Dolar 34,2491
%0.03
Euro 37,6255
%-0.01
Altın 2.917,750
%-0.13
Bist-100 9.127,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bozdağ: AK Parti’de casus iddiaları iftiradan ibarettir

Bozdağ: AK Parti’de casus iddiaları iftiradan ibarettir

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, son günlerde kamuoyunda ve bazı haberlerde yer alan 'AK Parti’de casus' iddialarının ve bunların sayesinde dinlemelerin olduğu söylemlerinin 'yalan yanlış' haberden ibaret olduğunu söyledi.Başbakan...

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 15:23
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, son günlerde kamuoyunda ve bazı haberlerde yer alan 'AK Parti’de casus' iddialarının ve bunların sayesinde dinlemelerin olduğu söylemlerinin 'yalan yanlış' haberden ibaret olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Yozgat Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında düzenlenen Eski Sanayi Sitesi yıkım törenine katıldı. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, AK Parti’de casus kulakları olduğuna ilişkin ortaya atılan iddiaların iftiradan ibaret olduğunu ifade etti. Bozdağ, AK Parti’yi dinlediğine ilişkin gündeme gelenlerin AK Parti kurucusu olmalarının yalan yanlış haberden ibaret olduğunu söyledi. Bozdağ, “Bu kadroyu hiçbir yalan yanlış haber, hiçbir iftira kirletemez çünkü güneş gibi ak ve pak bir kadroyuz, milletimizin her daim gözünün önündeyiz." dedi.

AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana seçimlerde oy oranını yükselterek yoluna devam ettiğini belirten Bozdağ, bu oy oranını halkın AK Parti'ye olan güveninin ve sevgisinin göstergesi olduğunu kaydetti. Bozdağ, şöyle dedi: "Türk milleti hakşinas, kadirşinastır. 2002’de yüzde 34 olan oyumuzu 2007’de 47’ye, 2011’de yüzde 50’ye çıkarırken, bu hizmetleri yapan kadroların değer verdiğini gösteriyor. Bu kadrolar gerçekten bu milletin içinden çıkmış milletine sevdalı kadrolardır. Vatanperver kadrolardır, devletini seven kadrolardır, namuslu, haysiyetli şerefli, onurlu kadrolardır. Bu yüzden temayüz etmişlerdir. Aynı zamanda bilgileri ile başarıları ile liyakatleri ile de temayüz etmişlerdir. O yüzden bu kadroları kirletmek isteyenler ne yaparlarsa yapsınlar, milletimizin gözünde pek çok önemli ve olumlu özelikleri ile temayüz etmiş olan bu kadroları lekelemeleri mümkün değildir."

"AK PARTİ’DE CASUS İDDİALARI YALAN HABER"

AK Parti’de casus kulakların olduğu, dinlediği iddilarının asılsız ve yalan olduğunu söyleyen Bozdağ, "Dün bir gazetede çıkan habere bakılırsa, AK Parti’de işte bir an casus kulakları olduğuna ilişkin, başbakanlığı dinlediğine ilişkin, AK Parti’yi dinlediğine ilişkin, bunları sağlayanların AK Parti kurucuları olduğuna ilişkin yalan yanlışla dolu bir haber yer aldı. Bir defa AK Parti kurucularının tamamı, sadece kadın kurucular değil erkekler dahil illerde, ilçelerdeki bütün kurucularımız haysiyetli, şerefli, onurlu, namuslu, ahlaklı, inançlı, milletperver ve vatanperver insanlardır. Bulundukları yerde bu özelikleri ile temayüz etmişlerdir. Ayrıca, liyakatleri ile donanımları ile başarıları ile takdir toplamışlardır. Bugüne kadar yaptıklarımız da bunun şahididir. Bu kadroyu hiçbir yalan yanlış haber, hiçbir iftira kirletemez çünkü güneş gibi ak ve pak bir kadroyuz, milletimizin her daim gözünün önündeyiz. Habere bakın ‘AK Parti dinlendi’ diyor AK Parti ile alakası yok olayın, ‘başbakanlıkta’ diyor başbakanlıkla alakası yok. AK Parti kurucusu diyor, isimlerini verdiklerinin AK Parti kurucuları ile uzaktan yakından alakası yok. Şimdi bir haber düşünün diyor ki ‘AK Parti yalan’, diyor ki ‘başbakanlık yalan’, ‘AK Parti kurucusu diyor yalan’. Bir haber kurguluyorsunuz manşete taşıyorsunuz o haberi bina ettiğiniz üç tane ana kolon var (veya bakanım-Erdoğan Bayraktar-siz daha iyi bilirsiniz) ana direk var diyelim bunların üçü de yalan üzerine kurulmuş, bunun neresi doğru haber, bunun neresi doğru haberciliktir, namuslu haberciliktir, doğru m? Böyle bir şey olabilir m? AK Parti’yle ilgili olmayan bir şeyi AK Parti ile irtibatlandıracaksınız, başbakanlıkta olmayan bir şeyi başbakanlık diye göstereceksiniz. AK Parti kurucusu olmayanları AK Parti kurucusu gibi lanse edip ondan sonra da kamuoyuna bunu pazarlayacaksınız. Bunun adı habercilik değildir, bunun adı doğru haber değildir, bunun adı bir iftirayı eğer bilerek manşete taşımıyorsanız bir iftira bir tuzağa düşmektir, ona alet olmaktır, başka türlü izahı yok." diye konuştu.

