Dolar 34,1491
%0.04
Euro 37,9720
%0.15
Altın 2.885,210
%-0.01
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka'dan dayanışma gecesi!

CHP Karşıyaka'dan dayanışma gecesi!

Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği birlik beraberlik ve dayanışma gecesine Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve İl Başkanı Ali Engin damga vurdu. İktidarı topa tutan Keskin, örgüte "Kimse kendi koltuğunu korumak için kimseyi ötekileştirmesin" dedi; yeni isimleri partiye kazandırma görevi verdi.İl Başkanı Ali Engin ise, "İzmir’in 30 ilçesini de alacağız. Büyükşehir Başkanlığını en az yüzde 60’la alacağız bunun sözünü veriyorum. Sandık önünüze gelecek belediye başkanlarını siz belirleyeceksiniz bunun da sözünü veriyorum" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 21:40
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSi-  Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği birlik beraberlik ve dayanışma gecesi Altınbalık Restoran’da gerçekleşti. Geceye CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin,İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu,Erdal Aksünger, İl Başkanı Ali Engin,Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak,Bornova Belediye Başkanı Prf. Dr. Kamil Okyay Sındır, İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, HER-DEM-DER Genel Başkanı Birol SoyluCHP Karşıyaka Grup Başkanvekili Necat Yılmaz,İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Özenir, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Evsen, il yöneticileri çok sayıda ilçe başkanı, meclis üyesi ve partili katıldı.

GÜL TERK ETTİ!
Gecede CHP Genel Merkezi’nin örgütlere gönderdiği ‘bir başbakan iki Erdoğan CD’si izlettirildi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği mesajda okundu. Gece boyunca partililer hep birlikte türkü söyledi ve halay çekti.Genel baskan yardımcısı Keskin zeybek oynadi.Buca ilce baskani Bektas Gül'ün geceye katılmasiyla çıkması bir oldu.Gül ve ekibi oturacak yer bulamadığı için geceyi sinirli bir şekilde terk etti.

KONGRE SONRASI İLK KEZ

CHP Karşıyaka eski İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın çete operasyonu kapsamında tutuklanarak cezaevine girmesi sonrası olağanüstü kongre sürecinin öncesinde ve sonrasında sancılı bir dönem yaşayan CHP Karşıyaka Örgütü Dr. Ali Karaege’nin başkanlığa seçildiği kongre sonrası ilk kez geniş çaplı bir organizasyonda bir araya gelmiş oldu.

KESKİN VE DURAK KARŞILIKLI OTURDU

Gecede gözler Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ikilisinde oldu. Şubat ayında İzmir’e yaptığı üç günlük çıkarmada Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret eden Keskin kongre sonrası ilçeye tavır aldığı aldığı için ziyarette yer almayan Durak’a, “bazı arkadaşlarımızın kongrede yarıştıktan sonra istediği sonucu alamaması nedeniyle bugünkü toplantıya katılmaması beni yaraladı” mesajı göndermişti.İkili gecede karşılıklı oturdu ancak fazla konuşmamaları dikkat çekti.



KESKİN İKTİDARI TOPA TUTTU

Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin konuşmasının başında iktidara yüklenerek şunları söyledi, “ CHP’yi itibardan düşürmek için yürütülen geniş boyutlu propaganda yoğunlaşırken sizlerle birlikte olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyorum.Siyasetin işlevini yapabilmesi demokrasinin insanlar için güzellik kaynağını yerine getirmesi belli koşulların yerine gelmesiyle özdeştir. Demokrasiyi yalnız oy çoğunluğuna indirgeyen, çoğunluk bendedir istediğimiz yaparım diyerek ülkeyi yönetirseniz demokrasi mutluluk olmaktan çıkar. Yoksulluğu yasakları ortadan kaldıracağız diye işbalına gelen iktidar yanlış uygulamalarıyla demokrasiyi arka sokalar da satılan ucuz defolu bir mal haline getirmişti. Demokrasini medya ayağı işini yapamaz hale gelmiştir. Kendi yandaş medyasını oluşturmuştur. Böyle bir ortamda ileri demokrasiden söz edemeyiz.Bugün ülkemizde hukuk iktidarın buyruklarını dinliyor adalet dağıtması gereken kurumlar iktidarın şubeleri haline gelmiştir.Demokrasi bu nedenlerle görev yapamamaktadır. Siyaset ise toplumsal çerçevelerini hedefleri yerli güçler değil uluslar arası iç uzantılar şekillendirmiştir.21. yüzyılda ülkenin ekonomisi kendi ayakları üzerinde duramaz olmuştur. Türkiye’nin baskıdan kurtulması gerekiyor. Bunun için yüzü halka dönük halkın özlemelerini isteklerini hedef kabul eden hukuku hakkı klavuz sayan bir sivil başkaldırıya ihtiyacı vardır.Buna öncülük edecek sosyal demokrasidir. Çıktığı ve ulaştığı noktada insan vardır.Bunu örgütlü adı CHP’dir. CHP tarihiyle deneyimli kadrolarıyla bu işlevi yerine getirecek partidir. Erdemin ve adaletin adıdır. Dürüstlüğün adresidir. Kalkınmanın motorudur.”

