Dolar 34,1104
%-0.07
Euro 37,9512
%0.1
Altın 2.884,410
%0.33
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu kez eleştirmedi destek verdi

Bu kez eleştirmedi destek verdi

AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda kürsüye çıkan Çakar,Kocaoğlu’nun kendilerine Diyarbakır'a yapacağı ziyarete katılmaları için yolladığı davetiyeyi okudu. Çakar, Diyarbakır'a yapılacak olan ziyarete kendilerinin de katılacağını ekledi.

  • Ege Postası
  • 04.05.2013 - 11:06
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Mayıs ayı sonunda Diyarbakır'a yapacağı seyahat, CHP içinde tartışılırken konunun Parti Meclisi'nde de gündeme gelmesi bekleniyor. 
Kritik bir süreçte Kocaoğlu'nun 200 kişilik bir heyetle Diyarbakır'a gitme kararı alması, CHP üst yönetiminde rahatsızlığa yol açtığı iddiaları ortaya atılırken, 
AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Kenan Çakar’dan ziyarete yönelik sürpriz bir çıkış geldi. AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda kürsüye çıkan Çakar,Kocaoğlu’nun kendilerine ziyarete katılmaları için yolladığı davetiyeyi okudu. Davetiyede kendisini çok mutlu eden cümleler olduğunu belirten Çakar, sürece mesafeli duran CHP'de ziyaret tartışmalarını daha da alevlendirecek konuşmasında şunları söyledi; “Bize gönderilen davetiyede ziyaretin ülkemizde kalıcı barışın sağlanması sürecine önemeli bir katkı olacağı vurgulanıyor. Bu ziyarette insanların kaynaşmasına vesile olacağı ifade ediliyor. Biz de böyle düşünüyoruz. Bu anlamlı ziyaret tüm illerin arasında kurulması gereken gönül köprüsü için önemli bir adımdır. Tüm Türkiye’ye ve herkese barış sürecinin dışında kalmaya engellemeye gayret edenlere örnek olacak bir ziyarettir. Kocaoğlu’nun barış sürecine yönelik katkıyla ilgili sözleri ziyaretin önemini arttırmaktadır. Bu ziyarete AK Parti Grubu olarak İzmir-Diyarbakır kucaklaşmasında biz de yerimizi alacağız. Kocaoğlu’na Parti MYK’sında gitmemesine yönelik baskı yapılacağını da biliyoruz. Bu kan aksın demektir anaların gözyaşları dinmesin demektir.Kalıcı barış sürecine kim bir nebze katkı koyacak olursa olsun her zaman yanında olacağız”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.