Dolar 34,1407
%0.01
Euro 37,9753
%0.16
Altın 2.882,300
%-0.11
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belge aday oldu CHP Çiğli çatırdadı

Belge aday oldu CHP Çiğli çatırdadı

AK Parti'den olaylı bir şekilde istifa ederek CHP'ye geçen ve üyeliği CHP MYK'sından onaylanmayan bağımsız meclis üyesi Emine Belge'nin CHP grubundan istifa eden iki meclis üyesinin yerine komisyonlara alınması CHP grubunu ikiye böldü.

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 21:03
 HABER SERVİSİ- Çiğli Belediyesi Mayıs ayı birinci olağan meclis toplantısı gergin geçti. Belediye Başkanı Metin Solak'ın yönettiği toplantıda CHP'li meclis üyeleri Mesut Akın ile Önder Özdemir'in geçtiğimiz ay seçildikleri komisyonların bazılarından istifa etmesi nedeniyle o komisyonlar için yeniden seçim yapıldı. CHP'ye üyelik müracaatı yapan fakat CHP MYK'sı tarafından henüz üyeliği kabul edilmeyen bağımsız meclis üyesi Emine Belge'nin sadece aday olması ve oy çokluğuyla seçilmesi kriz yarattı.Belge’nin komisyonlara seçilmesi ve CHP grubunun herhangi bir aday göstermemesi nedeniyle toplantı sonunda CHP'li Şeref Bektaş ve Ali Rıza Akdağ seçildikleri komisyonlardan  istifa ettikleri açıkladılar.

ŞEREF BEKTAŞ KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

CHP gurubunda komisyon seçimlerinde Önder Özdemir ve Mesut Akın'ın komisyonlardan istifa ettiğini açıklamasının ardından bu komisyonlara aday olduğunu açıklayan Belge'ye ilk itiraz CHP'li Bektaş'tan geldi. Belge'nin adaylığını açıklamasının ardından söz alan CHP meclis üyesi Şeref Bektaş Belge'nin aday olmasına tepki gösterdi. Bektaş, Belediye Başkanı Metin Solak'a dönerek " Sayın Başkan Emine hanım partimize üye olmak için müracaat etmiş fakat henüz MYK'dan Emine hanımın üyelik kararı geçmemiş, o neden ile aday olamaz. Partimize üye olmayan birinin Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına komisyonlara giremez" diyerek bu konuda karar alınmamasını istedi. Bunun üzerine Belediye Başkanı Solak, " yasal bir sıkıntı yok ve Emine Belge'nin CHP grubu adına aday olabileceğini" açıkladı. Bunun üzerine oylamaya geçildi. Belge, Önder Özdemir ve Mesut Akın'dan boşalan komisyonlara Şefer Bektaş ve Ali Rıza Akdağ'ın şerhine karşı oy çokluğu ile seçildi.

BEKTAŞ VE AKDAĞ KOMİSYONLARDAN İSTİFA ETTİ

Meclis salonunda kararın alınmasından sonra CHP'li meclis üyesi Şeref Bektaş ve Ali Rıza Akdağ komisyonlardan istifa ettiğini açıkladı.Akdağ istifa dilekçesini meclis salonunda yazdı.

"BEN CHP'LİYİM"
İstifa eden meclis üyesi Alı Rıza Akdağ alınan karara tepki göstererek, " Grupta bu konu tartışmaya neden oldu, ben Belediye Başkanı Metin Solak ile tartıştım, bu nedenle grup toplantısını terk ettim. grupta benden sonra ne olduğunu bilmiyorum. Benim Emine hanıma karşı bir şeyim yok. Emine hanım partiye üye olsun gelsin ben ona olduğum bütün komisyonları vereyim. Bduğu komisyonlarda ben varım. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim, zorla Emine hanımı komisyonlara sokuyorlar" dedi.

CHP GRUBUNDA BELGE KRİZİ
CHP grubunda meclis toplantısından önce Belediye Başkanı Metin Solak ile CHP'li meclis üyesi Şeref Bektaş ve Ali Rıza Akdağ arasında Emine Belge'nin komisyonlara girmesi ile ilgili tartışma yaşandığı ve tartışma sırasında CHP'li meclis üyesi Ali Rıza Akdağ'ın grubu terk ettiği ileri sürüldü.



SOLAK'TAN 1 MAYIS TEPKİSİ

 Meclis toplantısında açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Metin Solak,  1 Mayıs olaylarını değerlendirdi. Solak, “1 Mayıs işçi Bayramı istenmeyen olaylar yaşanmasına neden oldu. Taksim meydanın işçilere açılmadığını gördük.bu tutumun hiç kimseye gerek bu işi provoke eden illegal gruplara gerekirse bu provokasyona gelerek oradaki işçiyi, öğrenciyi halkı kıranlara hiçbir fayda getirmeyeceğini buradan ifade etmek istiyorum. İşçiler emekçiler zaman zaman yöneticilerin hoşlanmadığı bir davranış içine girebilirler, kendi haklarını arama noktasında yasal olan bütün haklarını kullanabilirler. Elimizde yetki var diye işçinin hak arayışına gaddarca tepki vermemektir ast olan. 1 Mayıs işçi Bayramının dayanışma gününü kutluyorum. Umarım önümüzdeki yıllarda Biber gazını, tazikli suyu elinde tutanlar, bunları elinde tutanlar bunu ellerinde tutarlar ve kullanmazlar.” dedi

 DENİZLERİ UNUTMADI

Deniz Gezmişler, 6 mayıs 1972 Türkiye tarihinin kocaman bir kara leke olarak girmiş bir tarihtir. Hayatları boyunca kimsenin canına kıymamış, işledikleri suçların hepsini toplasanız bile 3-4 yılı aşmamış 3 genci Türkiye’nin tam bağımsızlığını savunmuş, “ne ABD ne AB” Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye” direk ülkenin bağımsızlığı ve egemenliği için mücadele etmiş, üç fidanın katledildi idam edildiği 6 Mayıs Deniz Gezmişlerin, Yusuf İnanların, Yusuf Aslanların asılmanın Özgürlüğün savunucusu olan bu üç gencimize Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.