"DİNLEME YURT DIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLARI'NDA OLDU"

Dinlemenin, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda olduğunu ve konunun yargıya taşındığını ifade eden Bozdağ, "Bir dinleme olmuştur, nerede olmuştu? Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda. Dinlemek için konulan bazı aletler bulununca konu yargıya intikal ettirilmiştir. Bizzat Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı tarafından şikayette bunulmuştur, soruşturması devam etmektedir. Bunun bir casuslukla AK Partililerle, AK Parti ile Başbakanla ilgisini kurmak için çok fazla emeğe, gayrete ihtiyaç var. Ama bu emekle de gayretle de olacak iş değildir. Buradan bir kez daha bu yalan yanlış haberi bir kez daha kınadığımı ve bu haberi yapanların bu haberden dolayı özür dilediklerini gördük. Tabi bu erdemi göstermiş olmalarını da takdir ettiğimi buradan ifade etmek isterim. Ama herkesin haberciliğini de doğru yapması lazım." şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehicilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da yaptığı konuşmada, Türkiye’de ekonomik istikrarın sürdüğünü ifade ederek, "Burdaki hususlardan bir tanesi yüzde 95, yüzde 96 civarında anlaşma yapılarak bu iş yürütülüyor. Gerisi de mahkemeyle kamulaştırmayla yapıldı. Sayın Başbakanımızın bu konuda desturu, tavrı nedir, rızaya dayalı dönüşüm memnuniyete dayılı dönüşüm ve birlikte başaracağız. Şimdi seçim sürecine de giriyoruz yavaş yavaş, bu işi kırmak isteyen çeştitli mahviller olabilecek ama biz bu ülkenin vatandaşları olarak esas vatanını sevmek, bayrağını sevmek, gerçekten milliyetçi olmak nedir, çok çalışmak. Vatanımızı, milletimizi dünya devletleri arasında en yüksek noktalara çıkartmak, daha başı dik, alnı açık bir konuma gelmek. Dünya devletleri arasında Türkiye’yi ana aktör yapmak. Bu çalışkanlıkla olur, istikrarla olur, bunu yakaladık." dedi.

"DÜNYADAKİ BÜYÜK KRİZLERE RAĞMEN EKONOMİDE İSTİKRARI KORUDUK"

Türkiye’nin bulunduğu konum, zor coğrafyaya rağmen istikrarın korunduğunu belirten Bayraktar, şöyle devam etti: “Dünyanın en büyük ekonomik krizlerine rağmen Türkiye’nin ekonomisi belirli bir trendle devam etti. Paradan 6 sıfır atarak Türkiye’de paramıza da devletimize, milliyetine ciddi manada şahsiyet kazandırdık. Yurt dışında çok Yozgatlı kardeşlerimiz var. Bugün Almanya’ya, Avrupa’ya gittikleri zaman göğsünü gere gere pasaportunu verebiliyor, göğsünü gere gere kendi parasını bozdurabiliyor. Eskiden biz kendi paramızla yurt dışına gitmezdik hep yabancı parayla giderdik."

Konuşmaların ardından Bozdağ, Bayraktar ve TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, balyozla metruk bir binanın duvarına vurarak, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkım çalışmasını başlattı.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.