Dolar 34,1509
%0.04
Euro 37,9971
%0.22
Altın 2.896,040
%0.37
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sarnıç sorunu Başkent’e taşındı: Kılıçdaroğlu'ndan garanti!

Sarnıç sorunu Başkent’e taşındı: Kılıçdaroğlu'ndan garanti!

Kamuoyunda, 2B yasası olarak bilinen orman vasfını yetirmiş arazilerin kullanıcılarına satılması ile ilgili süreç Sarnıç’ta sıkıntılı bir şekilde ilerlerken konu CHP Grup Toplantısı’na ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun makam odasına taşındı.

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 15:34
SERCAN AVCI/HABER SERVSİ - Ünlü işadamı İbrahim Cevahir ve ortaklarının Gaziemir Sarnıç’ta on binlerce vatandaşın evlerinin bulunduğu arazide tapu sahibi olduğunu iddia etmesi sonrası Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Sarnıç’taki 2B çalışmalarının durdurulması bölgedeki vatandaşları tedirgin etmişti. Kamuoyunda, 2B yasası olarak bilinen orman vasfını yetirmiş arazilerin kullanıcılarına satılması ile ilgili süreç Sarnıç’ta sıkıntılı bir şekilde ilerlerken konu CHP Grup Toplantısı’na ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun makam odasına taşındı.Sarnıç’ta vatandaşı ciddi bir şekilde mağdur eden sürecin en başından beri takipçisi olan Gaziemir CHP İlçe Başkanı Umut Tekin ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, BAL-GÖÇ dernek üyeleri, muhtarlar, meclis üyeleri,ilçe yöneticileri ve vatandaşlardan oluşan bir grupla Ankara’ya gitti. CHP Grup Toplantısı’na katılan grubu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra makamında ağırladı.Gruba konuyla yakından ilgilenen İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de eşlik etti.

SORUN FARKLI
Nisan ayı başındaki oturumda İstanbul Beykoz’daki 2B mağduru vatandaşları CHP kürsüsüne çıkaran Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında 2B’yi tekrardan gündeme getirirken, Sarnıç’ta 2B ekseninde farklı bir sorunun olduğunu söylerken detay açıklamadı.

TEKİN:BİZİ MEMNUN ETTİ
CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin görüşmeler hakkında Ege Postası’na bilgi verdi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kendileriyle makamında özel bir görüşme yaptığını ifade eden Tekin görüşmeyi şu sözlerle anlattı; “ Genel Başkanımız konunun takipçisi olacağını, CHP varken Sarnıç’ta oturanlardan kimsenin evlerini alamayacağını söyledi. 'Her zaman yanınızdayız. Hiçbir tedirginliğiniz olmasın' mesajı verdi.Sarnıç’la ilgili detaylı bilgi sahibi olması ve konuyu yakından takip etmesi bizleri son derece mutlu etti”


AKSÜNER: . BUNDAN SONRA SÜREÇ SİYASALLAŞARAK DEVAM EDECEK

Sürecin başından beri takipte olan ve Sarnıç’ta yapılan toplantılarda bölge vatandaşıyla sık sık bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ise, “ 2-3 aydır konuyu takip ediyorduk. AK Parti’ye de bir çağrımız olmuştu. Ancak özellikle vekillerden bir çözüm önerisi gelmedi. Bundan sonra süreç siyasallaşarak devam edecek. Bugün bunun ilk emareleri verildi. Kamuoyunun gündemine daha fazla getireceğiz. İsteğimiz çözüm. Vatandaşın mağdur olmaması…Genel Başkanımız da İzmir’den gelen gruba CHP’nin hakkınız olanı almanız için sonuna kadar mücadele edeceği mesajını verdi “ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.