Dolar 34,1505
%0.04
Euro 37,9389
%0.06
Altın 2.886,640
%0.04
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Belediye Başkanı Tartan, Emrehan Halıcı'yı ağırladı

Konak Belediye Başkanı Tartan, Emrehan Halıcı'yı ağırladı

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı Kadın Meclisleri Birliği Başkanları ve temsilcilerine seçim öncesi ve sonrasında yaşanabilecek hatalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 10:00
İZMİR - Konak Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Nurgül Kahyaoğlu Yorgun önderliğinde Kadın Meclisleri Birliği Başkanları ve temsilcileri Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’la bir araya geldi. Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi’nde gerçekleştirilen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı da katıldı.
Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı ve Başkan Tartan yaklaşan yerel yönetim seçimleri üzerine tecrübelerini ve fikirlerini kadınlarla paylaştı. Halıcı, bu seçimlerin çok önemli olduğunu kaydederek, seçimin güvenliği için; seçim süreci ve sonrasıyla ilgili dikkatli olmaları konusunda uyardı. Halıcı üç önemli noktaya dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti:
“İsimlerin askıya çıkmasının ardından sıkı bir denetimin yapılmalı. Çünkü adrese kayıtlı olamayan kişiler çıkabilir. Seçim süresince sandıklara çok iyi sahip çıkılmalı. Oyların sayımı sırasında, elektronik ortamda yapılsa dahi hatalar olabilir. Bunlara dikkat edilmeli. O nedenle sandıkların güvenliği çok önemli. Görev yapacak kişiler olabilecek hatalara karşı çıkmalı, seçimin güvenliğini sağlamalı”
e-Sandık ile bilgilerinizi kontrol edin
Yerel seçimlerde 200 bin sandıkta 400 bin kişinin parti adına görev yapacağını belirten Emrehan Halıcı, “Listelerdeki hataları engellemek için ‘e-Sandık’ uygulamasını kullanarak seçmen bilgilerinizi öğrenin, hanenizde ve sandığınızda oy kullanan diğer seçmenleri görün” diyerek kadınları sandıklarda görev yapmaya davet etti.
Vatanını seven her vatandaşın isterse sandık başlarında kalıp gözetmenlik yapabileceğini de sözlerine ekleyen Halıcı, İzmirli kadınların gücünü oy sandıkları başında görmek istediklerini ifade etti.



Tartan: Siyasette ağız bozuluyor
Siyasette ağzın giderek bozulduğunu ve bundan çok rahatsız olduğunu dile getiren Başkan Tartan, “Siyasette ağzı bozmamak lazım. Seviyeyi korumak gerekir. Bundan herkes zarar görüyor” dedi. Başkan Tartan her mevkide görev süresinin iki dönemle kısıtlı olmasından yana olduğunu da hatırlatarak, “Görev değişimi terbiyesini yerleştirmek lazım. Ben her görevlerin iki dönemle sınırlandırılmasını savunuyorum. Başkalarına da şans vermeli. Özellikle kadınların siyasetteki etkisi, yeri artırılmalı. Her kadroda kadınlar olmalı. Kadınları çıkarttığınızda geriye kavga, dövüş, gürültü, patırtı kalır. Bu toplumsal bir gerçek. Giderek zemin altımızdan kayıyor. İşimize dört elle sarılmanız lazım. Kadınlara bu konuda çok iş düşüyor” diye konuştu.
Konak Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Nurgül Kahyaoğlu Yorgun, amaçlarının kadınları bilinçlendirmek olduğunu belirterek, “Alanlara kadınları çekmek, topluma kazandırmak, farkındalıklarını artırmak için çalışmalar yapmak üzere bir araya geldik. Her ay bir belediye başkanını ziyaret edeceğiz. Seçimlerde de üzerimize ne düşüyorsa yapacağız, kadınların güzünü sandık başında göstereceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.