ÖRGÜTE MESAJ VERDİ!

“Partimize saldırılara teslim olmamamız gerek. Eleştiriler bizim mücadele azmimizi güçlendirmelidir” diyen Keskin partililere yapmaları gerekenleri anlattı ve “Birbirimizi ötekileştirmeyeceğiz birbirinize sahip çıkacağız ki çocuklarımızın barış içinde ülkede yaşamalarını sağlayalım. Bunun için seveceğiz birbirimizi. Partimizi kanaat önderlerine kapatmayacağız. İdeolojik ve ahlaki çizgisi olan herkese bu partide yer var. Kimse kendi
koltuğunu korumak için kimseyi ötekileştirmesin. Böyle yapan CHP’ye ülkesine ve çocuklarına ihanet eder” ifadelerini kullandı.

“PARTİMİZE YENİ İSİMLER KATIN”

Merkez Sağ da yer tutan insanlarla ideolojik kavgalarının olmadığını ifade eden Keskin, “ Biz yaşamını emek üstüne kuranlarla kucaklaşmak istiyoruz. Cenazede bir olan düğünde bir olan insanların yapay ayrışmalarla ayrılmasına engel olmalıyız.Bugüne kadar belki Adalet
ve Kalkınma Partisi’ne destek verdiler ancak 29 Ekim kutlamalarında toplanan milyonların beklentisini iyi saptanmak zorundayız. Partimize yeni isimleri katmalıyız” dedi.

“UZATIN ELLERİNİZİ SARILIN BİRBİRİNİZE”

“Başarı dayanışmadan geçiyor” diyen Keskin konuşmasını şu sözlerle bitirdi, “ bu salondan gönül birliğiyle inanç dayanışmasıyla çıkmak zorundayız. Uzatın ellerinizi sarılın birbirinize ‘yaşasın cumhuriyet’ ‘yaşasın yaşama azmimiz’ ‘yaşasın insanca yaşama kavgamız’, ‘yaşasın cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal’in aydınlanma devrimi’…”


ENGİN İKİ KONUDA SÖZ VERDİ

Konuşmasına “Karşıyaka’da son seçimlerde aldığımız yüzde 67’i oy oranını yüzde 75’e çıkartacak mıyız” diye sorarak başlayan Engin ‘evet’ cevabını aldıktan sonra şöyle devam etti; “Son günlerde parti içinde eski CHP yeni CHP tartışmaları var. Sadece bir CHP var. Köklerini Kuvayi Milliye’den alan sürekli gelişen emeğe demokrasiye bağlı bir CHP var.CHP ülkenin birliğinin bütünlüğünün yegane temsilcisi…Atatürk ilkelerinin tek temsilcisi…Emeğin hukukun evrensel ilkelerin güçlü savunucusudur CHP…İzmir’in 30 ilçesini de alacağız. Büyükşehir Başkanlığını en az yüzde 60’la alacağız bunun sözünü veriyorum. Sandık önünüze gelecek belediye başkanlarını siz belirleyeceksiniz bunun da sözünü veriyorum” diye konuştu.



KARAEGE: KİŞİSEL HESAPLARIMIZ YOK

Gecenin ev sahipliğini yapan Karşıyaka İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege yaptığı konuşmada “ Bizleri burada toplayan CHP’ye olan gönüldaşlığımızdır. Hepimiz partimize hizmet ediyoruz.İktidarın alternatifi var ama CHP’nin alternatifi yok.Önümüzde 3 zorlu seçim var.Bu süreçte partililerimizi büyük sorumluluklar düşüyor.Çok çalışmalıyız. Kişisel hesapları bir kenara bırakmalıyız.Göreve geldiğimizden bu yana partimizdeki herkesi kucakladık. Kimse CHP’den önemli değildir . Kişisel hesaplarımız yok. Ayrıştırıcı değil bütünleştirici olduk” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.