye sahip çıkılmasının yıldönümü olarak hatırlanmasının daha doğru olacağını söyledi. Bozdağ, "27 Nisan Türkiye’nin demokrasisi açısından milli...

  • Ege Postası
  • 27.04.2013 - 14:25
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 27 Nisan'ın muhtıra yıldönümü yerine demokrasiye sahip çıkılmasının yıldönümü olarak hatırlanmasının daha doğru olacağını söyledi. Bozdağ, "27 Nisan Türkiye’nin demokrasisi açısından milli iradenin anayasamızda yazdığı gibi en üstün ve üst irade olması bakımından, hukukun en büyük güç olması bakımından bir tarihi dönüm noktasıdır." şeklinde konuştu.

Bir dizi etkinliğe katılmak üzere Amasya'ya gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 27 Nisan’ın, milletin iradesine, milletin emanetine, hukuka sonuna kadar sahip çıkmanın yıldönümü olarak görülmesi gerektiğini vurguladı. Bozdağ, “Eğer 27 Nisan bildirisi netice almış olsaydı, milletin iradesini temsil eden Meclisimiz, hükümetimiz bu bildiri karşısında esas duruşa geçmiş olsaydı, o zaman bir muhtıradan bahsedilebilirdi." diye konuştu.

27 Nisan'da hükümetin duruşunun neticeye bakıldığında demokrasiye sahip çıkan, milli iradeye sahip çıkan, milletin emanetine sahip çıkan, hukukun üstünlüğüne sahip çıkan, milletin kendilerine verdiği yetkiye sahip çıkan, onurlu bir duruş olduğunu anlatan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "O yüzden 27 Nisan Türkiye’nin demokrasisi açısından milli iradenin anayasamızda yazdığı gibi en üstün ve üst irade olması bakımından, hukukun en büyük güç olması bakımından bir tarihi dönüm noktasıdır. Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının en güzel işaretlerinden biri olmuştur. Hükümetimizin sayesinde parlamentomuzun büyük bir kısmının, her ne kadar bazıları bu bildiriyi alkışlasa da, AK Parti grubunun onurlu duruşu sayesinde bu noktada büyük bir dönüşüm olmuştur.” diye konuştu.

Bozdağ şöyle devam etti “Hatırlarsanız 12 Mart 1971 muhtırası Meclis'te okunduğu zaman dönemin partileri, milletvekilleri bunu dinlemişlerdir, bazıları da alkışlamışlardır. Muhtırayı alkışlayan bir siyaset ve demokrasi anlayışından geliyoruz. Darbe, muhtıra geldiği zaman foterini, şapkasını alıp giden siyaset anlayışından geliyoruz. Milletin emanetini ortada bırakıp kaçan anlayışlardan geliyoruz. Ama 27 Nisan'a baktığımızda, ondan önce tabi 28 Şubat var, orada da yine milletin iradesine sahip çıkılmamanın en güzel örneklerinden birini yaşıyoruz. Demokrasimiz adına kötü, milli irade adına kötü, ama muhtıracılar adına sevindirici bir sonuç var. 27 Nisan bütün bunların hepsinden farklı. Şapkasını alıp giden bir lider yok. Milletin emanetini ortada bırakıp kaçan bir anlayış yok, milletin iradesine müdahale etmek isteyenlere alkış tutan çoğunluk yapısı yok. O yüzden 27 Nisan bu anlamıyla çok farklıdır. Demokrasiye, Milletin emanetine, milli iradeye sahip çıkmanın ve Türkiye’de artık milli iradenin her alanda egemen oluşunun yıldönümü olarak görmek lazım. Bundan sonra da böyle anılması gerektiğini düşünüyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.