Dolar 34,2301
%0.09
Euro 37,8931
%0.17
Altın 2.926,760
%0.11
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bozdağ: Bu Bayram Dünyada Bariş, Huzur Ve Refah Vesilesi Olsun (2)

Bozdağ: Bu Bayram Dünyada Bariş, Huzur Ve Refah Vesilesi Olsun (2)

'HER PAKET TÜRKİYE'Yİ BÖLSEYDİ BU GÜNE KADAR TÜRKİYE KALMAZDI' Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ memleketi Yozgat'ta, Ak Parti il teşkilatında bayramlaşma programına katıldı. Bozdağ, burada partililerine hitaben yaptığı konuşmada,...

  • Ege Postası
  • 15.10.2013 - 17:20
'HER PAKET TÜRKİYE'Yİ BÖLSEYDİ BU GÜNE KADAR TÜRKİYE KALMAZDI'
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ memleketi Yozgat'ta, Ak Parti il teşkilatında bayramlaşma programına katıldı. Bozdağ, burada partililerine hitaben yaptığı konuşmada, demokratikleşme paketi konusuna değinerek, "Hükümetlerimiz döneminde pek çok demokratikleşme paketleri ortaya koyduk. Attığımız her adımla Türkiye'yi büyüttük, güçlendirdik. Bazılarını korkularından kurtardık ama hala korkularına teslim olanlar var" dedi.
Türkiye'nin seçim iklimine girdiğini belirten Bozdağ, "Bayramın birinci sohbet konusu artık seçimler. Kim belediye başkanı oluyor, kim il genel meclis üyesi oluyor, hangi parti kazanıyor, nerede ne oluyor ' Öyle tahmin ediyorum ki bütün ziyaretlerimizde, bütün bayramlaşma sohbetlerimizde ana gündem bu. Bundan sonra da 30 Mart'a kadar bu gündemin değişme ihtimali yok. Her geçen gün bu konu yoğunlaşarak devam edecektir. Bize düşen biz bu gündem içersinde kendi gündemimiz planlı ve programlı bir şekilde, bayramı da vesile bilerek insanlarımızla ulaşmak ve paylaşmaktır" diye konuştu.
HER PAKET TÜRKİYE'Yİ DAHA DA GÜÇLENDİRDİ
Her geçen gün önemli adımlar attıklarını söyleyen Bozdağ, "Hükümetlerimiz döneminde pek çok demokratikleşme paketi ortaya koyduk, attığımız her adımla Türkiye’yi büyüttük, güçlendirdik. Türkiye’yi korkularından kurtardık, bazılarını korkularından kurtardık. Ama hala korkanlar, korkularına teslim olanlar var. Her paket geldiğinde bölündük, her paket geldiğinde parçalandık, her paket geldiğinde yok olduk diyen felaket tellalları var. Her paket Türkiye’yi bölseydi, parçalasaydı, bugüne kadar Türkiye diye bir şey kalmazdı. Peki ne oldu, her paket Türkiye’yi daha güçlendirdi, birliğimizi daha güçlendirdi, beraberliğimizi daha güçlendirdi. Topluma pompalanan korkuların yersiz ve anlamsız olduğunu bir kez daha açıkça ortaya koydu. İşte yeni attığımız adım da bu anlamda önemli bir adımdır" dedi.
125 ÜLKEDE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULASIYORUZ
Türkiye'nin ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için 125 ülkede kurban kestiğini belirten Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye olarak kurbanlarımızı sadece Türkiye’nin içindekilere değil, Türkiye dışındaki ihtiyaç sahiplerine de ulaştırmanın imkanının yolunu aradık ve bulduk. Şu an itibariyle Türkiye Kızılayı yurt içi ve yurt dışında 40 bin civarında kurban kesimi yapıyor. Bunların yaklaşık 13 bin civarındaki kısmını Türkiye içerisinde, 27 bin civarındaki kısmını Türkiye dışında kurban olarak kesip oradaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Öte yandan Türkiye Diyanet Vakfı, bu sene 88 bin 200 kurban kesimi gerçekleştiriyor. Bu kurbanlardan 80 bin tanesini 56 bölgede 125 ülkede kesiyor. Tam 56 bölge 125 tane ülkede Türkiye Diyanet Vakfı 80 bin kurban kesiyor. Öte yandan Türkiye içinde de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 8 bin 200 diyanet vakfı tarafından kurban vekaleti veren kardeşlerimizin adına kurban kesiliyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bu fevkalede önemli bir şey insanlarımızın kurbanlarını Türkiye’nin dışındaki ihtiyaç sahiplerine de gönderiyor. Bunun iki yönden bizim için kıymeti var. Bir ülkemizdeki refah seviyesinin yükselmesinin bir göstergesi. Zira Türkiye’de kurban kesenler kendi yakın komşularına, akrabalarına, ihtiyaç sahiplerine bunu ulaştırıyor, daha fazlası var onu da uzak komşularına başka ülkelerdeki insanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere ulaştırıyor. Bu Türkiye’nin kurban münasebetiyle yardım elinin şefkat elenini, merhamet elinin 125 ülkeye ulaştığının da bir göstergesidir. Allah hamd olsun böylesi güçlü bir ülkenin vatandaşı olmayı bize nasip etti."
ATATÜRK'ÜN YOZGAT'A GELİŞİ KUTLANDI
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Atatürk’ün Yozgat’a gelişinin 89'uncu yıl dönümü kutlama törenine katıldı. Atatürk anıtına çelenk kanulmasıyla başlayan törende, Atatürk'ün Yozgat'a gelişini temsilen tören alanına öğrenciler tarafından getirilen Türk bayrağını Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ öperek teslim aldı.  Bozdağ, tören sonrasında Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya ve Belediye Başkanı Yusuf Başer ile birlikte vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.






 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.