Dolar 34,1397
%0.01
Euro 37,9621
%0.12
Altın 2.892,140
%0.23
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denizli'nin son durağı Işıkkent oldu

Denizli'nin son durağı Işıkkent oldu

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çöp tesisi kurma girişimiyle gündeme gelen Işıkkent’in sorunlarını ve taleplerin yerinde dinlemek için yaptığı ziyaret gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 09:38
İZMİR - İlknur Denizli Işıkkent’te ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çöp tesisine karşı gösterdiği direnişle geri adım attıran Işıkkent Dayanışma Platformu’yla bir araya geldi. Haklı direnişiyle yaşadıkları bölgeye karşı duyarlılıklarını sergileyen, yaşadığı yere sahip çıkan Işıkkentli kadınları gururla izlediğini belirten İlknur Denizli, platform ve muhtarlık ziyaretinin ardından Işıkkent sokaklarında esnafla, ev hanımlarıyla sohbet etti.

SAMİMİ VE İNANÇLI SİVİL TOPLUM HAREKETLERİ BAŞARIYA ULAŞIR
Yöre halkının sıkıntılarını dinledikten sonra Işıkkent Dayanışma Platformu'nun çalışmalarından övgüyle bahseden İlknur Denizli “Kadınların öncülük ettiği platform bize yerel demokrasinin ne kadar eşsiz bir şey olduğunu, sivil toplum örgütlerinin katılımcı bir demokrasi için ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Kimseye danışmadan kentle ilgili kararları ben alırım. Bu kararları oldu bittiye getiririm anlayışını boşa çıkardıkları için Işıkkentli kadınları kutluyorum. Çağdaş, kentli birey olmak tam da böyle bir şey. Yaşadığınız yerle ilgili karar alma süreçlerine katılacaksınız. Sizi yok sayan anlayışa direneceksiniz. Göreceksiniz ki, halkı yok sayan, ben yaptım oldu iddiasındaki yöneticiler haklı ve yasal taleplerinizi yerine getirmek zorunda kalacaklardır. Bizler yaşadığımız kentlere sahip çıkmalıyız. Sadece siyaset yapmak için değil hakkımız olanı talep etmek için bir araya gelmeliyiz. Sivil toplum hareketlerini başarıya götüren şey samimi olması heyecanlı olmasıdır. Samimiyetle birleşen heyecan sizi inandırıcı yapar, etraftakilerin dikkatini çeker ve halkı görmezden gelmelerini önler”

CHP'Lİ YEREL YÖNETİMLER KENTİN ÇEVRESİNDEKİ SEMTLERİ İHMAL EDİYOR
İlknur Denizli Işıkkent Dayanışma Platformu yetkilileriyle görüşmesinin ardından Işıkkent sokaklarında esnaflarla ve vatandaşlarla konuşmaya devam etti. Kendisini evlerine davet eden mahallilerle evlerinde sohbet eden İlknur Denizli Işıkkent’in şehircilik açısından içinde bulunduğu durumu görünce insan üzülüyor dedikten sonra CHP’li yerel yöneticilerin başta Işıkkent olmak üzere kentin çevresindeki semtleri ihmal ettiklerini söyledi.

CHP’li yerel yöneticiler çağdaş kent nimetlerinden sadece şehrin merkezindeki mahallelere götürüp diğer bölgeleri bu halde bırakmasını anlayamadığını belirttiği konuşamasın devamında İlknur Denizli “Işıkkent’i gezince insan üzülüyor. Neden CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu buralarla ilgilenmez neden Işıkkent’i çöp tesisi kurmak gibi işler gündeme gelince hatırlar bunu anlayamıyorum. Bugüne kadar İzmir’i yöneten CHP’li yerel yöneticiler Alsancak’a Kordon’a Karşıyaka sahiline gösterdikleri ilgiyi başta Işıkkent olmak üzere İzmir’in kenarındaki mahallelerinden esirgediklerini görmek İzmir’in belediyeciliği açısından utanç duyulacak bir şey. Nedense CHP’li belediyeler İzmir denilince sahilleri, İzmirli denilince deniz kıyısında oturanları anlıyorlar ve onlara hizmet götürüyorlar. Oysa bu bölgede yaşayan vatandaşlarında çağdaş kent hizmetlerinden yararlanmaya ihtiyacı var. CHP’li Büyükşehir’in bu bölgeyi ihmal etmeye hakkı yok” dedi.

YETERSİZ BELEDİYECİLİK HİZMETİ ALAN MAHALLELERİN KURTULUŞU AK PARTİ'DE
Vatandaşların yoğun ilgisi sebebiyle gecenin geç saatlerine kadar süren Işıkkent ziyaretinin sonunda günün değerlendirmesini yapan İlknur Denizli “Çağdaş şehircilik nimetlerinden yararlanamayan İzmirliler kendilerine bu hizmeti vermeyenlerden hesap sormalılar. Daha da önemlisi bu hizmeti kendisinin ayağına getireceğini düşündükleri partiyi yerelde iktidara taşımalıdır. 14 yıldır CHP’li yönetimler İzmir’in çevresindeki mahallelere getirmedikleri hizmeti bundan sonrada da getirmeyecekler. İzmir’de yetersiz hizmet alan mahallelerin bölgelerin derdinin çaresi AK Parti’nin İzmir’de yerel iktidara taşınmasıdır” diyerek sözlerini bitirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.